Miki Jevremović zadovoljan boravkom u „Parovima“

Miki Jevremović zadovoljan boravkom u „Parovima“

Autor: | 06/03/2012

0

Nastupom na sceni Centra "Sava" na svoj rođendan, 27.marta, Miki Jevremović obeležiće pedeset godina blistave karijere koja je obilovala nezaboravnim i neprolaznim hitovima. Mnoge mlade generacije i danas slušaju njegove hitove: „Pijem“, „Osamnaest žutih ruža“, „Ako jednom vidiš Mariju“ i „Pesnikova gitara“. Jedan od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije nedavno je izašao iz rijalitija "Parovi", koji se emituje na televiziji "Hepi", gde je sa svojom partnerkom Ljiljanom Gajić proveo dva meseca. Zahvaljujući luksuznom životu koji ova vila pruža i mnogim nepredvidivim situacijama, legendarni Miki pokazao je da se u društvu mladih snalazi i da im parira u svemu. Predstavio se kao duhovit čovek koji voli da priča viceve, recituje poeziju, a uz sve to pažljivo bira reči koje izgovara, staložen je i prema pripadnicama lepšeg pola ophodi se džentlmenski. Uz svoju partnerku bio je uvek, čak i kada nije bila u pravu. Emotivno je branio svoje stavove i moralna načela. U razgovoru za magazin "Hello!" umetnik govori o učešću urijalitiju, sukobima, koncertu i jubileju, kao i odlasku u Ameriku na šahovski turnir.
- Izašao sam iz vile i osećam se dobro. Prve dve noći nisam mogao da spavam od uzbuđenja, gledao sam televiziju jer sam se uželeo informacija koje su nam bile nedostupne. Polako se vraćam normalnom životu i  svakodnevnim aktivnostima. Igram se sa unukom koji mi je mnogo nedostajao - govori Miki Jevremović na početku razgovora.
- Deca su zadovoljna mojim učešćem. Mlađi sin mi je rekao: "Bravo, majstore". Bio sam ono što jesam, birao sam reči koje izgovaram, recitovao, pričao viceve. Stekao sam nove prijatelje, Strahinja, Nikola, Marko, Alka, Ivica, svi su mi dragi.Iako mnogi kažu da će mi nedostajati vila i atmosfera u njoj, meni za sada ne nedostaje. Bilo je ovo sjajno iskustvo za mene. Mislio sam da ću sa partnerkom biti tri-četiri nedelje, ali izdržali smo dva meseca.
Na pitanje sa kojim ciljem je ušao u rijaliti-program i da li mu je učešće pomoglo ili odmoglo u nekim segmentima, poznati umetnik kaže:
- Nikada nisam gledao nijedan rijaliti-program. Pozvali su me, objasnili o čemu se radi, a pošto ceo život idem za nepoznatim, prihvatio sam. Znao sam da ulaze mladi ljudi, što mi se dopalo jer se duhom osećam mlad.Upoznao sam Ljilju, ženu koja je veliki borac, koja ima zdravstvenih problema sa kojima se uspešno bori. Htela je da uđe sa mnom u vilu jer je želela da pokaže svima da i bolesni mogu da žive normalno i da učestvuju u svim aktivnostima. Mislim da smo uspeli da ostavimo pozitivan utisak na gledaoce. Izašli smo jer Ljilja više nije mogla da izdrži - kaže Miki.
- O pozitivnim ili negativnim utiscima rano je govoriti. Mislim da je sve  dobro prošlo, osim što je moja bivša supruga iskoristila priliku da me proziva kroz medije na ružan način, u trenutku kada nisam mogao da joj odgovorim, a neću ni sada. Razveli smo se, ne živimo zajedno, nismo u kontaktu i period koji sam proveo sa njom pamtiću po ljubavi. Žao mi je što ona pokušava da to uništi.
U rijaliti-programima mnogim poznatim ličnostima maske brzo padnu, a svađe su neminovne. Miki se nije svađao, branio je svoje stavove i podržavao partnerku.
- Sve što su gledaoci videli bilo je realno, nije namešteno. Svako sebe predstavlja i odgovoran je za svoje postupke. Imao sam "duži fitilj" od mnogih mlađih učesnika. Sukob sam imao sa bračnim parom Kitić-Magić. Branio sam svoja moralna načela i stavove, kao i svoju partnerku i u tome ne vidim ništa loše. Mnoge maske će tek pasti i do kraja će se videti ko je kakav - kaže Miki koji žali što njegova partnerka Ljilja nije prepoznala razloge za njegov scenario i svađu koju su imali:
- Čekao sam momenat da je izbavim i nađem rešenje da izađemo iz kuće jer više nije mogla da izdrži. Želela je kući. U jednom trenutku nije htela da učestvuje u jednom zadatku, video sam priliku da isceniram svađu, da publika to prepozna, a mi izađemo, što se i desilo. Ljuta je zbog toga, nadam se da će shvatiti i odljutiti se.
Pored mnogobrojnih nagrada koje je osvajao širom bivše Jugoslavije i Evrope, u svojoj kolekciji ima više od stotinu platinastih ploča. Snimio je preko dve stotine nosača zvuka koji su prodati u više od petnaest miliona primeraka. Pevač je u rijalitiju "Parovi" proslavio jubilej, pedeset godina postojanja na muzičkoj sceni. Uz mnogo gostiju, koji su došli da sa njim proslave, Miki je pevao i plakao, sledi koncert.
- U karijeri je bilo trzavica, sitnice su me izbacivale iz koloseka, ali sam izdržao i evo sada slavim pedeset godina karijere. Koncert će biti pravi doživljaj za sve koji me vole i slušaju moje pesme. Pevaću sa srcem na dlanu. Imaću sjajan orkestar sa dvanaest violina, biće i moji prijatelji iz Kulturno-umetničkog društva "Abrašević". Razmišljam i o gostima, a moja kćerka Jelena će sigurno zapevati sa mnom na sceni.
Pripremio je i pesme za novi album koje čekaju da se i u muzici vrate osamdesete godine.
- Pesme danas imaju čudnu tematiku, površne su i ne razumem ih. Devojka bi za svakog muškarca trebaloda bude tvrđava koja se osvaja. Danas mlade devojke pevaju pesme u kojima pozivaju muškarce u krevet. To je njihov izbor, ne mešam se, ali čekam pravi momenat da se vrate osamdesete i da ponovo zažive pesme sa lepom melodijom i još lepšim tekstom, tada ću i objaviti album - tvrdi Miki koji će posle beogradskog koncerta imati još nekoliko nastupa širom Srbije.
- Održaću koncerte i u drugim gradovima. Snimiću jednu pesmu, a potom ću otići u Ameriku na mesec dana gde ću učestvovatio na šahovskom turniru na kojem sam prošle godine pobedio. Tokom leta ću raditi, ali i uživati sa svojim unukom - kaže na kraju razgovora Miki Jevremović.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još