Žene fudbalera: Sopstvenu kreativnost uložile u privatni biznis

Žene fudbalera: Sopstvenu kreativnost uložile u privatni biznis

Autor: | 07/07/2013

0


Nije redak slučaj da se supruge uspešnih fudbalera odluče da umesto ušuškanog života i uživanja u blagostanju koje im pružaju bankovni računi životnih partnera, iskoriste sopstvenu kreativnost i započnu privatni biznis. Jedan od takvih primera je Viktorija Bekam koja je na početku karijere često osporavana i okarakterisana kao još jedna u nizu kreatorki u „pokušaju“. Lepša polovina fudbalera Dejvida Bekama pokazala je celom svetu koliko je talentovana za dizajn. Takvih primera ima i kod nas. Svoj talenat pokazala je supruga fudbalera Dragana Mrđe. Iako poznata kao lepo stilizovana dama u društvu, Ivana je odlučila da svoj dar iskoristi za dizajn dečje odeće. Najveću podršku u tom poduhvatu pružio joj je suprug Dragan, uspešan fudbaler kluba “Sion”, kao i njena kuma Mirjana Krasić i drugarica Danijela Karić. Budući da se one i privatno druže, njihove kćerke, šestogodišnja Srna, kćerka Ivane Mrđe, dvoipogodišnja Mila, kćerka Mirjane i fudbalera Miloša Krasića, i troipogodišnja Monika, kćerka Danijele Karić i Miroslava Martaća, uživale su u fotografisanju za magazin “Hello!”. Tom prilikom male princeze ponele su garderobu iz najnovije Ivanine kolekcije "Mademoiselle”. Vesela ekipa je snimala na jednom vojvođanskom salašu, a kćerke uspešnih sportista i njihovih lepših polovina pokazale su izuzetan dar za javni nastup i fotografisanje.
- Fantastično smo se provele na fotografisanju za magazin “Hello!”. Bilo je zaista čarobno i opuštajuće. Takvom osećaju umnogome je pomogla vaša profesionalna ekipa. Inače, od svakog našeg slikanja moja kćerka i ja napravimo odličnu zabavu. Moja Srna, inače, istinski uživa u ovakvim stvarima, naročito kada je u dobrom društvu. Meni je, inače, mnogo zanimljivije da posmatram njih kako se slikaju u mojim haljinama nego da se ja fotografišem - započinje Iva Mrđa razgovor za magazin “Hello!”. Sličnog mišljenje bila je Ivanina kuma Mirjana Krasić, čija je mezimica Mila pokazala darovitost za poziranje.
- Mila je nasmejana i vesela devojčica koja obožava da se slika, već ima neke svoje poze. Bila je presrećna na fotografisanju za magazin “Hello!”. Uživala je u slikanju sa svojom kumicom Srnom i drugaricom Monikom. Moram da pomenem da sam oduševljena dečjim kreacijama moje kume Ivane. Napravila je pravi modni raj za princeze. Imam privilegiju da uvek među prvima vidim njene ekskluzivne haljine. Svaki detalj je osmišljen sa mnogo ljubavi. Moja kćerka Mila u svim prilikama s oduševljenjem nosi haljine, tako je i za krštenje nosila haljinu “Mademoiselle“ i izgledala je čarobno - sa velikim osmehom govori Mirjana Krasić.
Njihova drugarica Danijela Karić, čija je kćerka Monika takođe bila jedan od modela na ovom slikanju, ističe da njena mala princeza obožava haljine, pa je sa velikom radošću bila deo ove vesele ekipe.
- Haljine su Monikin omiljeni odevni komad, posebno što su Ivanine kreacije lepršave i veoma udobne. Moja kćerka kao svaka devojčica iako je još mala voli da se sređuje, posebno da lakira nokte. Mnogo mi je interesantno da je posmatrama kada me kopira. Vrlo je ponosna kada se u nekoj prilici obučemo slično, mada ja privatno retko nosim haljine, tako da je ljubav prema toj vrsti garderobe njen odabir - sa osmehom priča Danijela.
Dvadesetosmogodišnja supruga sportiste Dragana Mrđe po prirodi je esteta i zaljubljenik u lepe stvari, te ne čudi što je zakoračila u modni svet.
- Kada se Srna rodila, postala je centar mog sveta, neiscrpan izvor ljubavi i inspiracije, a iz ljubavi nastaju najlepše stvari. Najpre sam uživala kreirajući haljine samo za nju, ubrzo rodila se naša kumica Mila, kćerka Mirjane i Miloša Krasića. Uz njih dve moja ljubav prema kreiranju odeće za devojčice postajala je sve veća. Slobodno mogu da kažem da ne umem da napravim haljinu za odrasle, deca su moja inspiracija. Nisam se školovala za modni dizajn, po obrazovanju sam diplomirani ekonomista. Kada govorim o svom školovanju, često se našalim da sam dvadeset godina išla u suprotnom smeru. Naposletku sam se ipak izborila da radimo on što volim - kreiram za decu. Trenutno živimo u Švajcarskoj, ali sam o modi, naročito dečjoj, najviše naučila u Moskvi, gde je Srna rođena - govori Ivana koja je u svom radu samostalna i nema nikakvu stručnu pomoć.
- Za nastanak i stvaranje našeg brenda za devojčice zaslužne smo isključivo Srna i ja. Nemam nikakvu profesionalnu pomoć ,osim što imam malu “živu lutku” uvek raspoloženu da isproba nove haljine. Bez moje Srne ništa ne bi izgledalo tako lepo - ističe ponosna majka male Srne i jednoipogodišnjeg sina Jakova. U radu velika inspiracija joj je njena mezimica budući da jako voli da se “modira” i da je ponekad iznenadi svojim odevnim kombinacijama.
- Budući da je još mala Srna je promenljivog raspoloženja kada je reč o odevanju. Ponekad u školicu krene u svečanoj haljini, a nekad, na vrlo važan događaj obuje patike ili cipele sa dve različite pertle. Ona je posebna i ja je u tome podržavam, uglavnom sama bira garderobu. Moram da priznam da mi se ponekad od tih kombinacija zavrti u glavi. Srna je uvek dosledna u svom izboru i veoma je tužna kada ga ne odobrim. Poput većine devojčica najviše voli da nosi haljine, a i meni se dopada kada je vidim tako obučenu. Nas dve se ponekad obučemo slično, ali nikada isto. Svaka osoba trebalo bi da neguje individualnost, a to pravilo važi i za način odevanja - kaže Ivana Mrđa.
Čarobni svet mode jednako je privlačan i dvoipogodišnjoj Mili, kćerki uspešnog fudbalera Miloša i Mirjane Krasić.
- Zaista ne bih preterala ako bih rekla da moja devojčica i kod kuće liči na princezu. U kućnoj varijanti obično je u “Spajdermen” odelu, sa maskom na licu, eventualno u dresu Fudbalskog kluba “Fenerbahče”. Ipak, imam sreće što je to ludilo prođe kada negde idemo - kaže Mirjana Krasić koja ističe da njena mezimica obožava da “pozajmljuje” njene stvari.
- Mila obožava, pretpostavljam kao i svaka devojčica, da obuva moje cipele i obavezno vuče za sobom i neku moju torbu, koju uopšte ne znam kako dohvati.
Pevačica Danijela Karić u šoping najviše voli da ide upravo sa kćerkom Monikom.
- Monika i ja obožavamo da idemo u šoping i baš uživamo u tome. Moja kćerka je stvarno divna i uvek odabere ono što se njoj sviđa, zbog toga je rado vodim u kupovinu. Kao i ja koja sama biram garderobu, jer smatram da sama najbolje znam šta mi dobro stoji i u čemu se osećam udobno i lepo, i moja kćerka odmalena ima svoj stil i čvrst karakter. Ponekad se trudim da joj ja odaberem garderobu koju bih volela da ona ponese, ali u većini slučajeva ona pobedi i izbori se za ono što je zacrtala i ja je podržavam u tome - iskrena je Danijela koja uskoro treba da objavi prvi solo album.
Za razliku od većine dama sa naše javne scene, koje svoje decu rado vode na modna dešavanja, Ivana Mrđa to ne praktikuje jer ni sama nije pasionirani posetilac takvih dešavanja.
- Srna je obična šestogodišnja devojčica, koja se još najbolje zabavlja oblačeći svoje lutke. Radoznala je i uporna, te verujem da će, odrastajući, slediti svoje snove. Što se tiče modnih dešavanja i revija, ni sama ih često ne posećujem, osim ukoliko je reč o reviji nekog od mojih prijatelja iz sveta mode čiji rad cenim - završava razgovor Ivana Mrđa, koja je nedavno otvorila prvu radnju sa svojim brendom u Beogradu.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti