Ana Nikolić: Bajkovita Malezija

Ana Nikolić: Bajkovita Malezija

Autor: | 14/02/2012

0

Tronedeljni odmor pop pevačica Ana Nikolić provela je u Maleziji sa verenikom Draganom. Pošto je njen izabranik, crnogorski biznismen, već boravio u ovoj azijskoj zemlji, njegov predlog tridesettrogodišnja Paraćinka je sa oduševljenjem prihvatila. Da bi što bolje upoznala zemlju u kojoj se susreću brojne kulture i čije stanovništvo najvećim delom čine Kinezi, Malajci i Indijci, odlučila je da polovinu odmora provede u glavnom gradu Kuala Lumpuru, a drugi deo na ostrvu Langkavi.
- Ovo putovanje sam isplanirala još pre šest meseci i detaljno sam osmislila svaki korak. Dragan je već boravio u Maleziji pa sam imala odličnog vodiča. Provela sam se fantastično, a ono što mi je najbitnije je da sam na ovom putovanju spoznala sebe i pronašla mir i spokoj - priča Ana po povratku u Beograd.
Pevačica koja izaziva pažnju gde god da se pojavi u Kuala Lumpuru bila je smeštena u hotelu „Mandarin orijental“, odakle se sa najviših spratova pruža prelep pogled na grad. Sa verenikom se opuštala u luksuznom hotelskom spa-centru, obilazila je brojne restorane gde se susrela sa specijalitetima iz malajske kuhinje čiju osnovu, kao i u kineskoj čini pirinač, a posebnu fascinaciju je osetila kada je stala ispred kula „Petrusini“, visokih četiristo pedeset dva metra.
- Kule „Petrusini“ su me raspametile. To su nekada bile najviše zgrade na svetu. U Maleziji je sve savršeno da bih mogla tamo da se preselim. Inače, ovo putovanje razlikuje se od onih na koje sam do sada išla, jer od početka sam znala da ne idem u šoping i provod po noćnim klubovima, već da bih pronašla mir i spokoj, u čemu sam uspela. Ovo je bilo moje duhovno putovanje. Čini mi se da su stanovnici Malezije rasterećeni, blage su naravi, žive bez stresa, nema nervoze niti buke. Posle svega što sam tamo spoznala rešila sam da promenim pogled na život - kaže Ana.
Posle nekoliko dana u gradu koji je pun kontrasta, jer se mogu videti delovi sa arhitekturom iz kasnog devetnaestog veka, kao i četvrti koje krase moderni neboderi, Ana i Dragan su promenili lokaciju. Njihov sledeći izbor bilo je ostrvo Langkavi u Andamanskom moru. Ono, koje sa još devedeset osam ostrva čini istoimeni arhipelag, nalazi se na listi zaštite „Uneskoageo parkova zbog velikog prirodnog bogatstva.
- Pogled sa ostrva je nešto nestvarno. Tu su dve planine Raja i Mačinang na čiji vrh se stiže žičarom i odakle se vidi Tajland. Noćno kupanje ću dugo pamtiti, jer dok plivate oko vas sve svetluca kao da je upaljeno milion neonskih lampi u vodi, zaista je nešto bajkovito. Otkrila sam i prelep park u kojem sam svakog dana trčala. Na ostrvu mi se totalno promenio bioritam. Svako jutro sam se budila u pet sati i na terasi uz knjigu čekala svitanje. Vlaga i temperatura vazduha su mi savršeno prijali tako da sam se i fizički preporodila. Vežbala sam jogu, čitala knjige i živela spokojno bez ikakvog stresa.
Ana, koja od kraja prošle godine nosi verenički prsten, uživala je u svakom trenutku provedenim sa čovekom sa kojim želi brak i potomstvo. Njena ljubav prema Draganu, sa kojim je u vezi godinu i po dana, toliko je jaka da sve više vremena provodi u Podgorici, gde on živi. Zaljubljeni par svaki slobodan trenutak koristi da otputuje na neku udaljenu lokaciju, pa već razmišlja o sledećoj destinaciji.
- Veridba nije uticala na moj i Draganov odnos koji je ozbiljan od prvog dana naše veze, jedino što je naša ljubav sada čvršća nego ikada - kaže na kraju Ana i napominje da je venčanje sa četrdesettrogodišnjim biznismenom izvesno, ali da još nisu odredili tačan datum.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti