Milena Dravić: Još jedno priznanje glumačkoj divi

Milena Dravić: Još jedno priznanje glumačkoj divi

Autor: | 04/11/2011

0

Jedna od naših najvećih glumica Milena Dravić nedavno je dobila još jedno priznanje za svoj doprinos u umetnosti - „Srebrnu plaketu“ Direkcije „Festa“, kojom je nagrađena za razvoj te ustanove kulture. Diva jugoslovenske kinematografije, supruga Dragana Nikolića, koja je ostvarila brojne uloge u kultnim filmovima, i dalje aktivno igra u pozorištu. Zbog njene odlične uloge u komadu „Harold i Mod“ u „Beogradskom dramskom pozorištu“, ove godine postala je laureat gran pri priznanja „Tatjana Lukjanova“. Na svečanom uručenju nagrade u Beogradu iz publike ju je podržao suprug, glumac Dragan Nikolić, sa kojim je u harmoničnom braku četiri decenije. Njenog supruga publika odnedavno ima priliku da gleda u ulozi voditelja novog kviza „Multimilioner“, koji se emituje na televiziji „Pink“.
Na početku razgovora za magazin „Hello!“ Milena govori o nagradama io tome koliko joj danas znače priznanja, a koliko su joj značila nekada.
- Ovu plaketu ne ubrajam u klasičnu nagradu, budući da sam ih dobijala za glumački rad na raznim festivalima. Ovo je zapravo priznanje što sam tokom  karijere na neki način pomagala „Festu“ u nekim momentima. Nije toga bilo malo, mnogo godina sam pomagala u organizaciji „Festa“. Iako javnost nije bilaupoznatasa tom vrstom moje delatnosti, ljudi su se setili nekih godina kada je moj rad bio važan za „Fest“ - ističe umetnica koja ne voli da govori o sebi u superlativu. Baš zato elegantna Beograđanka smatra da nije prikladno da komentariše izjave mnogih filmskih radnika da je ona naša najveća glumica.
- Predstavljaju me kao našu najveću glumicu, ali ja ne mogu da sagledavam sebe na taj način. Pre svega, ne smatram da sam najveća glumica. Možda mi  te epitete dodeljuju zbog činjenice da dugo trajem. Među koleginicama znam za velike glumice, i nikoga ne bih potcenjivala. Brojni muškarci i žene među mojim kolegama zaslužuju najveće komplimente. Možda me nazivaju najvećom jer sam našoj zemlji donela velike nagrade iz sveta. Kada su me iz direkcije „Festa“ pozvali i saopštili mi da ću dobiti priznanje, iznenadila sam se jer poslednjih godina ne osećam da je bilo ko zainteresovan za moj rad - kaže lepa dama koja podržava supruga Dragana u njegovom novom voditeljskom angažmanu na televiziji i govori o tome da li bi ona prihvatila poziv da radi nešto slično.
- Dragan je radio i ranije, vodio je emisije na televiziji. Niko me sa televizije nije zvao da ja vodim neki sličan format, doduše to obično rade muškarci, tako je u svetu, ali i na celom području bivše zemlje. Intenzivno radim u pozorištu, non-stop imam predstave na repertoaru i ne znam da li bih imala vremena da se upuštam u televizijski rad. Radila sam novu predstavu „Harold i Mod“ koja puni pozorišnu salu i dovodi brojnu publiku u teatar - kaže čuvena umetnica koja sa setom primećuje da ju je nje „filmski svet“ zaboravio.
Harizmatična Milena, koja među prijateljima ima veliki broj kolega, kaže da se sa Velimirom - Batom Živojinovićem videla protekle nedelje čije je zdravstveno stanje bilo znatno bolje.
- Moj suprug i ja videli smo ga u jednom beogradskom restoranu, delovalo mi je da se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo. Razgovarali smo, razmenili smo privatne informacije, pričali smo o porodici - priča Milena. Kaže da je vešta u pripremanju kulinarskih specijaliteta. Donedavno je vreme provodila na Crnogorskom primorju, gde je uživala u boravku na moru.
- Volim more, ne mogu bez njega. Od ranog detinjstva, od treće godine, vezana sam za more. Ja sam „dunavsko dete“ i na Dunavu sam naučila da plivam, ali sam kasnije ipak more zavolela više od reke. Na primorju volim da boravim što duže mogu, obožavam da plivam. Svake godine celo leto provedem na Crnogorskom primorju. Imam odličnu saradnju sa pozorištem u Tivtu i godinama u letnjoj sezoni igram predstave, ali ovog leta nisam glumila sa njima. I da su me zvali, ne znam da li bih mogla jer je bilo mnogo vruće, temperature su bile i do četrdeset stepeni, što mi ne prija. Srećom tu je klima-uređaj - završava kroz osmeh našalegendarna umetnica.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti