Slavica Đukić-Dejanović i Vesna Kalanović premijerno izvele predstavu "Sedam"

Slavica Đukić-Dejanović i Vesna Kalanović premijerno izvele predstavu "Sedam"

Autor: | 23/10/2011

0

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović i potpredsednica vlade Verica Kalanović u petak su se prvi put oprobale kao glumice i zaigrale u predstavi "Sedam" na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.
Političarke je angažovala švedska rediteljka Heda Kraic Šegren da zajedno sa glumačkim veličinama poput Cece Bojković, Mirjane Karanović, Gorice Popović zaigraju u dramsko-dokumentarnom recitalu, koji je zasnovan na istinitim pričama sedam svetskih aktivistkinja, koje su osvedočeni borci za ljudska prava.

Prva je u šminkernicu kragujevačkog prozorišta ušla Verica Kalanović i odmah priznala da ima veliku tremu pred glumački debi.
- Vežbala sam! Pročitala sam tekst sigurno petnaestak puta. U poslednjih nedelju dana vežbala sam i u kabinetu i kod kuće. Kada sam ga pročitala ćerki, ona je zaplakala. Poistovetila sam se sa ulogom, jer se divim toj hrabroj ženi, čiji lik tumačim - rekla je Kalanovićeva.
Potpredsednica vlade je na sceni ispričala istinitu životnu priču Hasfat Abiole iz Nigerije, koja je ostavši bez oba roditelja u toj zemlji pokrenula Inicijativu za demokratiju, organizaciju koja mladim ženama nudi obrazovanje i obuku iz oblasti menadženta.

Slavici je pripala uloga Marine Piskalkove-Parker, Ruskinje koja je uspela da 1993. godine u svojoj zemlji pokrene prvi SOS telefon za žrtve porodičnog nasilja i koja dan-danas ima obezbeđenje koje je čuva. Predsednica Skupštine je smireno ušla u garderobu i pred premijerno izbođenje predstave čak i opušteno davala izjave novinarima dok se šminkala.

- Nisam glumica, već imam čast da na sceni budem pored velikih imena našeg glumišta - rekla je Slavica.
Predstava "Sedam" odigrana je povodom sećanja na 21. oktobar i stratište u Šumaricama. U njoj su igrali i Isidora Rajković i Ana Todorović. U prvim redovima pozorišne sale, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, pored gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, bili su i ambasadori SAD, Švedske, Palestine, kao i brojne inostrane delegacije.
Pre premijere u teatru je održana generalna proba predstave, po kojoj se već videlo da na glavnom nastupu neće biti velikih problema. Proslavljena glumica Svetlana Bojković je u šminkernicu ušla nakon novopočenih glumica. Žurila je da ne zakasni na predstavu, a na pitanje kakve su naše političarke na sceni odgovorila je:
- Odlične su glumice! 

Izvor: Alo!
Foto: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin