Jelena Helc uskoro pred matičarem

Jelena Helc uskoro pred matičarem

17/02/2012

0

Glumica Jelena Helc, televizijskoj publici poznata kao voditeljka rijaliti-programa Parovi, koji se emituje na Hepi televiziji, stalni je član Narodnog pozorišta već devet godina. Trenutno igra u predstavama: "Car Edip", "Velika drama", "Vesele žene vindzorske", "Dr", "Po kondirena tikva", "Bahanatkinje" i "Kanjoš Macedonović". U privatnom životu vedra glumica je ostvarena. Iz prethodne veze ima še stogodišnjeg sina Vuka, a njihov život je prošlog proleća obogatio Milan Vesković, sa kojim je Jelena započela vezu koju su krunisali veribom.
Za magazin Hello! najpre govori o velikom uspehu postignutom kroz tri uloge ostvarene u predstavi Kanjoš Macedonović.
- Veliki uspeh je ostvarila najpre predstava Kanjoš Macedonović, sa Igorom Đorđevićem na čelu, koji je naslovnu ulogu maestralno odigrao, a i svi mi pored njega, najviše zahvaljujuću piscu i rediteljki Vidi Ognjenović koja je uspela gotovo nemoguće. Ona je izuzetno uspešnu i popularnu predstavu, u kojoj je pre dve decenije Kanjoša igrao Žarko Laušević, uspela da oživi, a istovremeno i dovoljno promeni tako da opet bude hit-predstava. U prvom činu igram jednu od tri bolešljive iskušenice. Moja uloga u drugom činu je mala, ali pevačka, a ja, inače, obožavam da pevam, dok u trećem činu igram tragičnu heroinu - Đovanu Graciju, kći mletačkog dužda, čijeg verenika Furlana, koga tumači Branislav Lečić, njen otac želi da ubije i obećava ruku svoje kćeri onome ko u tome uspe - priča glumica koja je zaštitni znak emisije Parovi.
- Da mi je neko pre nekoliko godina rekao da ću voleti da radim rijaliti, mislila bih da je lud. Pre nekoliko nedelja, kada je počinjala druga sezona Parova, uhvatila sam sebe kako s nestrpljenjem iščekujem da uđem u vilu. Inače, mog sina Vuka ne zanima što sam na televiziji. Objasnila sam mu da je to posao kao i svaki drugi, sa manama i prednostima, ali ja ga volim.
Prošlo proleće joj je donelo sudbinsku ljubav, upoznala je poslovnog čoveka Milana Veskovića, koji je zbog nje prešao da živi u Beogradu iako ga je dotadašnji posao vezivao za inostranstvo.
- Nikada nisam verovala u ljubav na prvi pogled, ali čim sam ugledala Milana, osetila sam nešto što nikada ranije nisam i znala sam da je on poseban. Već tog trenutka postao je vrlo bitan u mom životu, sve ostalo se odigralo kao na filmu. U trenutku kada smo se upoznali Milan je bio spakovan da, kako je to već činio, zbog posla ode dalje, daleko od Srbije. U početku tu pomisao sam mogla da razumem, ali u isto vreme mi je delovala zastrašujuće. Kada sam skupila dovoljno hrabrosti da mu kažem da je on ljubav mog života i da ne može nigde da ide, samo je rekao znam - kaže Jelena koja je diplomirala glumu u Novom Sadu, u klasi Vide Ognjenović. Ona navodi da Milanovu odluku da ostane da živi u Beogradu i zbog Jelene prekine dotadašnji posao ne gleda kao žrtvu.
- Više volim da to Milanovo delo posmatram kao čin čiste ljubavi nego kao žrtvu. Svest o tome bila je lekovita jer mi je podario veru u ljubav, u nas, u sebe.
Veoma joj znači što se Milan lepo slaže sa njenim sinom.
- Kada mu treba savet u vezi sa dečakom koji ga je udario ili devojčicom u koju je zaljubljen, Vuk se isključivo obraća Milanu, i to krišom - da ja ne čujem mušku priču. Dešavalo se da kada se šetamo, Vuk pušta moju ruku, trči ka Milanu i hvata njegovu. Ja, nekada jedina i neprikosnovena u njegovom životu, ostajem prilično zbunjena, ali već sledećeg trenutka najsrećnija sam žena na svetu. Vuk se drastično promenio od kada je Milan u našem životu. I ta promena, od stidljivog i isuviše nežnog dečaka do hrabrog, samosvesnog malog zavodnika i majstora aikida, mene kao majku toliko raduje da to teško mogu da opišem - iskrena je Jelena, koja se nedavno verila sa Milanom i zakazala datum venčanja.
- Naša veridba je bila intimna, iskrena i topla. Odigrala se jednog jutra, posle buđenja. Smešno mi je to što sam na početak pitanja: "Ljubavi, da li bi ti..." krenula da stavim kafu, misleći da je to nastavak. Ubrzo je na mojoj ruci bio poseban verenički prsten. U početku smo hteli da se što pre venčamo i dogovarali smo se da to bude deset dana posle veridbe. Ubrzo smo shvatili da nismo jedini kojima će to biti poseban dan. Počeli su beskrajni pregovori sa porodicama, postajali smo sve više nervozni, a datum je bivao sve neizvesniji. Jednog trenutka smo shvatili da smo najvažnije učinili, opredelili smo se jedno za drugo. Potom smo lako došli i do datuma, 9. juna. Za sada želim da se venčanje obavi u dvorištu kuće u Kraljevu, odakle su Milanovi, koje bismo posebno uredili za taj dan. Još je sve neizvesno, osim činjenice da će tog dana sa nama biti naši prijatelji, od onih iz detinjstva do kolega sa posla. Svi koje volimo i koji vole nas - kaže voditeljka koju je iznenadilo Vukovo pitanje kada je dobila prsten.
- Dok sam se pripremala da mu kažem za veridbu, istoga dana upitao me je: "Mama, a šta ti je to na ruci?". Rekla sam mu da je to prsten, ali ne običan, i upitala sam ga da li zna šta to znači. Preko lica mu se razvukao stidljiv, ali širok osmeh: "Znam, oženićeš se za Milana!" Ubrzo zamolio nas je da venčanje bude sutra, da bi prekosutra dobio brata, a ako to nije moguće, da se nikako ne venčamo dok je on na zimovanju - duhovito završava Jelena.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin