Miloš i Mirjana Krasić: Sin Mihajlo i kćerka Mila su smisao našeg života

Miloš i Mirjana Krasić: Sin Mihajlo i kćerka Mila su smisao našeg života

Autor: | 26/06/2014

0

U porodici fudbalera Miloša Krasića sve funkcioniše besprekorno. Sin Mihajlo stigao je u pravom trenutku, 27. maja, u prepodnevnim satima. Mama Mirjana uživa u najmlađem članu porodice, tata se ne libi da priskoči u pomoć, dok je dvoipogodišnja Mila preuzela ulogu zaštitnice, kako i dolikuje starijoj sestri.
Pošto su se prošlog leta, četiri i po godine posle sklapanja građanskog braka, venčali i u manastiru Hopovo, proslavljeni sportista i njegova izabranica saznali su da očekuju drugo dete.
Sa čitaocima magazina “Hello!” poznati supružnici podelili su utiske o prvim danima Mihajlovog života.

Kako ste odabrali ime za bebu?

Miloš: Ime je odabrala naša kćerka.
Mirjana: Čim smo saznali da nosim dečaka, Mila je rekla da će se zvati Mihajlo, što smo Miloš i ja sa zadovoljstvom prihvatili.

Porođaj je protekao u najboljem redu?
Mirjana: Porodila sam se brzo i lako, bez ikakvih komplikacija i poteškoća. Veliku zahvalnost dugujem doktoru Draganu Stajiću, upravniku "Betanije", doktorki Aleksandri Novakov, kao i kompletnom osoblju. Porodila sam se prirodnim putem, uz pomoć epiduralne anestezije, što je bilo fenomenalno iskustvo - budni ste i svega svesni, a ne osećate neprijatnost i bol.

Miloše, da li ste prisustvovali porođaju?
Miloš: Mirjana nije želela da prisustvujem porođaju, ali sam sve vreme bio u "Betaniji" i video sam sina čim je došao na svet.

Kakva je Mihajlo beba, na koga liči?

Miloš: Mihajlo je beba kakva se samo poželeti može. Ne zadaje nam nikakve muke, mada smo i mi postali iskusni, tako da savršeno funkcionišemo.
Mirjana: Mnogi kažu da liči na mene, čemu se neizmerno radujem. Budući da je Mila tatina kopija, red je bio da bata bude moja.

Da li ste angažovali profesionalnu pomoć s obzirom na to da dvoje male dece zahteva ogromnu energiju i vreme?
Mirjana: O deci brinem sama i to je moje najlepše zanimanje. Mila je dobra i poslušna devojčica, sa njom je sve lako. Mihajlo je još mali, budi se na svaka tri sata da ruča, posle čega nastavlja da spava. Za sada se odlično snalazim, a Miloš je uvek tu da priskoči u pomoć.
Miloš: Trudim se da Mirjani olakšam obaveze, ali ne menjam pelene. Moja supruga se odlično snalazi sa decom, brižna je i požrtvovana majka.

Kako je Mila prihvatila novog člana porodice?
Mirjana: Oduševljena je Mihajlom, po ceo dan ga ljubi, želi da ga hrani, kupa i presvlači.

Planirate li još dece?

Mirjana: U ovom trenutku ne razmišljamo o proširenju porodice, ali svakako da u perspektivi ne isključujemo tu mogućnost.
Miloš: Nismo od onih ljudi koji vole da planiraju i crtaju svoju budućnost. I Mirjana i ja smo veoma spontani, dopuštamo sudbini da krucijalne stvari donese sama.

Jeste li od onih roditelja koji imaju ideju o budućnosti svoje dece?
Mirjana: Moja jedina želja je da nam deca budu zdrava i srećna. Ako izrastu u dobre ljude, smatraću sebe uspešnom ženom. Neka u životu sami odaberu svoj put, a ja ću im uvek biti vetar u leđa.
Miloš: Naša obaveza je da im obezbedimo dobro i kvalitetno obrazovanje, sve ostalo je njihov izbor. Tu smo da osluškujemo njihove potrebe, želje, talenat, da ih podržimo na putu koji odaberu, ali ne i da im trasiramo budućnost.

Ubija li roditeljstvo romantiku? Imate li vremena jedno za drugo?

Mirjana: Roditeljstvo je predivno. Miloš i ja uživamo u deci, oni su smisao našeg života, naša najveća radost. Vreme koje provodimo sa njima nemoguće je uporediti sa bilo čim drugim, ali svakako da postoje trenuci koji su samo naši. Sve je stvar organizacije. Možda imamo manje vremena jedno za drugo, ali romantika ne trpi. Štaviše, odnos nam je zreliji, bolji, imamo više razumevanja jedno za drugo.

Izgleda da sve držite pod kontrolom, porodicu, karijeru, dom. Odakle crpite toliku energiju?
Miloš: Energiju pre svega pronalazim u supruzi koja mi je najveća podrška. Ona nije samo majka moje dece, ona je moj mir, moja ljubav i sigurna luka.

Posle jednogodišnjeg angažmana u francuskoj "Bastiji" karijeru ćete nastaviti u Turskoj.
Miloš: Po isteku letnje pauze vraćamo se u Istanbul, gde ću ponovo obući dres "Fenerbahčea" sa kojim imam ugovor na još dve godine.

Intrevju: Nikola Golubović, Life Content

Foto: Nemanja Atanacković – Foto studio “Color 24”, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin