Vojin Ćetković: Posvećen poslu i porodici

Vojin Ćetković: Posvećen poslu i porodici

Autor: | 08/02/2012

0

Zahvaljujući harizmi i nespornom talentu, glumac Vojin Ćetković već na početku karijere osvojio je simpatije gledalaca kao Brando u seriji „Porodično blago“, a kasnije i kao Mane u filmu „Zona Zamfirova“. Ovog poznatog dramskog umetnika publika je u poslednje vreme imala priliku da vidi u mnogim domaćim serijama, a igra i u aktuelnom filmu Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“ koji je snimljen po romanu Milovana Vitezovića.
- Reč je o rimejku istoimenog filma koji je Šotra već dugo planirao da uradi. Nas dvojica smo pričali o tome pre mnogo godina kada je trebalo da igram potpuno drugu ulogu, ali pošto sam u međuvremenu omatorio, glumim direktora škole Kozarca, koji je došao u Prvu mušku gimnaziju da zavede red. Preporučio bih ovaj film svim gledaocima, najpre zbog Šotre, zatim i zbog Milovana Vitezovića i Aleksandra Berčeka, ali i plejade mladih glumaca od kojih se mnogi prvi put pojavljuju na filmu -govori Ćetković za magazin "Hello!".
- Mene raduje to što sam prvi put u karijeri imao čast da sarađujem sa Berčekom čiji rad izuzetno cenim.
Poznati glumac je u nedavno prikazanim serijama „Cvat lipe na Balkanu“ i „Nepobedivo srce“ imao sreću da igra sa dobrom prijateljicom Natašom Ninković i suprugom Slobodom Mićalović, što mu naročito  prija.
- Uvek volim da za partnera imam osobe koje dobro poznajem i koje su mi bliske, jer je tako najlakše i najlepše raditi. Jedini problem koji u takvim situacijama može da nastane je da počnemo mnogo da se smejemo na setu - iskren je Ćetković koji slobodno vreme uglavnom posvećuje kćerkama.
- Trudim se da sve slobodne trenutke posvetim porodici. Kćerkice su već porasle, imaju dve godine, a nedavno smo proslavili i rođendan. Sada već znaju da se raduju, tako da smo ih naučili da pevaju rođendansku pesmu. Osim toga, sve više razgovaramo, a one su dovoljno velike da slušaju bajke. Ni Sloboda ni ja nismo strogi roditelji jer su nam deca još mala, a i sa devojčicama ne valja biti mnogo strog - objašnjava markantni umetnik koji tvrdi da mu se život potpuno promenio od kada je postao otac.
- Kao i svakom čoveku, kada deca dođu na svet, život se i meni potpuno preokrenuo. Dobiješ novi kvalitet života što je jako lepo. I moj odnos sa suprugom je time dobio na kvalitetu, iako smo pre toga dugo bili u vezu, a  kraće u braku.
Budući da Ćetković i njegova porodica vole da uživaju u prirodi, prošle godine su počeli da grade kuću u Čortanovcima, nadomak Beograda, gde planiraju da se presele.
- Svima nam mnogo prija prirodno okruženje i mislim da smo napravili pravi potez kada smo odlučili da izgradimo kući izvan prestonice. Sada je zima, pa su radovi trenutno stopirani zbog vremenskih uslova, ali se nadamo da će sve biti završeno do proleća kada planiramo da se preselimo - otkriva poznati glumac i kaže da u poslednje vreme sve manje može da se posveti svojim hobijima, pecanju i skijanju.
- Odmalena volim da idem na pecanje, međutim, iako imam vremena, tokom zime se ne usuđujem da siđem na reku jer ne smem da se razbolim u periodu kada snimam serije ili filmove. Slična stvar je i sa skijanjem. Više ne idem na strme staze pošto kvalitet života moje porodice zavisi od toga koliko ću da radim, tako da ne mogu sebi da dozvolim da se povredim. Zato ove godine sa Slobodom i decom planiram da odem na neku nižu planinu, a umesto skijanja zadovoljiću se sankanjem sa mojim devojčicama - zaključuje Ćetković.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti