Mirka Vasiljević: Život van svih klišea

Mirka Vasiljević: Život van svih klišea

Autor: | 26/09/2011

0

Mlada glumica Mirka Vasiljević koja je trenutno u poodmakloj trudnoći zablistala je nedavno na premijeri filma „Miris kiše na Balkanu“, u kome je glumila jednu od glavnih uloga. Ova lepa crnka nakon letnjeg odmora vredno radi, a nada se da će se za nekoliko meseci ponovo vratiti na pozorišnu scenu, gde će nastaviti da radi u predstavama u kojima je trenutno angažovana.
- Pošto smo seriju „Miris kiše na Balkanu“, iz koje je nastao i film, snimali četiri meseca ugrubo sam znala kako će sve to izgledati, ali kada sam sa ostalim članovima ekipe videla celinu, bili smo veoma zadovoljni. Primetila sam da se publika nekoliko puta nasmejala zbog čega mi je bilo jako drago, jer je u pitanju drama, ali smo mi uspeli da napravimo nekoliko duhovitih scena - objašnjava Mirka, koja je u ovom filmu igrala ulogu Blanki Salom.
- To je veoma specifičan lik, jer se radi o Jevrejki koja živi u periodu Drugog svetskog rata. Veoma je privržena porodici kao što je u to vreme i bio običaj među ženama, ali s druge strane, poseduje i ludačku hrabrost, te se upušta u vezu sa čovekom druge vere, odnosno sa pravoslavcem, zbog čega i rizikuje svoj život. Ne volim da se poredim sa likovima koje igram, jer sam naučila da sve ono što mi se dešava na poslu, bilo da je lepo ili ružno, ostavim i potpuno odvojim svoj privatni od poslovnog života. Međutim, ono što je kod nas dve slično je to da smo obe odlučne i hrabre u donošenju nekih životnih odluka.
Poznata dvadesetjednogodišnjakinja i pored toga što sa svojim emotivnim partnerom, fudbalerom francuskog kluba „Bordo“, uskoro očekuje prvo dete, ne planira da se povuče iz posla. Budući da će prinovu dobiti sledećeg meseca, nada se da će se već za nekoliko meseci ponovo vratiti glumi. Ovakvu odluku Mirka je donela u dogovoru sa svojim verenikom, a ima i podršku svoje porodice.
- Ne planiram da pravim pauzu u poslu. Pozorišna sezona uskoro počinje i želim da nastavim da igram u predstavama u kojima sam angažovana. Ništa ne može da me spreči da ne bude tako, jer uvek uspem da pronađem vremena za sve. Jedino što bi moglo da mi poremeti planove je da niko od reditelja ne želi da me angažuje za neki novi projekat, ali nadam se da do toga neće doći.
Popularna glumica i uspešni fudbaler počeli su da se zabavljaju krajem 2009. godine, a posle nešto više od godinu dana veze i verili su se. S obzirom da će uskoro postati roditelji, trenutno su potpuno posvećeni tome, dok venčanje planiraju da organizuju nakon rođenja bebe, kada Vujadinu to budu dozvolile poslovne obaveze. Njih dvoje će i dalje živeti na relaciji Srbija-Francuska, kao što već i čine od početka njihove veze.
- Još sa trinaest godina sam odlučila da ne vodim klasičan život, pa sam tako i tinejdžerske dane provela radeći. Tako je i sada, jer se ne plašim da na sebe preuzmem bilo kakvu vrstu obaveza, pa i onih najodgovornijih, i za sada se dobro snalazim. U svemu tome imam veliku podršku svojih najbližih. Svaku odluku donosim sama, ali mi njihovi saveti mnogo znače - zaključuje Mirka.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti