Anastasia Mandić: Ne planiram proširenje porodice

Anastasia Mandić: Ne planiram proširenje porodice

Autor: | 25/03/2012

0

Vrsna glumica Anastasia Mandić briljantno je dočarala lik Gvendolin Ferfaks u novom komadu Narodnog pozorišta Važno je zvati se Ernest Oskara Vajlda, u režiji Nikole Zavišića. Ponovo je skrenula pažnju javnosti na svoj talenat, a zajedno sa ekipom predstave studiozno je proučavala delo i lik pisca Vajlda kako bi se što bolje pripremila za ulogu u ovoj komediji sa elementima groteske.
- Nismo hteli olako da pristupimo poslu jer je ovaj Vajldov komad antologijski u pozorišnoj umetnosti. On ga je jednom nazvao trivijalnom komedijom za ozbiljne ljude - na početku intervjua za magazin Hello! kaže lepa i iskrena umetnica. Majka petogodišnjeg Andrije, koga je dobila u harmoničnom osmogodišnjem braku sa kolegom Miloradom Mandićem Mandom, ističe da će rad na uspešnoj hit-predstavi pamtiti kao jedan od najdražih.
- Vajld je tokom svog nekonvencionalnog života bio priznat i slavan. Bio je vrlo bogat, oženjen i imao je dva sina. U jednom trenutku zaljubio se u mladog lorda Alfreda Daglasa Bouzija i tada je počeo njegov sunovrat. Bouzi ga je uplitao u mnoge intrige, čak i u sukob koji je imao sa ocem, a prekretnica Vajldovog života je njegov boravak u zatvoru zbog javne osude za sodomiju. Po izlasku, deca su mu oduzeta. Kada je preminuo, njegov sin je posthumno objavio knjigu sa pismima koje je Vajld u zatvoru pisao svom ljubavniku. U svojoj nekonvencionalnosti obračunavao se sa institucijom braka, crkvom i sa društvom. Spremajući se za lik Gvendolin, razmišljala sam o umetniku neobičnog života. Dobili smo fantastičnu muziku, divnu scenografiju, kao i prelepe kostime koje je izradila Bojana Nikitović. Toliko sam uživala u radu da sam bila očajna što se proces završio, ali zato sada imamo rasprodate predstave - kaže glumica gracilne građe koja ističe da je u predstavi insistirala na pozeraju.
- Nismo se rugali ljudima koje smo prikazali u komadu, ali obično oni koji najviše poziraju imaju najmanje da kažu. Hteli smo da prikažemo savremeno društvo i novi krug elite. Danas svi čeznu da budu odabrani. Iritira me što je ono što gledamo na televiziji preneto u život, pa nam je postalo normalno da gledamo devojke koje se šetaju na petnaest centimetara visokim potpeticama, a ja, da bih obula cipele sa takvom štiklom, moram da radim vežbe gležnjeva - kaže zanimljiva Beograđanka koja otkriva da se trudi da bude srećna sa onim što ima i da ne planira da ima više dece.
- Danas mi je potrebno znatno manje da budem zadovoljna. To ima veze sa brzinom života, mojim godinama i materinstvom, kao i sa unutrašnjim mirom. Moj suprug Milorad ima troje dece iz prvog braka, i sa Andrijom imamo četvoro mališana. Postala sam majka u trideset trećoj godini i mislim da sam se kasno ostvarila kao roditelj. Roditeljstvo me je iznenadilo iako sam želela dete. Nisam tip koji bi mogao da ima još dece. Dobro pokrivam sve obaveze oko sina i meni je on dovoljan za ispunjenje svih potreba za toplinom, nežnošću i pedagogijom. Možda bih drugačije razmišljala da Andrija nema braću i sestru, ali se i ne osećam psihofizički spremnom da se rasplinjavam dobijanjem još mališana. Često sam umorna. Najgore mi je kada ne mogu sa njim da se poigram jer imam obaveze ili sam premorena. Kada imam slobodan dan, potpuno mu se posvećujem. On već raste sa svešću šta je pozorište, da je to velika obaveza, i dopada mu se. Dobro se oseća u pozorištu i voli da gleda predstave. Njega sve zanima, sada je u toj fazi. Tražio mi je nedavno da mu rodim brata i rekao je da ima spremno ime - Novak Đoković. Kada sam mu rekla da ne može tako da se zove, dao je alternativu - Novak ĐokovićMandić - sa osmehom kaže Anja kako je svi zovu. Glumica planira da u maju sina upiše u vrtić.
- Imamo dadilju Radu koja ga čuva dvokratno, jer imamo leteće izmene u poslu. On je najmlađi od svih. Miloradova deca su velika: Marko ima dvadeset tri godine, Marija osamnaest, a Filip je dve godine mlađi. Andrija koristi što je najmlađi, svestan je da je miljenik svih. Trenutno uči da gubi u društvenim igrama pošto to ne može da podnese - završava šarmantna glumica koja kaže da sin po karakteru podseća na nju, ali da često u njemu proradi mandićevska narav - potreba da sve kaže što mu nije po volji.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin