Gorica Popović: Ljubav začinjena umetnošću

Gorica Popović: Ljubav začinjena umetnošću

Autor: | 18/08/2012

0

Jedna od najuspešnijih srpskih glumica Gorica Popović vrele letnje dane najviše voli da provodi u svojoj kući na Srebrnom jezeru. Okružena divnom prirodom, zvezda rok opere Emira Kusturice “ Dom za vešanje“ opušta se daleko od gradske vreve, a društvo joj pravi pas Meda, jer je njen suprug Nenad Petrović, poznati saksofonista, na turneji sa bendom „No smoking orkestra“. Često joj svrate i prijatelji, a velika gužva u njenom domu očekuje se 13. avgusta kada će proslaviti šezdeseti rođendan. Umetnica koja ima dara za izradu rukotvorina, što je predstavila na mnogobrojnim izložbama, priprema veliku gozbu sa tradicionalnim srpskim specijalitetima.
- Ovih dana se trudim da se što više odmaram. Očekuje me turneja sa operom „Dom za vešanje“ u Francuskoj, a otvaraju nam se mogućnosti i za mnoga druga gostovanja. Na Srebrnom jezeru imam divnu kuću u kojoj volim da okupljam meni drage ljude. Uskoro očekujem veći broj gostiju jer ću proslaviti rođendan. Spremiću kupus u velikoj zemljanoj posudi, neki ga zovu „svadbarski kupus“, biće tu još đakonija i nezaobilazna rođendanska torta. Doći će i moja kuma Bilja Krstić i mladi glumci Sofija Juričan i Rade Nikolić. Inače, odlično se provodim, jezero je divno, ima mnogo turista, čisto je. Šetam se sa svojim psom i vozim bicikl. Prošle nedelje sam otišla u Veliko Gradište na vašar koji je organizovan povodom slave „Sveti Ilija“ - priča Gorica kojoj je žao što proslavi rođendana neće prisustvovati njen suprug Nenad.
Supružnici su nedavno imali veliki razlog za slavlje - dvadeset godina bračnog života. Iako je Nenad stalno na putu, naročito leti, kada je njegov bend na velikoj turneji, imali su sreće da baš tog dana bude u Beogradu. Poznati kao ljubitelji dobre zabave, organizovali su proslavu u kafani gde su im se pridružili brojni prijatelji.
- Suprug i ja smo uspeli da zajedno proslavimo dve decenije braka. On mnogo putuje, upravo se nalazi na turneji. Nije lako ni njemu ni meni što smo razdvojeni. Kada prođe leto, otputovaćemo negde zajedno, mislim da će izbor biti Mokra gora, tačnije Mećavnik. Godišnjicu braka smo proslavili sa društvom u restoranu „Stari Srbin“. Otkrili smo to prelepo mesto i često ga posećujemo, pa nije bilo dileme gde ćemo obeležiti jubilej - sa ponosom priča Gorica i napominje da je na istom mestu sa kolegama iz njenog matičnog pozorišta „Atelje 212“ proslavila osamnaest godina izvođenja predstave „Ljubavno pismo“.
Ovo leto Gorica ne provodi samo u odmaranju i organizaciji proslava. Pre desetak dana vratila se iz Španije, gde je gostovala sa rok operom koja niže uspehe gde god da se igra u svetu. Pet dana sa ekipom odlično se provodila u gradu Kartahena.
- Imali smo jedno izvođenje predstave u predivnom novom pozorištu sa  hiljadu petsto mesta. Bili smo odlično prihvaćeni, Španci su razumeli energiju predstave i nagradili su nas petnaestominutnim aplauzom. Bilo nam je fantastično, počev od puta do boravka u predivnom turističkom gradu na obali. Jedan deo smo putovali autobusom, a išlo je nas šezdeset. Bilo je kao na ekskurziji.
Glumica je pre mnogo godina bila na Kanarskim ostrvima, sada je oduševljena Kartahenom, hotelom u kojem je ekipa bila smeštena, a pre svega ljubaznošću Španaca.
- Imali smo vremena da idemo na plažu da se kupamo, šetali smo se, razgledali grad, išli u šoping, jeli smo divnu nacionalnu hranu i pili odlična španska vina. Sve što sam videla me je oduševilo, a nemam reči hvale za ljubazne Špance.Veoma su veseli i druželjubivi, sa njima smo se dobro sporazumevali zahvaljujući Milici Todorović, koja, osim što perfektno govori engleski jezik, pohađa časove španskog. Dobro joj ide pa planira da počne da ga studira. Zaista nam je bilo divno. Sada „punim baterije“ na Srebrnom jezeru, a planiram i da sa prijateljicom otputujem na Krf - kaže na kraju uspešna glumica kojoj energija i elan ne manjkaju.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin