Zdravko Čolić: Pesma i druženje

Zdravko Čolić: Pesma i druženje

Autor: | 30/12/2011

0

Muzička legenda Zdravko Čolić prošle nedelje je boravio u prestonici Slovenije, gde je održao spektakularni koncert u prepunoj dvorani „Stožice“. Skoro četrnaest hiljada ljudi je pevalo u horu njegove neprolazne hitove, ali i pesme sa aktuelnog albuma „Kad pogledaš me preko ramena“. Broj posetilaca tročasovnog Zdravkovog nastupa je apsolutni rekord ovog koncertnog prostora. Pevač je na insistiranje publike na bis otpevao još dve pesme.
- Atmosfera je bila odlična, tehnički je sve bilo savršeno urađeno u ovoj novoj dvorani. Drago mi je da je Ljubljana dobila ovako impozantan prostor za održavanje koncerata. Presrećan sam zbog odličnog odziva publike i zbog  prisustva pripadnika svih generacija. Na pauzi je nastupio Dragoljub Đuričić sa njegovim bubnjarima, što je takođe doprinelo uzavreloj atmosferi. Posle koncerta sam se družio sa fanovima i proveo dosta vremena slikajući se sa njima. Zaista sam uživao - za magazin „Hello!“ na početku razgovora veselo kaže pevač kome je ovo bio treči koncert u impozantnoj koncertnoj hali dvorane „Stožice“od kada je izgrađena. Inače, zanimljivo je da su sve karte za ovaj veličanstveninastup rasprodate u rekordnom roku od tri dana pre više od mesec dana.
Zdravko je neko  vreme osamdesetih godina prošlog veka živeo u Ljubljani, čak je imao malo privatno preduzeće sa Goranom Bregovićem, pa je razumljivo što je želeo da obiđe grad i vidi se sa starim prijateljima.
- Uživao sam u šetnjama poznatim ulicama i iskoristio sam četvorodnevni boravak u Ljubljani da se vidim sa drugovima koje dugo poznajem. Imao sam vremena i da obavim pretpraznični šoping - kroz osmeh kaže pevač koji je u tamošnjem poznatom tržnom centru kćerkama kupio novogodišnje poklone.
Pop zvezda se sa radošću odazvala pozivu svog prijatelja, budućeg premijera Slovenije Zorana Jankovića, a dan posle koncerta bio je njegov gost na ručku u etno-restoranu. Gradonačelnik Ljubljane je biznismen, poreklom iz Smedereva, a sa našim poznatim pevačem druži se već deset godina. Inače, Zdravko Čolić se svaki put vidi sa Jakovićem kada poseti prestonicu Slovenije. Jankovićeva stranka „Pozitivna Slovenija“ pobedila je nedavno na vanrednim parlamentarnim izborima u Sloveniji.
- Otišli smo na ručak u etno-kafanu gde smo se družili do večernjih časova. Tu je bila njegova porodica, i lepo smo se proveli prepričavajući anegdote iz prošlosti - kaže Zdravko koji je uživao u specijalitetima domaće kuhinje i vinu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin