Bata Živojinović: Pobeda bolesti

Bata Živojinović: Pobeda bolesti

Autor: | 21/11/2011

0

Naš proslavljeni glumac Velimir-Bata Živojinović posle uspešnog lečenja gangrene na Kubi vratio se u Beograd, gde se oporavlja uz veliku podršku supruge Julijane. Legendarni dramski umetnik, koji je udahnuo život stotinama filmskih junaka, boravio je mesec dana u Južnoj Americi kod kćerke Jelene, a o njegovom zdravlju brinuo se čuveni doktor Montekin koji je poznat po tome što leči i predsednika Venecuele Uga Čavesa.
- Posle mesec dana terapije i lečenja vratio sam se u Beograd. Lekari su uspeli da mi izleče gangrenu koju sam imao na obe noge i sada je moje zdravstveno stanje u najboljem redu, ali moram da vodim računa kako se ponašam - objašnjava bard domaćeg glumišta koji je posle više decenija morao da ostavi pušenje.
- Sada moram više da brinem o svom zdravlju, pa tako konzumiranje alkohola i duvana ne dolazi u obzir. Zato sam ostavio cigarete pre nekoliko nedelja i postao nepušač.
Živojinović se sa sličnim zdravstvenim problemom susreo i pre četiri godine kada se takođe lečio kod doktora Montekina u Havani, ali je sada oporavak trajao znatno kraće. Razlog je što je prošlog puta, neposredno pred odlazak na put, imao infarkt i ugradnju baj-pasa što ga je takođe iscrpelo. Međutim, budući daje sada brzina njegovog izlečenja zadivila i samog doktora, Bata je odlučio da se posle mesec dana vrati kući iako je prvobitno planirao da ostane kod kćerke do Nove godine.
- Kada sam kretao put Kube, znao sam šta me čeka pošto sam se kod istog lekara lečio i pre nekoliko godina. Nije reč ni o kakvoj magiji već postoje injekcije za tu bolest, a kubanska vlada ih je priznala kao zvanični lek. Samo  dan posle primanja terapije osećao sam poboljšanje, a kasnije mi je bilo sve bolje. Trebalo je da idem na kontrolu za šest nedelja, ali sam odlučio da nastavim sa terapijom kod nas -pričaBata.
Poznati glumac kaže da je vreme u Havani uglavnom provodio u domu sa kćerkom Jelenom i da nije mnogo obilazio znamenitosti, ali ni restorane.
 -Nekoliko puta sam bio na Kubi i video sam u toj zemlji sve turističke atrakcije tako da nisam imao potrebu da ih ponovo obilazim. Uglavnom sam bio kćerkinom domu i odmarao se, retko smo izlazili u restorane. Ovog puta sam otišao s ciljem da se izlečim, pa sam se i posvetio svom zdravlju - kaže popularni glumac, koji i pored toga što je na pragu devete decenije, nastavlja vredno da radi, a trenutno je posvećen snimanju serije „Valter brani Sarajevo“ za koju su finansijska sredstva obezbedili njegovi prijatelji iz Kine.
- Pošto sam se tek vratio sa puta, rano je da se priča o snimanju, ali svakako ne nameravam da odustanem od tog projekta - zaključuje Živojinović.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti