Film "Sistem": Moderna urbana bajka

Film "Sistem": Moderna urbana bajka

Autor: | 22/10/2011

0

Producentska kuća „Vertical Media“ uskoro završava snimanje dugometražnog igranog filma „Sistem“ čiji je autor mladi reditelj i scenarista Momčilo Preradović. Reč je komičnoj urbanoj bajci koja, prema rečima članova ekipe, predstavlja tematski pomak u domaćoj kinematografiji. Radnja filma govori o dva najbolja prijatelja, Semestru i Kvartalu, koji pokušavaju da promene svakodnevicu tako što će zaraditi novac koji će im omogućiti kvalitetniji život. Nadaju se brzoj i lakoj zaradi, a sticajem okolnosti pruža im se šansa da ulaskom u piramidalni sistem prevare realizuju svoj cilj. U trci za novcem prolaze kroz niz čudnih situacija, okruženi bizarnim i neobičnim ljudima.
- U srpskom filmu je najveći problem scenario, a ovo je priča koja govori o najboljim drugovima, nije opterećena ratom i besparicom kako to obično biva. Film je po žanru komedija, koja nije zasnovana na jeftinim gafovima. Scenario je nastajao polako, nisam se žurio. Svaki detalj sam prošao po nekoliko puta. Ovaj film je drugačiji od onih koji su nastajali poslednjih godina. Pre svega izdvojiće se po velikoj pozitivnoj energiji i originalnosti - kaže mladi umetnik Preradović koji je već snimio i film „Zabranjena ljubav“.
Osim mladih i još neafirmisanih glumaca poput Milana Veljkovića, Darka Stanojevića, Nenada Bekvalca, Tijane Kondić i drugih, uloge su poverene i afirmisanim umetnicima kao što su: Miloš Vlalukin, Nikola Kojo, Nenad Nenadović, Dragan Vujić Vujke, Petar Kralj, Tihomir Stanić, Milorad Mandić Manda, Milena Dravić, Nada Macanković.
- U filmu „Sistem“ imam epizodnu ulogu, a devojka koju igram je prava gradska sponzoruša - počinje priču Nada Macanković koja je posle kraće pauze ponovo imala priliku da zaigra na velikom platnu.
- Snimanje još nije završeno, a atmosfera tokom seta je bila odlična. Veći deo ekipe čine mladi ljudi i njihova energija mi je jako prijala. I ranije sam imala priliku da radim sa ekipom koju uglavnom čine mladi umetnici i uvek mi je bilo lepo na takvim snimanjima. Iako nisam imala priliku da radim sa rediteljem Momčilom Preradovićem, vrlo smo lepo sarađivali. Većinu scena snimila sam u jednom beogradskom stanu, a što se tiče eksterijera snimali smo pored reke - objašnjava Macankovićeva.
I njen kolega Dragan Vujić Vujke se slaže da je atmosfera na snimanju bila izuzetno dobra.
- Veoma mi je drago što sam imao priliku da radim sa Momčilom, što je za mene bilo jedno novo iskustvo. Mislim da će publika voleti ovaj film jer je potpuno drugačiji od većine domaćih ostvarenja sedme umetnosti i biće pravo osveženje - tvrdi Vujić.
Snimanje filma „Sistem“ biće završeno tokom jeseni dok će se na bioskopskom repertoaru naći sledeće godine.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti