„Nedelja mode“ u Njujorku: Dani ekstravagancije i ženstvenosti

„Nedelja mode“ u Njujorku: Dani ekstravagancije i ženstvenosti

Autor: | 29/09/2012

0

Sudeći prema kolekcijama koje su svetski dizajneri prikazali na "Nedelji mode" u Njujorku, sledeću sezonu proleće-leto obeležiće geometrijski printovi i niske potpetice, koje su ovoga puta preporučili gotovo svi kreatori, pa i Viktorija Bekam, poznata po vrtoglavo visokim potpeticama. Zvezda njene revije bila je njena četrnaestomesečna kćerka Harper Seven, koju je doveo ponosni otac, slavni fudbaler Dejvid Bekam. Devojčica je reviju posmatrala sedeći u krilu svoje majke. Kreatorka je istakla da su modeli koje je osmislila za narednu sezonu oličenje odeće koju i sama želi da nosi. Završetak revije bio je veoma emotivan, bivša "spajsica" je čak zaplakala.
- Olakšanje. Ne mogu da verujem da je gotovo. Hvala vam svima - rekla je vrlo dirljivo i iskreno.
Na predstavljanu kolekcije Oskara de la Rente nije bilo suza, ali je bilo vrlo uzbudljivo. Brojne poznate ličnosti u prvom redu, kao što su Džastin Timberlejk, Sara Džesika Parker, Edvard Norton, iskazale su oduševljenje prikazanim modelima. Kolekcija ovog kreatora, omiljenog među mnogim slavnim damama, obiluje svetlucavim aplikacijama, cvetnim dezenima i tilom, dok su bogati nabori svaku haljinu učinili posebnom.
Ikona stila Bijonse odlučila je da se na njujorškoj "Nedelji mode" iz prve ruke informiše o trendovima koje predstavlja Vera Vang, kreatorka poznata po ekstravagantnim venčanicama i večernjim toaletama. Poznato je da holivudske zvezde često biraju modele Vere Vang za svečane prilike, kao što je pojavljivanje na crvenom tepihu, a neke od predstavljenih modela na reviji u Njujorku mnoge od njih će obući na dodeli "Oskara". Posle uspešne revije dizajnerka je izjavila:
- Želela sam da dočaram osećaj istorije i romantike koju nudi Indija.
Popularni pevač Riki Martin došao je na reviju Marka Džejkobsa u pratnji većeg broja prijatelja, a posle revije šaljivo je izjavio da mu haljine deluju toliko udobno da bi ih i sam nosio.
Osim kreatora dobro poznatih u Njujorku svoju kreativnost i maštovitost predstavili su i brojni mladi dizajneri čije vreme tek dolazi. Svojim prisustvom podršku su im pružili zvezde poput Majkla Daglasa, Ketrin Zite Džons, Ališe Kiz, koji su prepoznali njihov talenat, inovativnost i ambiciju.
Modna smotra u Njujorku zatvorena je spektakularnom revijom kreatora Ralfa Lorena.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još