Zorana Bećić i Igor Đorđević: Supružnici i kolege koje je spojila ljubav prema glumi

Zorana Bećić i Igor Đorđević: Supružnici i kolege koje je spojila ljubav prema glumi

Autor: | 21/12/2011

0

Glumac raskošnog talenta Igor Đorđević ove godine dobio je niz priznanja za profesionalna dostignuća. Ostvaren tridesettrogodišnjak, koga na televiziji gledamo u serijama „Cvat lipe na Balkanu“ i „Žene sa Dedinja“, dobitnik je petog „Zorаnovog brkа“ za maestralno tumаčenje Kаnjošа Mаcedonovića u istoimenoj predstavi „Nepobedivo srce“. Nedavno je Igor dobio godišnju nagradu nacionalnog teatra, kao i nagradu “Petar Baničević”, koja je ustanovljena ove godine u „Narodnom pozorištu“.
U srećnom je i harmoničnom braku sa tri godine mlađom koleginicom Zoranom Bećić. Venčali su se 2007. godine i potom dobili kćerku Petru.  Lepa glumica uz supruga igra u predstavi „Kanjoš Macedonović“, a pre nekoliko nedelja je završila snimanje serije „Jagodići“, u kojoj ima značajnu ulogu. Umetnica koja je debitovala u filmu Dejana Zečevića „Mala noćna muzika“ osvojila je simpatije televizijskog gledališta ulogom u seriji „Mješoviti brak“.
U razgovoru za magazin „Hello!“ bračni par govori o roditeljstvu, braku i glumi kao životnom pozivu. Igor na početku priča o tome šta je na njega uticalo da postane glumac.
- Odgovor na to pitanje sam morao da konkretizujem upravo zbog intervjua, inače je on gotovo neizreciv i meni ne toliko jasan. Ne postoji neki konkretan događaj koji me je naveo da studiram glumu, ali jedan razlog, možda i presudan, bila je moja veza sa Zoranom Radmilovićem i njegovim „Radovanom Trećim“. Ta veza je, naravno, pripadala isključivo mojoj mašti, mašti „dečaka sanjalice“ - kaže Igor, a na njegove reči se nadovezuje njegova supruga i govori da li je na odabir njenog zanimanja uticalo to što joj je otac bio veliki bosansko-hercegovački glumac, preminuli umetnik Zoran Bećić.
- Naravno da je sve to uticalo na moje opredeljenje. Iako nisam znala koji će to posao tačno biti, bila sam sigurna da ću raditi u pozorištu. Geni mi, nadam se, pomažu da svoj posao obavljam dobro - kaže majka četvorogodišnje Petre, koja uživa da gleda dečje predstave.
- Kao i svako drugo dete Petra uživa u predstavama, ali prerano je za razmišljanje da li će krenuti našim stopama. N cilj kao roditelja je da što pre prepoznamo njena interesovanja i talente, i da je u tome podržimo šta god to bilo - kaže glumica koja je ranije mnogo radila u rodnom Sarajevu.
- Snimam i ovde i tamo. Pozorištem u Sarajevu više ne mogu da se bavim jer mi oduzima isuviše vremena, a moja kuća i porodica su sada ovde, u Beogradu.
Njen suprug Igor, dobitnik “Zorаnovog brkа”, priča o tome šta mu znači ova prestižna nagrada i otkriva da li je za glumca važno i da popularnim serijama stigne do šire publike.
- Moj odnos prema Zoranu je specifičan, čudan i gotovo sveti. Možete misliti šta mi je njegov “brk” značio. Što se tiče popularnih serija, mislim da je važno stići i do televizijske publike, samo bi totrebalo da bude posledica glumčevog rada, a ne cilj. Kada postane cilj, glumačka umetnost lako sklizne u estadu.
Atraktivni umetnički par otpočeo je emotivnu vezu pre deset godina, a venčali su se pre četiri. Na pitanje da li smatraju da je za bračni par važno da se povremeno osame i provedu romantične trenutke bez deteta, gotovo istovremeno kažu:
- Naši romantični trenuci su sa kćerkom, a kada ona nije tu, kad je kod bake i deke, onda spavamo.
Zorana otkriva da se iznova oduševljava time što joj Igor svakog jutra, bez izuzetka, donosi kafu u krevet. Porodica je veoma aktivna i rado putuju u Topolu, gde žive Igorovi roditelji.
- Naša mala porodica je vrlo aktivna, svaki slobodan trenutak koristimo da negde odemo. Petra ide u vrtić, ali mnogo vremena provodi i sa Igorovim roditeljima koji je maze i “razmaze”, a sa mojom mamom, koju zove None, radi sve što joj, inače, nije dozvoljeno: jede u krevetu, zaspi posle ponoći, jede čokoladu i šminka se - kaže Zorana, a Igor dodaje da kada ih kćerka pita kada će dobiti brata ili sestru, oni joj diplomatski odgovore da joj je kumina beba mala seka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti