Biljana Krstić: U susret jubileju

Biljana Krstić: U susret jubileju

Autor: | 15/01/2012

0

Vokalni solista grupe „Bistrik“ Biljana Krstić dokazala je da tradicionalna muzika može da bude prepoznatljiva i tražena, ali ne i dosadna. Ona i dalje traga za duboko zakopanim i zaboravljenim biserima etno-muzike. Sa muzikom spava, diše, plače, smeje se, tako svoj život opisuje ova šarmantna umetnica koja se sa kćerkama Milicom i Lenkom uveliko sprema za novogodišnje i božićne praznike i raduje unapred zakazanim nastupima planiranim za narednu godinu, u kojoj će proslaviti desetogodišnjicu rada sa svojom grupom. U razgovoru za magazin „Hello!“ poznata umetnica kaže da se raduje praznicima, jer sa svojim kćerkama voli da ukrašava jelku i uživa u prazničnoj euforiji.
- Volim novogodišnju euforiju, uživam u trenucima kada se spremam za doček Nove godine i kupujem poklone dragim ljudima. Dok su mi kćerke bile male, slavili smo svi zajedno, sada su odrasle i imaju svoje društvo. Milica će biti sa svojim dečkom Milošem, a Lenka sa Stevom. Najluđu noć provešću u društvu svoje kume Gorice Popović, ovoga puta u prelepom novom stanu - u dahu govori Biljana.
- Milica tradicionalno za Novu godinu sprema specijalne kolačiće, a Lenka i ja pomažemo najviše oko jelke, ukrašavamo kuću i pevamo novogodišnje pesme. Slušamo Sinatru i BingaKrozbija. Spremni su i novogodišnji filmovi, mnogo se radujemo i očekujemo da nam 2012. bude zaista posebna. Želja mi je da se Milica za stalno zaposli, a Lenka da upiše željeni fakultet - kaže umetnica koja je već dobila prvi novogodišnji poklon.
- Godinama nosim naočare za vid, a u poslednje vreme „gunđam“ po kući kako mi se dioptrija povećala i da nemam vremena da promenim stakla. Moje kćerke su bile maštovite i dosetile se kako da se našale. Kupile su mi poklon - velike plastične naočare. Kada su mi ga predale, nisam znala o čemu je reč sve dok nisam otvorila i videla ogromne roze naočare koje su trenutno modni hit. Sve tri smo se slatko smejale. Takve su one, uvek me obraduju nekom ludorijom. Ovo je njihov duhovit odgovor na moju svakodnevnu kuknjavu da mi treba veća dioptrija.
Zahvaljujući grupi “Bistrik”, koja magijski spaja narodno pevanje i pun orkestarski zvuk sa  ritmovim i melodijom, tradicija balkanskih naroda će ostati sačuvana. U novoj godini Biljana će proslaviti jubilarnih deset godina rada sa grupom, a posebno se raduje zakazanoj turneji.
- "Bistrik” i ja u u Novoj godini slavimo jubilej, deset godina postojanja i veoma sam srećna i ponosna na uspeh koji smo ostvarili. Planirali smo i dva nova albuma koji će biti poklon našoj publici, a tu su i već zakazani nastupi kojima se radujem. Predstoji nam turneja po Brazilu, Americi, Kanadi, Indoneziji i Nemačkoj, čemu se svi radujemo. Uskoro završavam album. Sve je to dovoljno za moju veliku radost i sreću - kaže na kraju Biljana Krstić.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin