Vanja Milačić: Dinamična glumica i nežna majka

Vanja Milačić: Dinamična glumica i nežna majka

Autor: | 27/04/2012

0

Poznata glumica Vanja Milačić, koju televizijska publika svakodnevno može da vidi u reklami za banku, u harmoničnom braku sa advokatom Božom Pelevićem ima dvoje mališana, kćerku Kseniju i sina Lazara. Umetnica raskošnog talenta simpatije publike najviše je osvojila zahvaljujući ulogama u popularnim serijama “Nepobedivo srce”, “Cvat lipe na Balkanu”, „Moj rođak sa sela“ i „Vratiće se rode“. Svi koji vole pozorište znaju koliko je lepa Crnogorka sa diplomom Fakulteta dramskih umetnosti u Cetinju angažovana u teatru.
Emotivnu ispunjenost osetila je u braku sa poznatim beogradskim advokatom kojem je najpre podarila kćerku Kseniju, a četrnaest meseci posle toga i sina Lazara.
Vedra brineta, blistavog tena, kaže da joj je mala starosna razlika među decom predstavljala napor, ali u isto vreme bila je i velika radost. Dok priča o deci za magazin „Hello!“ odaje utisak srećne i ispunjene mlade žene, čekajući svoje mališane da izađu iz vrtića.
- Ksenija je bila veoma mala kada je Lazar došao na svet i tu za ljubomoru nije bilo mesta. Sada je već druga priča. Ljubomorni su oboje jedno na drugo, a ne mogu jedno bez drugog. Traže pažnju, igraju se, tuku, čupaju, grle se i ljube, gađaju se igračkama, brane jedno drugo od nas, pomažu jedno drugome, pričaju. To je žurka bez prestanka - veselo na početku razgovora kaže tridesetpetogodišnjakinja. Na pitanje ko je stroži roditelj, ona ili suprug, šaljivo odgovara:
- Boža je strog, a ja sam lepa. Srećnoj porodici mnogo znači pomoć Dade, koja vodi računa o mališanima kada su roditelji zauzeti poslovnim obavezama. Deca su vezana za ovu prijatnu ženu, a njihova hiperaktivnost traje čitavog dana.
- Kada sam umorna, dozivam upomoć na sav glas, ali se niko ne odaziva - odgovara u svom stilu duhovita glumica na pitanje šta radi kada je premorena od posla.Osim rada u beogradskim pozorištima i čestog angažovanja da glumi u serijama, igra i u crnogorskom Narodnom pozorištu u predstavi Vjera, ljubav, nada, Edena fon Horvata, u režiji Ane Vukotić. Kaže da obaveze uspeva da uskladi sa porodičnim životom.
- Predstava o ljubavi je duboka, istinita i slojevita. To je priča o ljubavi u nemogućim i surovim uslovima. Što se tiče obaveza, tu nije potrebna nikakva posebna mistifikacija. Radim sve što i većina drugih žena. Trčim, jurim, kasnim na sve i postižem sve. Hijerarhijska lista vrednosti se rođenjem dece bitno promenila, pa se sada bavim samo onim stvarima koje su važne. Imam nenormalnu i neartikulisanu energiju koju je teško ispratiti, a moja deca je imaju još više.
Umetnica, za koju mnogi kažu da likom podseća na holivudsku koleginicu Anđelinu Džoli, želi da decu nauči pravim vrednostima.
- Želela bih da moja deca nauče da prepoznaju ljubav, da nauče da je poštuju, a ne podrazumevaju, da budu dobri ljudi, celoviti i skromni, da uvek imaju onoliko koliko im je dovoljno i da znaju da im je baš toliko potrebno. Da budu isti i posebni, slobodni i svoji. Učim ih da je topao zagrljaj najveća magija, da uvek postoji izbor, da nesvesno nije naš neprijatelj i pljuvanju udalj.
Na pitanje pokazuje li već neko od njene dece sklonost ka glumi i da li je deca prepoznaju na televiziji, ona kroz osmeh kaže:
- Nadam se da ću ostati jedina glumica u kući. Dovoljno je. Što se tiče prepoznavanja na televiziji, to im je kao dobar crtani film. Stekli su utisak da svi ljudi koje poznaju žive u televizoru.
Što se tiče karakternih osobina njene i Božine dece, Vanja kaže da su se deca potpuno podelila.
- Naša deca su se karakterom podelila. Ksenija liči na mamu, Lazar na tatu, i to po svemu. Boža i ja se suštinski razlikujemo, tako i njih dvoje, za sada. Temperament im je neartikulisan i neuhvatljiv, to je isto kod oboje.
O planovima o eventualnom  proširenju porodice glumica simpatično, u šaljivom stilu, završava:
- Ponekad mi se čini da je sa prostom reprodukcijom u ovoj inkarnaciji završeno.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još