Mihalis Hacigijanis oduševljen Beogradom

Mihalis Hacigijanis oduševljen Beogradom

Autor: | 31/12/2011

0

Jedna od najvećih muzičkih zvezda u Grčkoj Mihalis Hacigijanis u Beogradskoj areni" obradovao je publiku svojim hitovima, od kojih su najpoznatiji "To party", "Pio poly", "Ola i Tipola". Ovaj atraktivni pevač, miljenik mnogih tinejdžerki, pokrenuo je nove muzičke tokove, a poslednjih deset godina osvojio je više od trideset nagrada. Kao predstavnik Grčke pojavio se na “Evroviziji“ pre tri godine, otkada i počinje njegov vrtoglavi uspeh. Poslednjih nekoliko godina niže nastupe širom sveta, a na red je došla i srpska prestonica. Mihalis je prvi put nastupio pred beogradskom publikom, a kao specijalni gost na koncertu se pojavio Kiki Lesendrić, koji već godinama uspešno sarađuje sa Mihalisom. U razgovoru za magazin „Hello!“ Mihalis kaže da je oduševljen dolaskom u Beograd i da ceni srpske izvođače koji znaju da spoje tradicionalan i moderan zvuk.
- Prvi put sam u Beogradu. Cenim srpski narod koji zna da uživa u muzici, baš kao i Grci. Imamo mnogo sličnosti. Muzika je dar za mene, a sa publikom volim da komuniciram pesmom. Volim živi nastup jer publika tada oseti iskrenu emociju - kaže Mihalis.
Poslednjih nekoliko godina šarmantni grčki pevač je na stalnim turnejama po gradovima širom Evrope, Australije i Amerike. Na taj način ujedinjuje muziku svih naroda. Specijalni gost biće mu frontmen „Pilota“ Kiki Lesendrić čija se pesma "To Party" našla na njegovom albumu "Monos mou" od pre četiri godine i brzo je postala jedna od najslušanijih.
- Kiki Lesendrić je umetnik kome se divim. Radujem se susretu sa njim, imamo uspešnu saradnju. Od srpskih umetnika u kontaktu sam i sa Sašom Kovačevićem, sa kojim razmenjujem ideje. Cenim vaše muzičare jer znaju da spoje tradiciju i moderno, tako da je razmena ideja sa njima veoma interesantna.Ritam i dobar tekst su mi najbitniji, kao i način na koji se melodija iznese.
Popularni Mihalis, učešće na „Pesmi Evrovizije“ smatra svojom odskočnom daskom.
- Učešće na „Pesmi Evrovizije“ desilo se u pravom trenutku, bila je to odskočna daska. Nikada nisam isključio mogućnost da ponovo učestvujem, ali sam trenutno fokusiran na rad svog drugog albuma na engleskom jeziku, što je izazov za mene. Planiram da nastavim turneju sa albumom „Tharros i Alitheia”, koji je deseti po redu, i raduje me što čujem pozitivne komentare. To je najlepši poklon za svakog muzičara.
 O svom ljubavnom životu mladi umetnik ne želi da priča, ali kaže da mu je ljubav dodatni motiv.
- Ljubav je moj motiv za stvaranje. Trudim se da uspostavim ravnotežu i privatni život vodim onako kako ja hoću.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti