Dino Merlin: Prvi put decu dovodim u Beograd

Dino Merlin: Prvi put decu dovodim u Beograd

Autor: | 22/11/2011

0

Dino Merlin uspeo je u onome što niko do sada nije - za nekoliko dana rasprodao je karte za tri koncerta u “Beogradskoj areni”. Najpoznatiji bosanski muzičar dvadeset tri godine nije boravio u Beogradu i veoma se raduje ponovnom susretu sa publikom iz Srbije. Da bi svojim fanovima koji su ga toliko dugo očekali priredio pravi užitak koji će dugo pamtiti, sa timom saradnika svakodnevno na Baščaršiji uvežbava repertoar i svaki detalj planiranog spektakla.
- Osećam uzbuđenje. Zbog činjenice da dugo nisam nastupao u Beogradu ovi koncertispadaju među najvažnije u mojoj karijeri. Pomisao na moju publiku koja me je sve ove godine nestrpljivo čekala, ali i ogromna količina emocija koju ću doneti učiniće naše tri noći u Beogradu nezaboravnim. Zbog podatka da sam postavio rekord “Arene” veoma sam ponosan. Uvek je lep osećaj postavljati rekorde. Rasprodati tri velika koncerta bez ijednog zalepljenog plakata izgleda sjajno u biografiji bilo kog izvođača - kaže Dino.
Zbog gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji Dino je nedavno posle više od dve decenije boravio u Beogradu. Ipak, nije stigao da sedne u neke od njegovih omiljenihlokala u kojima je svojevremeno voleo da provodi vreme. Ni sa starim prijateljima sa kojima se nije video dugo nije se sreo, jer imao je vremena samo da snimi emisiju i vrati se u Sarajevo. Zbog toga će ovaj dolazak iskoristiti da obiđe grad i druži se sa starim "jaranima".
- Beograd je grad koji me je pored rodnog Sarajeva najviše oblikovao i uticao na moju karijeru, naročito na početku. Neki od mojih albuma doživeli su premijeru upravo u tom gradu, tako da me mnogo toga veže za Beograd. U njemu imam dosta prijatelja i poznanika i jedva čekam da ih sretnem. Neke od njih nisam video godinama, i najviše se radujem susretu sa starim komšijama. Radujem se što ću posetiti neka draga mesta na kojima sam proveo deo svoje mladosti, a obavezno ću prošetati Skadarlijom i popiti kafu u “Tri šešira” - priča Merlin.
Tokom godina uspešne karijere muzičar nije želeo na bilo koji način da eksponira svoju porodicu, želeći da sačuva svoju privatnost samo za sebe, jer su oni njegova oaza iz koje crpi energiju. Zbog njih, da bi im obezbedio lagodan život, mnogo se trudio, a njegova deca, kćerka Naida i sin Hamza su mu to vratili time što su izrasli u dobre i poštene ljude koji su izabrali put kojim će ići. Taj put daleko je od muzike.
To što su oni danas njegov ponos zahvaljuje i supruzi Ameli, njegovoj ljubavi iz srednjoškolskih dana, koja je uz njega bila i onda kada je radio u fabrici za malu platu i sanjario da će postati muzička zvezda.
- Porodicu sam kroz čitavu karijeru držao daleko od reflektora, bine i javnosti. Kada bih sve svoje dao drugima, šta bi ostalo meni. Inače, moja deca ne vole da izlaze u javnost i mislim da je dobro što je tako. Oni su odrasli ljudi, grade sopstveni životni put, svako u svojoj sferi interesa, i nikada nisu pretendovali na mesto na estradnoj sceni. Uvek su želeli da budu nezavisni i ja to poštujem. Čovek mora da nađe mesto na bini i zasluži ga pod reflektorima. To mesto se ne mora nužno pronaći muzikom, može i knjigom i znanjem, a oni su to davno spoznali. Oboma je knjiga bila interesantnija. Ta njihova upornost ih je odvela i na studije u inostranstvo i drago mi je što traže različite puteve do zvezda. Njih dvoje će sada prvi put videti Beograd - govori Dino o svojoj deci.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti