Velimir - Bata Živojinović: Borba za ozdravljenje

Velimir - Bata Živojinović: Borba za ozdravljenje

Autor: | 25/07/2012

0

Srpska glumačka legenda Velimir - Bata Živojinović oporavlja se od moždanog udara koji je doživeo pre dvadesetak dana. Poznati umetnik, koji je slavu stekao i izvan granica nekadašnje Jugoslavije, uz podršku porodice i prijatelja bije još jednu tešku životnu bitku. Sedamdesetdevetogodišnja zvezda više od pedeset filmova i na desetine serija u apartmanu Specijalne bolnice za lečenje cerebrovaskularnih bolesti „Sveti Sava“ svakodnevno ulaže veliki napor i želju da ozdravi i ponovo bude onaj stari. Iako je po prijemu u bolnicu njegovo stanje okarakterisano kao kritično i lekari nisu želeli da daju prognoze, njegov organizam se izborio sa prvim posledicama. Bata se, prema tvrdnjama porodičnih prijatelja, sa osmehom na licu suočava sa teškom bitkom za zdravlje. Svestan je da će ovoga puta biti teže, jer su infarkt koji je doživeo u oktobru 2006. godine i gangrena koju je izlečio na Kubi ostavili traga na njegov organizam. Supruga Lula stalno je uz čoveka kome je poklonila više od pola veka života i ne dozvoljava mu da klone duhom. Uz njega je svakodnevno i najbliži prijatelj Radoš Milenković.
- Bata je mnogo bolje. Čekali smo da prođe sedmi, kritičan dan, sada čekamo taj četrnaesti, pa dvadeset prvi. Svi verujemo da će ih sa uspehom prebroditi. Jak je Bata i siguran sam da će dobiti i ovu bitku. Svakog dana ga obilazim. On je veliki borac, hrabar je, a vedar duh ga nije napustio ni u ovoj situaciji - za magazin „Hello!“ kaže Radoš Milenković.
Batu je posebno obradovao dolazak obe unuke, Dine iz Francuske i Jelisavete sa Kube. Uz njihov zagrljaj sve je lakše. Posebno se uželeo Jelisavete, kćerke njegove jedinice Jelene, jer se zbog velike razdaljine ne viđaju često. Dina, kćerka Batinog sina Miljka, koja studira na „Sorboni“ u Parizu, često dolazi u Beograd u posetu baki i dedi. Batin sin Miljko, koji živi u Francuskoj, zbog optužbe za zloupotrebu službenog položaja ne može da dođe u Srbiju i poseti oca, ali je svakodnevno sa njim u kontaktu i bodri ga da izdrži u borbi. Kćerka Jelena ga svakog dana zove sa Kube i planira da dođe u Beograd čim završi sve poslovne obaveze.
- Bata je srećan što su uz njega Dina i Jelisaveta. Uz njihovu ljubav sve je lakše. Ne mogu da prepričam kako je izgledao susret sa unukama. Kao i svaki deda, život bi dao za svoje mezimice. Drago mi je što je veseo. Duhom je isti kao i kada je zdrav. Smeta mu prostor u kome se nalazi, što je normalno, jer kome prija bolnica, ali veruje da će se sve nanajbolji način završiti.
Radoš, prijatelj glumačke legende, ističe koliko je Batina supruga Lula jaka žena, što je u ovim teškim trenucima još jednom potvrdila. Pored supruga je bila u svakoj situaciji, sa njim je prolazila i dobro i loše tokom višedecenijskog bračnog života. Iako sa zebnjom odlazi u bolnicu gde suprugu pravi društvo, veliki je optimista i veruje da će se Bata oporaviti i uskoro biti kod kuće.
- Lula veći deo dana provodi sa Batom u bolnici. Ona je još jednom dokazala koliko je hrabra i velika žena. Odlično se nosi sa svim što je snašlo porodicu, a optimizam je ni na trenutak nije napustio. Mnogo joj znači što su unuke uz nju - kaže Radoš i ističe da je porodica neizmerno zahvalna na svim željama za Batino ozdravljenje koje su mu uputile kolege, prijatelji i obožavaoci Lula Živojinović svakodnevno je uz svog životnog saputnika, daje mu dodatnu snagu da istraje i što pre se oporavi.
- Uz strpljenje, i njegovo i moje, dobiće on i ovu bitku. Sve vreme sam uz njega. Svestan je i komunicira. Bolest je takva da bi trebalo sačekati nekoliko dana. Ali, za sada svi parametri pokazuju da sve ide svojim tokom u pozitivnom smeru - rekla je Lula Živojinović kojoj i u ovom teškom trenutku osmeh ne silazi s lica, jer veruje da će uz njeno dobro raspoloženje i Bata biti nasmejan.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti