Ana Sofrenović i Dragan Mićanović: Kraj harmoničnog braka dvoje umetnika

Ana Sofrenović i Dragan Mićanović: Kraj harmoničnog braka dvoje umetnika

Autor: | 21/11/2011

0

Ana Sofrenović i Dragan Mićanović krah braka doživljavaju dostojanstveno i tiho, baš onako kako su na početku romanse i slavili svoju ljubav. Oboje su  prvi put imali „manekenske“ aktivnosti baš uoči objavljivanja vesti da se razvode - Dragan je učestvovao na reviji „Cine Italiano“, na otvaranju modne manifestacije „Fashion Selection“, dok se Ana pojavila u ulozi manekenke na reviji Roksande Ilinčić na beogradskoj "Nedelji mode“.
Glumica koju karakterišu urođena prefinjenost i elegantna pojava sa atraktivnim kolegom Mićanovićem ima dve kćerke, dvanaestogodišnju Ivu i pet godina mlađu Lenu. Informaciju o razvodu koja intrigira domaću javnost glumački par nije želeo da komentariše.
Dok se Ana, čija je majka Britanka, danima posle objave vesti o razvodu javljala na mobilni telefon, Dragan je najpre nekoliko dana bio nedostupan, a potom se nije javljao na mobilni telefon. Magazinu „Hello!“ lepa umetnica ljubazno je saopštila da nema komentar na sve što se dogodilo i da neće davati intervjue do kraja godine.
Glumica anđeoskog glasa, koji je demonstrirala pevajući muziku kompozitorke Meredit Monk u čuvenom njujorškom „Karnegi holu“ pre nekoliko godina, junaka poznatog filma „Lajanje na zvezde“ upoznala je devedesetih godina. Zbližili su se igrajući u pozorišnoj predstavi “Rođaci iz najboljih dana”, a potom i u filmovima „Ubistvo s predumišljajem” i „Tango je tužna misao koja se pleše”. Ljubav se između njih rodila naglo i venčali su se u prisustvu njihovih roditelja, tačno u ponoć. Ana je uvek isticala svoju avangardnu prirodu, što je demonstrirala i odlukom da se venča tačno u ponoć. Pre dvanaest godina dobili su kćerku Ivu, a onda je usledilo preseljenje u London. To je bio logičan odabir budući da je Anina majka Šila, lingvista i prevodilac, englesko-irskog porekla, koja je Aninog oca Dragoslava upoznala na studijama u Birmingemu. Privikavanje na život u engleskoj prestonici nije bilo nimalo lako i Dragan i Ana su više puta isticali da se osećaju loše i usamljeno.
- Nedostajalo mi je druženje budući da u Londonu nije kao u Beogradu. Tamo nije nimalo jednostavno organizovati posete. Žudeo sam za slobodnim vremenom, prijateljima i familijom. Da nisam bio sa Anom i Ivom, verovatno bih se odmah vratio u domovinu - rekao je o tom periodu Mićanović.
- Prvih šest meseci ću uvek pamtiti jer mi je bilo najteže.
- Tada smo imali samo Ivu i bilo je toliko tmurnih dana da bi ih ona čitave prespavala. Valjda nije verovala da je uopšte svanulo. Smetao mi je nedostatak svetlosti koji direktno utiče na raspoloženje i volju - rekla je u intervjuu za magazin „Hello!“ zanosna glumica. Njihov život je obogaćen rođenjem druge kćerke Lene 2005. godine. Živeli su mirno i povučeno,  posvećeni deci, komšije su ih viđale kako se svakog dana sa kćerkama i psom šetaju parkovima u blizini njihovog novobeogradskog stana. Njihov odnos je delovao skladno i harmonično.
Nisu rado govorili jedno o drugome kao o bračnim partnerima, ali su im kćerke bile zanimljiva tema.
- O supruzi kao glumici mogu da iznosim mišljenje, ali kada me pitaju kako funkcioniše brak dvoje glumaca, ne želim konkretno da odgovorim, jer smatram da je to privatnost koju čuvam daleko od očiju javnosti. Međutim, kao i svaki ponosni otac, volim da se hvalim svojom kćerkom. Iako je mala, uvek prepozna kada sam umoran, pa me obično još sa vrata dočeka rečima: „Sedi, tata, odmori dušu”. Tada se bukvalno istopim, a verujem da se po tome nimalo ne razlikujem od ostalih očeva - rekao je glumac pre nego što je na svet došla Lena.
Ana je za magazin „Hello!“ svoje mišljenje o braku iznela pre dve godine:
- Mislim da brak ništa ne znači. Odnos između dvoje ljudi je pravi ili ne. Brak je obećanje i dogovor, ali ako postoji samo na papiru, onda je ništa više do zakonom definisana zajednica dvoje ljudi.
Nesumnjivo da je vest o okončavanju braka između Ane i Dragana, koji je važio za jedan od najskladnijih u svetu srpskogglumišta, neprijatno iznenadio sve one koji su verovali u idiličan odnos dvoje poznatih umetnika.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti