Mirka Vasiljević: Spremna za povratak na pozorišnu scenu

Mirka Vasiljević: Spremna za povratak na pozorišnu scenu

Autor: | 16/01/2012

0

Posle višemesečne pauze koju je napravila zbog trudnoće i porođaja, mlada i perspektivna glumica Mirka Vasiljević spremna je da se vrati na pozorišnu scenu u predstavi „Aladinova čarobna lampa“ u teatru „Boško Buha“. U skladu sa željom da što pre nastavi da radi, ova lepa dama je sa dvoipomesečnim sinom Andrejom ostala u Beogradu, dok je njen nevenčani suprug Vujadin Savić zbog obaveza u klubu morao da otputuje u francuski grad Bordo gde živi i radi.
- U komadu „Aladinova čarobna lampa“ igrala sam i tokom trudnoće sve dok mi je zdravstveno stanje to dopuštalo, a to je trajalo do juna prošle godine kada se završila pozorišna sezona. Veoma sam zahvalna ljudima iz pozorišta „Boško Buha“ koji su mi izašli u susret i nisu skinuli tu predstavu sa repertoara, već smo se dogovorili da, ukoliko publika bude zainteresovana, nastavimo saradnju posle mog odsustvovanja. Smatram da sam sada spremna da se vratim na posao i pošto bi uskoro trebalo da odem na razgovor sa čelnim ljudima iz pozorišta, nadam se da ću već u februaru ponovo zaigrati u predstavi. Nažalost, ne mogu da se pohvalim bogatim pozorišnim repertoarom i jako mi znači ta uloga, pogotovo što sam u „Aladinovoj čarobnoj lampi“ počela da igram kada sam imala svega sedamnaest godina i za tu predstavu me vežu samo najlepše uspomene -  tvrdi Mirka koja kaže da nema tremu zbog povratka na scenu.
- Još sa trinaest godina sam počela da se bavim ovim poslom, a kod nas glumaca su pauze uobičajene tako da se ne plašim od toga kako ću se snaći na sceni zbog višemesečnog odsustvovanja. Postoje samo pozitivna trema i uzbuđenja - kaže lepa brineta.
Jedna od najpopularnijih domaćih glumica mlađe generacije ubuduće će živeti u rodnom gradu, dok će supruga posećivati uvek kada joj poslovne obaveze to dozvole.
- Rođena sam u Beogradu i ovde sam izgradila karijeru koja možda nije velika, ali meni mnogo znači tako da ne bih volela da se toga odreknem. Uvek kada mi to obaveze budu dozvoljavale, planiram da putujem, a česti odlasci u inostranstvo mi ne padaju teško jer sam se već navikla da živim na taj način - iskrena je Vasiljevićeva koja tvrdi da se lako snašla u ulozi majke.
- Želela sam dete i znala sam kakve me obaveze čekaju kada postanem majka. Priroda sve to uredi, tako da se odmah lepo snađete, a ja se polako privikavam na novonastalu situaciju - objašnjava Mirka  koja je Božić proslavila u krugu porodice, ali bez nevenčanog supruga, koji je zbog poslovnih obaveza morao da ostane u Francuskoj.
- Kao i svake godine, čitava moja porodica je na Badnji dan i Božić bila na okupu. Pošto je današnje vreme takvo da mnogo mora da se radi veoma mi znači što smo makar ta dva dana svi bili zajedno. Kako običaji nalažu, obavezno odemo u crkvu, a posle toga se okupimo za punom trpezom. U našoj kući je baka zadužena za kulinarske specijalitete i ona ne voli da joj se ostali mešaju dok radi, tako da je moje zaduženje kao i uvek bila dekoracija stola i pomoć prilikom pripremanja nekih lakših jela. Međutim, uvek volim da gledam baku kako kuva, a njene recepte pamtim i kasnije primenjujem kada želim nekoga da fasciniram -kaže na kraju dvadesetjednogodišnja umetnica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti