Dubravka Mijatović: Ženstvenost sa stavom

Dubravka Mijatović: Ženstvenost sa stavom

Autor: | 19/11/2011

0

Jedna od naših najpopularnijih glumica je Dubravka Mijatović, čija harizmatična pojava iznova oduševljava publiku, kao i brojne domaće reditelje. Vrlo tražena u popularnim serijama, Dubravka je ponela brojne pohvale pozorišnih kritičara za komad „Doručak kod Tifanija“, koji se sa uspehom igra u pozorištu „Madlenianum“. U hit-predstavi tumači glavnu ulogu, Holi Golajtli, sa svojimemotivnim partnerom i u privatnom životu i kolegom Marinkom Madžgaljem.
U skladnoj vezi sa crnogorskim glumcem i članom popularne grupe „Flamingosi“ Dubravka je pre dve godine dobila kćerku Saru. Iz prethodnog braka sa glumcem Goranom Radakovićem lepa Beograđanka ima jedanaestogodišnju kćerku Ivu.
Poznati glumačko-emotivni par čuva privatnost i oboje važe za umetnike koji u javnosti govore samo kada imaju povoda za to. Dubravka među kolegama važi za velikog profesionalca, i baš zbog toga su njenu karijeru obeležili trenuci kada nije trpela neprofesionalan pristup poslu. Upravo zbog toga 1993. napustila je snimanje početka druge sezone vrlo popularne serije „Srećni ljudi“, u kojoj je tumačila jedan od glavnih ženskih likova. Glumica je odustala i od snimanja serije „Pare ili život“, u kojoj je igrala glavni ženski lik, a razlog za to su bili njeni visoki profesionalni standardi. Brineta prirodnog izgleda odbijala je da igra likove koji nose dozu neukusa, te je brižljivo gradila svoj status. U bogatoj karijeri je nagrađivana, a najviše je igrala u serijama i u pozorištu, a manje na velikom platnu.
Umetnica, koja pleni urođenom gracioznošću, za magazin „Hello!“ najpre govori šta to utiče na odabir uloge koju će tumačiti.
- Pre svega, vrlo je teško u Srbiji se baviti ovim čime se moje kolege i ja bavimo. Čini mi se, na ivici besmislenog. Trudim se da radim različite stvari, bitno mi je sa kim, a najvažnije mi je da svi zajedno napravimo nešto dobro - ističe junakinja filma „Tri palme za dve bitange i ribicu“, za koji je dobila nagradu „Carica Teodora“ na Filmskim susretima u Nišu. Dubravka, koja ne voli da govori o sebi i kaže da je po prirodi skromna, smatra da stil ne čini čovekova garderoba, već unutrašnjost.
- Neko misli da je stil kada se dobro obuče, sa stilom. To, svakako, može da se nauči ako se čovek potrudi. Za mene je stil sve samo ne to. To je pitanje čovekove ličnosti, obrazovanja i unutrašnjeg sadržaja.
Mnogi je smatraju jednom od najprivlačnijih glumica, a Dubravka kaže da joj znače komplimenti koje dobija.
- Naravno da mi znače komplimenti, lepo ih je čuti.
Četrdesetdvogodišnjakinja privatni život i porodicu čuva od javnosti, retko se fotografiše i daje intervjue. Na pitanje u kojim situacijama joj prija, a u kojima joj smeta što je poznata, Dubravka odgovara:
- Ne postoji nijedan razlog zbog koga bi mi toprijalo. Ne bavim se time. To je valjda i normalno kada se baviš ovim poslom, to je deo profesije.
Kaže da se njeni životni prioriteti nisu mnogo promenili s godinama i da se nikada nije trošila na nebitne stvari, a na pitanje šta je najviše čini srećnom, ističe:
- Moja porodica. Onda to što se u životu bavim poslom koji obožavam, bez obzira na sve okolnosti.
Dubravka, koju odlikuje gotovo detinja iskrenost, kaže da nekada mnogo radi, a ima i perioda kada je manje uposlena. Navikla je na različiti ritam koji joj glumačka profesija nameće. Rođena Beograđanka koja je u njemu i odrasla kaže da od svih prestoničkih opština najviše voli Senjak:
- Definitivno, najviše volim Senjak. Najlepši je, čak i danas kada se malo promenio i ne izgleda kao nekad. Obožavam ga, od rođenja nisam mrdnula odavde.
O tome da li je emanicipaciji žena u današnje vreme „ugušila“ viteštvo  muškaraca stalna glumica pozorišta „Atelje 212“ kaže:
- Naravno da jeste. Grozna je ta emancipacija. Mnogo volim viteštvo, a kod žena ženstvenost.
Glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 1994. važi za vrlo nežnu osobu i dobru majku. Na pitanje koje vrednosti prenosi na svoju decu, odgovara:
- Ko to zna. Moraćemo da sačekamo nekoliko godina, da vidimo kakve su postale i šta su primile od onoga što sam ja želela da im dam. Najvažnije mi je da im pružim ogromnu ljubav.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti