Saša Matić: Uz podršku  supruge i kćerki ostvaruje svoje snove

Saša Matić: Uz podršku supruge i kćerki ostvaruje svoje snove

Autor: | 09/11/2011

0

Svojim glasom i emocijama koje pruža u svakom otpevanom stihu Saša Matić je osvojio fanove, a sreću zbog uspeha koji je postigao tokom deset godina postojanja na estradnoj sceni podelio je sa bliskim prijateljima. Iako je jedan odpevača koji je na vrhu lestvice popularnosti ikojipuni hale gde god da se pojavi, Saša ne namerava da se zaustavi, već je sebi postavio nove ciljeve koje želi da ostvari.
Davno je bilo kada je pet minuta strariji brat Dejana Matića bežao iz škole i odlazio u poznate beogradske kafane gde je pevanjem i sviranjem na klavijaturama zarađivao za džeparac. Šamar koji je dobio od oca kada je saznao da je nekoliko meseci izbegavao časove klavira i danas pamti, a dugo mu je trebalo da ubedi roditelje da je napravio pravi potez kada je umesto Muzičke akademije odabrao estradu. Sada su svi ponosni na njega i srećni zbog svakog novog hita i održanog koncerta. Najponosniji će biti Saša kada stane na scenu „Beogradske arene“, što mu je davnašnja želja koju će uskoro ostvariti.
- Sada mogu da kažem da ću pevati u „Areni“, ali tačan datum još ne znam. Trenutno vodim pregovore i za nekoliko dana ću znati sve detalje. Na taj koncert čekam godinama, nekoliko puta sam ga odlagao, jednom su bili izbori, drugi put loša politička situacija, ali sada, ma šta da se desi, odlagati ga neću. Tim koncertom ostvariću svoj veliki san. Ove godine slavim deceniju estradnog rada i zbog toga sam izvršio neke promene, kako u zvuku na novom albumu, čime sam otišao korak napred, tako i u stajlingu, pa i u promotivnim fotografijama. Ipak, publika je ta koja će dati poslednji sud - kaže Saša Matić i napominje da se ne oseća kao da je prošla decenija otkako je snimio prvi album, već kao da se sve to dogodile pre samo godinu dana.
Slobodno vreme, koga nema previše, Saša voli da provodi sa suprugom Anđelijom i kćerkama, osmogodišnjom Aleksandrom i četvorogodišnjom Tarom. Skladan odnos koji je izgradio sa svojom dve godine starijom izabranicom mnogo mu je značio da se ostvari i kao uspešan muzičar.
- Supruga je uvek uz mene, ali je ne opterećujem svojom karijerom. Postoje situacije kada je pitam za savet, uglavnom je to pomoć u izboru garderobe, a što se tiče muzike tu sam svoj na svome. Sebe smatram dovoljno kompetentnim i najveći sam kritičar sopstvenog rada. Tek kada završim  snimanje albuma, članovima svoje porodice i prijateljima pustim pesme jer mi njihovo mišljenje znači. Normalna je stvar da me supruga podržava, da nije tako, ne bi bilo porodice. Kada ne bih imao zdrav odnos sa ukućanima, i karijera mi ne bi bila ovako uspešna - iskren je Saša.
Sašine naslednice Aleksandra i Tara još ne pokazuju interesovanje za muziku. Vole kada im otac sedne za klavir i svira njihove omiljene pesme, tada sa njim i zapevaju, ali veću želju da se ozbiljnije tome posvete za sada ne iskazuju.
- Aleksandra i Tara se razlikuju po karakteru. Dok je mlađa impulsivna i energičnija, starija je povučena. Nemam ništa protiv da deca odaberu zanimanje kao i njihovi roditelji. Ako moja deca pokažu talenat i smisao za muziku, ako zaista žele to da rade, imaće moju podršku. Ako odluče da se bave pevanjem samo da bi se provodile ili da bi bile popularne, neću ih podržati. Znam koliko sam se ja borio da ostvarim svoje snove i koliko mi je bilo potrebno da uspem. Ako one budu to sutra radile na kontomoje slave, neću stati iza njih. Hteo sam da Aleksandru upišem u muzičku školu, ali kada sam joj to predložio, rekla mi je da ona to ne bi učila, pa sam odustao.
Zbog čestog odsustvovanja od kuće Saša propušta mnoge trenutke odrastanja svojih devojčica. Ipak, ne žali, jer im je obezbedio bezbrižno i srećno detinjstvo tokom kojeg ni u čemu ne oskudevaju.
- Mnogo radim da bih porodici obezbedio lagodan život. Sva ta moja izostajanja im i nadoknadim. Naravno, porodica mi je na prvom mestu, a karijera odmah iza njih, ali naš život zavisi od mog posla i zbog toga nemam razloga da žalim za bilo čim - zadovoljno kaže pevač.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin