Miki Jevremović: Oporavak uz najmilije

Miki Jevremović: Oporavak uz najmilije

Autor: | 08/12/2011

0

Estradni umetnik koji naredne godine proslavlja pet decenija karijere Miki Jevremović nedavno je doživeo saobraćajnu nesreću od koje se oporavlja u svom novom domu u Zemunu. Uz njega su sve vreme kćerka Jelena Nedeljković, njen suprug Predrag i unuk Lazar. Sinovi Đorđe i Stefan obilaze ga svakog dana, a velika zabrinutost zbog zadobijenih povreda je nestala jer se pevač svakog dana oseća sve bolje.
- Do pre nekoliko dana imao sam nesnosne bolove zbog kojih nisam spavao što je prouzrokovalo moje neraspoloženje. Sada mi je malo bolje, šalim se da sam profunkcionisao, polako se vraćam u normalu. Još osećam bolove, ali nisu jaki kao na početku, redovno primam terapiju i čekam kontrolu da vidim kako su sanirane povrede - priča Miki Jevremović.
Vraćajući se sa ručka na kojem je bio sa kćerkom i zetom, a posle nastupa na jednom skupu u „Hali sportova“, na raskrsnici kod Studenskog grada na Novom Beogradu,pevač je doživeo udes. Miki se ne seća kako je došlo do njega, jer udarac u glavu je bio toliko jak da je doživeo potres mozga zbog čega je neko vreme bio u nesvesti. Osvestio se tek u kolima „Hitne pomoći“ na putu za „Urgentni centar“.
- Sreća što je Jelena u poslednjem trenutku odlučila da ne ide sa mnom, već sa suprugom. Ne smem ni da pomislim šta je moglo da se desi da je, prema prvobitnom planu, sela u moj automobil. Rastali smo se posle ručka i tada je došlo do sudara. Čovek iz drugog automobila kaže da nisam upalio migavac, što je nemoguće jer to činim automatski, budući da vozim već pedeset godina. Osim potresa mozga, udario sam desno rame, što je prouzrokovalo kontuziju rebara i izazvalo velike bolove u grudima, a povredio sam i koleno. Danima sam bio na jakim sedativima - priča Miki od kojeg se kćerka Jelena ni na trenutak ne odvaja. Njoj je prvo javljeno da joj je otac doživeo nezgodu. Kada se osvestio, uspeo je da se seti njenog broja mobilnog telefona pa su je bolničari obavestili šta se dogodilo. Sa suprugom je odmah došla u „Urgentni centar“ i javila braći Đorđu i Stefanu šta se desilo.
- Vest da sam povređen je moju kćerku uznemirila. Kada ju je pozvao bolničar, ispao joj je telefon iz ruke. I sinovi su se potresli, ali im je Jelena rekla da nema potrebe da dolaze u bolnicu. Obilazila  me je dva puta dnevno, a sa njima sam se video posle tri dana kada sam pušten na kućno lečenje.
Mikiju veoma znači što je Jelena, koja je pošla njegovim estradnim putem, uz njega i što je posle tri godine, koliko je živela u Parizu, uspeo da je ubedi da se sa porodicom vrati u Beograd. Od tada žive zajedno, a najveću sreću pričinjava mu unuk Lazar, koji je nedavno proslavio treći rođendan.
- Jelena se sa porodicom vratila u Srbiju pre nešto više od godinu i po dana. Tada su došli na mesec dana, ali su pod mojim uticajem rešili da se vrate za stalno. Ubedio sam ih da im je najbolje da budu ovde gde su i Predragovi roditelji, nego da žive u Parizu gde nemaju nikakvu pomoć. Drago mi je što su me poslušali i stvari polako dolaze na svoje. Zet će od januara početi da radi, a Jelena će se vratiti pevačkoj karijeri. Otkako se Lazar rodio nije pomišljala na pevanje, jer želi da se u najvećoj mogućoj meri posveti sinu - priča Miki.
Legendarni muzičar najviše voli da provodi vreme sa svojim unukom, ali ne želi da utiče na njegovo vaspitanje. To je prepustio Jeleni i Predragu, savetuje ih ukoliko onito zatraže.
- Teško je objasniti koliko me je Lazar promenio. Dovoljno mi je da me pogleda i kaže mi „deda“ i ja sam presrećan. Dobar je dečko, sluša me i voli da se igramo zajedno. Pre podne je u vrtiću, a popodne i veče provodimo zajedno. Ne mešam se previše u njegovo vaspitavanje. Tu su mu roditelji koji odlično funkcionišu. Pametan je, sve upija kao sunđer i tu je na mene i majku. Već zna da je u Parizu „Ajfelova kula“, a u Beogradu „Avalski toranj“. Kada je reč o pesmama, dovoljno je da je jednom čuje i da počne da je peva. Primećujem da ima talenta za muziku, ali je još rano da govorimo da li će ići mojim putem. Videćemo na koju će ga stranu život odvesti -kaže ponosni deda.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti