Gorica Popović pobedila bolest

Gorica Popović pobedila bolest

13/01/2012

0

Naša poznata glumica Gorica Popović, posle veoma uspešne radne sezone, ovu Novu godinu provešće u svom domu.
- Volim praznike uopšte, posebno Novu godinu. Već sam okitila jelku, a i ceo dom je ulepšan zbog praznika. Uveliko spremam kulinarske specijalitete. Ovog puta neću ići u porodičnu kuću na Srebrnom jezeru, jer moj suprug, saksofonista Nenad Petrović, član “No smoking orkestra“, za Novu godinu svira u Moskvi i neće biti tu. Vraća se prvog dana januara, pa sam odustala od ideje da mu se pridružim - za magazin „Hello!“ kaže Gorica, kojoj je kuma muzičarka Bilja Krstić, sa kojom će provesti najluđu noć u kućnom okruženju. Uživaće u gastronomskim specijalitetima poznate glumice, ali uz pravu meru, jer je Gorica u poslednje vreme vrlo umerena u konzumiranju teže hrane.
Visok holesterol, povišeni trigliceridi i krvni pritisak ranije je mučio vrsnu glumicu, ali je zdravstvene probleme sanirala zahvaljujući „tečnoj terapiji“.
- Uspela sam da rešim zdravstveni problem pomoću čajeva koje mi je prepisao fitoterapeut, doktorka Milošević. Nisam se osećala dobro i imala sam probleme sa želucem. Doktorka mi je preporučila da pijem sokove i čajeve, to je terapija sirovom, presnom hranom. Uzimala sam samo sokove i čajeve punih dvadeset jedan dan. Hranu nisam unosila u organizam. Njena ordinacija mi je spravljala sokove i čajeve i dostavljala na kuću. Sokovi od svežeg povrća i voća bili su komplikovani da bi ih sama pripremala kod kuće. Pre toga uradila sam dosta analiza što se zdravstvenog stanja tiče. Kada je to pogledala, doktorka mi je prepisala terapiju. Posle toga svi parametri, trigleceridi i holesterol bili su mi odlični - kaže stalna članica „Ateljea 212“ koja je osmislila i režirala muzičku predstavu „Brod plovi za Beograd“, koja se prikazuje sa velikim uspehom u ovom pozorištu.
- Trećeg, četvrtog dana od početka terapije uzimanja samo sokova i čajeva mi se malo mutilo u glavi, ali posle toga nisam imala problema. Naprotiv, iako nisam uzimala hranu osećala sam se dobro i lako. Ja sam poznata kao veliki gurman i trebalo mi je snage, kao i čelična volja da u tom periodu odolim raznim specijalitetima. Jedino sam smela da grickam malo sirovog badema. Izgubila sam osam kilograma, što je i razumljivo. Posle toga sam umereno jela - iskrena je Gorica koja je na neobičan način rešila zdravstveni problem koji ju je godinama mučio.
- Test intolerancije na hranu mi je pomogao da sredim probleme sa grlom. Imala sam tri meseca probleme sa promuklošću, što mi je mnogo otežavalo predstave u kojima pevam. Preko analize krvi mi je utvrđeno šta ne smem od hrane da konzumiram i ubrzo sam na taj način rešila problem sa grlom. Pre toga sam svašta probala i mislim da je problem bio alergijske prirode. Inhalirala sam se, ali nije mi pomoglo. Tek kada sam izbacila mleko i mlečne proizvode, pšenicu i heljdu, paradajz i papriku, prošla mi je promuklost - završava glumica koja od 1997. igra u koncert-predstavi „Brod plovi za Beograd“, sa koreografijom i gostima, muzičkim zvezdama. Komad se tradicionalno izvodi u vreme novogodišnjih praznika i posećenost je neverovatna.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti