Rediteljski prvenac Anđeline Džoli: U zemlji krvi i meda

Rediteljski prvenac Anđeline Džoli: U zemlji krvi i meda

Autor: | 20/12/2011

0

Godinu dana pošto je pala poslednja klapa filma „U zemlji krvi i meda“, rediteljskog prvenca Anđeline Džoli, cela ekipa koja je radila na ovom projektu našla se na okupu, a povod je premijera ovog ostvarenja koja je održana u Njujorku, a tri dana kasnije i u Los Anđelesu. Pored slavne holivudske dive i njenog supruga Breda Pita crvenim tepihom prošetali su i glumci sa naših prostora koji učestvuju u filmu.
Mada su svi naši umetnici vrsni i prekaljeni u svom zanatu, bili su veoma uzbuđeni i ponosni što su deo projekta zanosne Anđeline i što su mogli iz prve ruke da osete reakciju američke publike na film. Šarmantni Rade Šerbedžija zadovoljno se smeškao u društvu supruge Lenke Udovički i kćerki Nine i Vanje. Bosanski glumac i reditelj Branko Đurić Đura, koga šira publika pamti kao velikog šereta, na ovom svečanom događaju bio je sa svojom ženom, slovenačkom glumicom Tanjom Ribić koja je blistala u bledoroze toaleti, izmamivši brojne komplimente. U Sjedinjene Države iz Beograda je doputovao i Nikola Đuričko, koji je nedelju dana pre odlaska u Ameriku proslavio sedmi rođendan kćerke Nađe. Za razliku od pre nekoliko meseci, kada je našem glumcu prilikom susreta sa Anđelinom i Bredom i njihovo šestoro dece u Londonu, društvo pravila porodica, ovoga puta Nikola je bio bez njih. U Ameriku je otišao sa kolegom Goranom Jevtićem, koji se i najviše radovao što će se videti sa ljudima sa kojima je nekoliko meseci proveo radeći na ovom filmu. On je jedini koji prošlog leta nije mogao da otputuje u Los Anđeles kada se Anđelina Džoli sa ekipom filma fotografisala za časopis „Veniti fer“. Samo dan pred odlazak Goran je otkrio da oseća veliko uzbuđenje.
- Radujem se tome što ćemo se posle godinu dana ponovo videti i što će ekipa biti na okupu. To je moja prva premijera u Njujorku. Idem potpuno rasterećen na taj put. Nemam ambiciju ni nameru da tamo moram da „očijukam“ sa producentima jer mi od toga nešto zavisi - rekao je Goran.
Rade Šerbedžija osim što glumi u filmu on i peva jednu pesmu, a veruje da će se američkoj publici ova priča dopasti.
- Mislim da će strana publika odlično reagovati na ovu priču. Oni nemaju razloga da na nju gledaju politički. Videće pravu dramu između dvoje mladih ljudi koji se u političkim okolnostima i u ratu nalaze u strašnim situacijama - rekao je Rade Šerbedžija pred prvu projekciju filma.
Anđelina je oduševljena glumcima sa ovdašnjih prostora, što je i istakla u jednom svom intervjuu neposredno pred premijeru i želela je da svi prisustvuju premijerama, zbog čega im je finansirala put i boravak u Americi.
- Bivša Jugoslavija ima bogatu istoriju dramske umetnosti, glumci su bili odlični i bila mi je čast da radim sa njima. Veoma sam uzbuđena da svi vide njihov neizmerni talenat - izjavila je slavna glumica.
Posle njujorške projekcije brojna ekipa u kojoj su i glumci Goran Kostić, Zana Marjanović i Alma Terzić otputovala je u Los Anđeles. Drugom prikazivanju filma, za razliku od prvog kada su se Anđelini i Bredu pridružili njegovi roditelji Bil i Džejm, prisustvovali su glumičin otac Džon Vojt i stariji brat Džejm Hajven sa devojkom Ešli Rejn, kao i njena bliska prijateljica Gven Stefani.
Zbog mnogobrojnih obaveza srpski i bosanski glumci su se posle projekcije u Los Anđelesu vratili kući, s nestrpljenjem iščekujući da i naša publika vidi film "U zemlji krvi i meda".

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti