Vlado Georgiev: Istančan senzibilitet van svakog klišea

Vlado Georgiev: Istančan senzibilitet van svakog klišea

Autor: | 14/02/2012

0

Kantautor iz Herceg Novog sa stalnom adresom u Beogradu Vlado Georgiev priprema se za koncert koji će održati 14. februara, na „Dan zaljubljenih“, u „Belexpocentru“. Umetnik koji, otkako se pojavio, zauzima posebno mesto na našoj muzičkoj sceni, nedavno je završio angažman u muzičkom takmičenju „Prve“ televizije, „Prvi glas Srbije“, u kojem je bio predsednik žirija.
Velika zvezda nenametljivog ponašanja osvaja jednostavnošću i džentlmenskim manirima, dok sa osmehom reaguje na druženje sa fanovima, sa kojima često „tvituje“ na toj društvenoj mreži. Njegovi koncerti su uvek besprekorno organizovani i na njima se ne štedi, pa će se ovog puta Vlado pobrinuti da zaljubljenima ponudi pregršt emocija izvođenjem njegovih neprolaznih hitova.
Raspoloženo dočekuje ekipu magazina „Hello!“ i najpre započinje razgovor o „Danu zaljubljenih“.
- Nikada nisam koncerte koje izvodim 14. februara nazvao nastupom za „Dan zaljubljenih“. Poslednji put sam koncert tog dana nazvao „akustičnim“. Imao sam na umu da je tog dana bio Sveti Trifun, a na koncert su dolazili zaljubljeni. Povod za ovaj nastup je dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, i sasvim je u redu da ga se setimo jednom godišnje. Ipak je vino menjalo ovaj svet, naročito kada je o umetnosti reč. Kada svi podležu amerikanizaciji i globalizaciji i slave Svetog Valentina, ja volim da podsetim da mi imamo dan Svetog Trifuna i da tog dana možemo da slavimo ljubav.
Jeste li ikada obeležavali Dan zaljubljenih?
- Često sam pozivan na večere povodom tog praznika. Dan zaljubljenihlično nikada nisam obeležavao, ali nemam ništa protiv onih koji ga slave.
Smatrate li da je romantika koja uključuje pravljenje večere uz upaljene sveće prevaziđena?
- Moram da priznam da mi je takva vrsta romantike prevaziđena. Bitnije mi je koju ću muziku pustiti kada pravim nekome večeru i da li sam hranu spremio kako treba. Upaljenih sveća se obično seti žena, pa ako ih partnerka zapali, nemam ništa protiv. Ipak, takva vrsta romantičnih trenutaka mi pre  „miriše“ na sedamdesete nego na današnje vreme.
Kakav je vaš stav prema  kupovini cveća za lepšu polovinu?
- Složićete se da je to drugačije. Prema cveću imam odnos kao prema rečima. Određene reči imaju težinu i značenje. Takođe i cvet ima ozbiljnu poruku. Ne sme se davati tek tako. Nisam od onih koji kupuju i dele cveće, to rade samo manipulatori ili ljudi koji nisu svesni poruke koju cvet prenosi. Zna se u kojim prilikama  ima smisla pokloniti nekome cveće, a kada je bolje izabrati čokoladu kao poklon.
Da li vaš rođeni brat Saša prati vaše koncerte?
- Moj brat je moja desna ruka i vodi računa o mnogim stvarima kojima ja ne mogu da se posvetim. Sigurno je da će tako biti i na ovom nastupu. Deset godina je stariji od mene, živi sa porodicom u Beogradu. Moja dva labradora sada žive sa njima u njihovom porodičnom domu, pošto sam se preselio u manji stan.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još