Neda Ukraden: Zaljubljena u život

Neda Ukraden: Zaljubljena u život

Autor: | 23/04/2011

0

Otkako je promenila svoj način života Neda Ukraden se mnogo bolje oseća. Pop pevačica počela je svakodnevno da odlazi u teretanu gde vežba sa ličnim trenerom, ali je promenila i način ishrane. Zahvaljujući savetu svog producenta, uradila je test intolerancije na hranu, pa se odrekla mnogih namirnica koje su redovno bile na njenom jelovniku. Neda više ne konzumira mleko i mlečne proizvode, a nekada svoj dan nije mogla da zamisli bez mocarela sira. Ne upotrebljava namirnice koje sadrže pšenicu, šećer, suncokretovo ulje, jagnjeće, svinjsko i teleće meso i paradajz. Najviše je zadovoljna jer se oslobodila velikog problema koji joj je zadavala alergija na polen i grinje. Gušenje i otok glasnih žica i grla pričinjavali su joj velike neprijatnosti, od kojih izvesno vreme ne pati.
- Već nekoliko meseci se bolje osećam. Problemi koje mi je izazivala alergija bili su veći od gušenja. Dešavalo mi se da mi oteknu glasne žice i celo ždrelo, što stvara veoma neprijatan osećaj. Da je stvar ozbiljna, shvatila sam pred jedan koncert, kada mi je otok prouzrokovao totalni gubitak glasa. Nisam želela da pijem lekove, jer bi mi oni pomogli u ovom slučaju, ali bi možda prouzrokovali neki drugi problem. Uradila sam test na intoleranciju hrane. Alergija koju sam imala je povezana sa ishranom, jer se javlja kada je organizam prezasićen toksinima koji se unose hranom, duvanom, zagađenom vodom, a toga uopšte nisam bila svesna - kaže Neda koja će treninge u teretani tokom sunčanih dana zameniti plivanjem, sportom koji je, prema njenom mišljenju, najbolji za održavanje vitke linije.
- Nemam ništa protiv estetske hirurgije, jer svako sa svojim telom može da radi šta želi, ali ja nemam nameru da se podvrgnem nekoj od intervencija. Ne dopada mi se kako današnje devojke izgledaju. Preteruju sa silikonima u usnama i grudima. Tako nešto sebi nikada ne bih dozvolila. Išla sam i ja na razne tretmane u kozmetičke salone kao što su anticelulit programi, tretmani radiotalasima, kavitacija, ali plivanje i treninzi su najbolje rešenje za dobar izgled, a pre svega za odlično zdravlje - napominje Neda i tvrdi da za nju ne važi da dobro izgleda onda kada je zaljubljena, jer je srećna i kad je sama.
Otkako je pre nekoliko godina raskinula vezu sa biznismenom našeg porekla iz Australije Neda u javnosti ne iznosi detalje iz svog ljubavnog života.
- Meni ne treba muškarac da bih se odlično osećala. Uspešna sam žena sa četrdesetogodišnjom karijerom kojom malo ko može da se pohvali. Zaljubljena sam u život. Da li sam u vezi ili ne nije važno, a i ne želim o tome da pričam, jer zašto bih nekoga promovisala. Bitno je da sam i poslovno i privatno srećna i ispunjena. Ni za koga nisam vezana i ne treba mi ničija saglasnost da bih nešto radila. Slobodna sam žena, bilo da imam muškarca pored sebe ili ne - nastavlja pevačica koja ima samo jednu neostvarenu želju: da uskoro postane baka.
- Više neću ispitivati kćerku Jelenu kada će mi podariti unuče, jer meni se u tu odluku niko nije mešao, pa neću ni ja njoj. Malo sam i dosadila pričajući koliko to želim. Rekla mi je da rade na tome. I ona i njen suprug su zdravi i nema nikakvih prepreka zbog kojih Jelena ne bi ostala u drugom stanju. Nadam da će me obradovati lepim vestima do kraja godine.
Neda koja je pre deset dana završila snimanje spota za novu pesmu „Na Balkanu“ koji je rađen u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, a za koji tvrdi da je najbolji u njenoj karijeri, nedavno je održala spektakularni koncert u hrvatskoj prestonici. U hali „Dražen Petrović“ više od pet hiljada njenih fanova ispunilo je dvoranu do poslednjeg mesta, a pevačici su se tek sada slegli utisci.
- Što vreme od koncerta više odmiče, osećam se ponosnijom. Pred nastup sam bila euforična, ali sam imala tremu, jer u to vreme u Zagrebu situacija nije bila nimalo naivna. Taj dan su nazvali „paklena subota“, vladalo je opsadno stanje, održavale su se demonstracije, ali i fudbalski derbi između „Dinama“ i „Hajduka“, a svi dobro znamo kakvi su navijači, policija je bila na sve strane. Na moju veliku sreću, koncert je bio uspešan. Zaista je bilo emotivno i uzbudljivo družiti se posle tri godine sa tamošnjom publikom na velikom koncertu - kaže na kraju Neda.

Pišu: Jelena Popović, Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin