Iskra Brajović: Nije lako biti dete priznatog umetnika

Iskra Brajović: Nije lako biti dete priznatog umetnika

Autor: | 24/06/2011

0

Mada deca poznatih ličnosti slavu svojih roditelja najčešće doživljavaju kao breme, naročito ako žele da se bave istim zanimanjem kao i oni, Iskra Brajović, lepa kći legendarnog glumca Voje Brajovića, brzo se izborila sa takvim predrasudama. Ponosno i bez trunke srama, svojim talentom ona je uverila i najoštrije kritičare da je talentovana za scenu. Vrlo mlada oprobala se i na filmu i u pozorištu, a nedavno je horor „Zona mrtvih“, u kome je Iskra ponela značajnu ulogu, dobio sedmo filmsko priznanje na festivalu u Nešvilu.
- Moj brat Vukota je jedan od idejnih tvoraca tog filma. To snimanje pamtim kao jedan od lepših provoda. Ekipa je bila raznolika i sa svima sam bila u dobrim odnosima. Glavna muška uloga pripala je čuvenom Kenu Foriju- kaže na početku razgovora za magazin „Hello!“ Iskra Brajović i napominje da ima odličan odnos i sa rođenim bratom Vukotom i sa malim polubratom Reljom, kojeg je njen otac dobio u drugom braku sa glumicom Milicom Mihajlović.
- Ja sam i mamina i tatina mezimica, ali braća uzimaju primat u ljubavi. Od starijeg sam kao mala naučila sve, i lepe stvari i sve nestašluke, a sa Reljom se trudim da imam sličan odnos, i svaki susret sa njim mi izmami osmeh - kaže mlada glumica. Iako bi možda nekome izgledalo čudno, kćerka Voje Brajovića i sa njegovom drugom suprugom Milicom ima korektan odnos. U seriji „Vojna akademija“ Iskri je pripala jedna od glavnih rola kadetkinje Tanje, a pored nje igraju i njen otac Voja i njegova lepša polovina Milica.
- Pre nekoliko dana Milica i ja smo snimale zajedno, i onda sam joj rekla da moramo da proslavimo naš prvi zajednički kadar. Ona u seriji igra kuvaricu, pa mi je sve vreme krišom dodavala kolače iz menze, jer zna kako je to biti mlad glumac i stajati na nogama desetak sati bez prestanka. U odličnim smo odnosima, i smatram da je glumica od koje bih mogla dosta toga da naučim - kaže mlada umetnica lepog osmeha koja je nedavno privatno doživela ljubavni brodolom. Naime, sa muzičarem Goranom germanom, okončala je dugogodišnju vezu.
- Da, okončala sam dugu vezu, i sad se odmaram od raznih sekiracija kroz koje sam prošla. Nisam zaljubljena, mada jedva čekam da mi se to desi - iskrena je Iskra i napominje da joj je na početku karijere podrška roditelja, naročito majke, veoma značila.
- Mama je moj najbolji prijatelj i podrška u svemu. Ona mi je i pomogla da se osmelim i pokušam da upišem Akademiju. Dovoljno me poznaje da prepozna da to u tom trenutku nije moj hir, nego želja od koje neću lako odustati - priča Iskra.
- Teško je probijati se i graditi svoje ime kada ste dete poznatog oca. Ne zbog poređenja sa njim, već zbog predrasuda koje su uvrežene u našem narodu. S druge strane, ponosna sam na to što sam sve svoje, za sada, početničke korake u karijeri napravila bez ičije pomoći. Svaki put kad dobijem novu ulogu plašim se očeve reakcije, jer znam da ima visoke kriterijume. Mislim da ga do sada nisam razočarala, i trudiću se da uvek ostane tako. Kritike me uvek rastuže, ali onda sednem, saberem se i potrudim da nešto promenim - iskreno priča Iskra Brajović koja će jun provesti kod sestre u Ženevi.
- Jun ću provesti kod sestre u Ženevi, koja tamo živi sa suprugom i dva sina, a u julu ću igrati uGradu-teatru“ u Budvi, i verovatno ću ugrabiti nekoliko dana odmora, dok ne počne da se snima nastavak serije - ispričala je za magazin "Hello!" Iskra.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti