Porodila se Megan Markl: Na svet stigla devojčica božanstvenog imena

Porodila se Megan Markl: Na svet stigla devojčica božanstvenog imena

Autor: | 06/06/2021

1

Porodila se Megan Markl, princ Hari van sebe od sreće 

Vojvotkinja od Saseksa porodila se u petak u prepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (u večernjim po evropskom), u bolnici u Santa Barbari, a devojčica je dobila ime – sad zadržite dah – Lilibet Dajana. U zvaničnom saopštenju navodi se da su Hari i njegova supruga time želeli da odaju počast njegovoj majci i baki.

Lilibet je nadimak kraljice Elizabete. Tako su je zvali roditelji, Džordž VI i Elizabeta – Kraljica Majka, kao i suprug, princ Filip, koji je nedavno preminuo. Ovo je njeno jedanaesto praunuče i nema sumnje da se raznežila kada je čula kako se zove, posebno ako se u obzir uzmu poslednja dešavanja na dvoru u vezi sa Harijevim napuštanjem porodice.

Dajana je, naravno, Harijeva majka. Njen prerani gubitak nikad nije preboleo. Upravo je to ime bilo najglasnije na kladionicama. Ko god je tipovao na nju, dobro je prošao u finalu.

Pročitajte: Najveći strah Megan Markl se ostvario

Hello!

 

Porodila se Megan Markl, beba i mama osećaju se dobro 

Puno ime male dame od Saseksa glasi Lilibet Lili Dajana Mauntbaten-Vindzor. Pošto je Hari insistirao da njegov sin Arči ne nosi titulu princa, verovatno ni nju neće oslovljavati kao princezu.

U kratkoj izjavi objavljenoj na sajtu njihove dobrotovrne organizacije „Archewell“ navodi se da je porođaj protekao u najboljem redu, i da se i mama i beba osećaju dobro. Lilibet je na rođenju bila teška 3.490 grama.

- Ona je mnogo više nego što smo mogli da zamislimo. Zahvalni smo na ljubavi, podršci i lepim željama koje stižu sa svih strana globusa.

U trenutku kada je vest saopštena, Megan i njena ćerka već su bile u svom toplom domu. Prve čestitke stigle su od britanskog premijera Borisa Džonsona.

Getty Images

 

 

Komentari (1)

Loading
Ivana 07:38 07.06.2021
Odgovori

Prvo ode da napada kraljevsku porodicu pa onda po kraljici daje ime detetu, sta pokusava da postigne, sigurno je smislila neki plan

Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još