Zdravko Čolić: Porodica na okupu u Sarajevu

Zdravko Čolić: Porodica na okupu u Sarajevu

Autor: | 08/11/2011

0

Legendarni pop pevač Zdravko Čolić prošle nedelje je boravio u Sarajevu, gde je prisustvovao venčanju sina njegovog brata Dragana. Za magazin „Hello!“ kaže da je bio veoma veseo na venčanju svog bratanca Harisa koji se oženio Petrom Bedek, portparolkom televizije „Pink BiH“, koja je rodom iz Zagreba.Zdravko je bio srećan što su se povodom ovog događaja okupili njegova porodica, supruga Aleksandra i kćerke Una i Lara, i porodica njegovog četiri godine mlađeg brata Dragana. Venčanju su prisustvovali i muzički menadžer Raka Marić, kao i hrvatska zvezda Alka Vuica.
- Bio sam na slavlju u čast venčanja mog bratanca Harisa.Lepo smo se proveli i bilo mi je izuzetno drago da smo se svi okupili i proslavili srećan događaj baš kako treba, u veselju i uz dobru muziku. Iako sam pretpostavio da venčanje neće biti veliko, i da će među zvanicama biti šire društvo i rodbina, svadbi je prisustvovalo skoro dve stotine zvanica. Atmosfera je bila vesela, ali se ja nisam latio mikrofona jer ne volim da pevam na svadbama. Pevao sam za stolom, kao i ostali gosti, a muzičare sam častio, naravno. Ja sam, inače, darežljiv kada je o muzici reč. Ne krijem da volim da častim muzičare, posebno tamburaše, koje rado slušam. Na Harisovoj svadbi je svirao „OK“ bend, jer su članovi grupe prijatelji mog brata Dragana. Zbližili su se na Kopaoniku u nekadašnjem Draganovom kafiću gde su muzicirali - vidno raspoloženo govori Zdravko koji je izuzetno vezan za mlađeg brata Dragana, posebno od kada su ostali bez oba roditelja, majke Stane i oca Vlada. Dragan, koji se bavi ugostiteljstvom, bio je suvlasnik kafea na Kopaoniku, a danas je vlasnik restorana u Beogradu. Poznati pevač priznaje da u ćevabdžinicu svog brata retko ide, ali da gaDragan ponekad iznenadi i donesemu ćevape kući.
- Ponekad kada se moja porodica i ja poželimo ćevapa, Dragan nam ih donese kući. Što se tiče izlazaka, sa prijateljima često idem u kafanice po Vojvodini i Slavoniji gde su tamburaški orkestri glavni. Naravno, volim da slušam i bosanske sevdalinke - govori šesdesetogodišnji pevač koji priznaje da vreme najradije provodi sa ljudima koji nisu iz sveta muzike.
- Volim normalne i raspoložene ljude. Prija mi da vreme provodim u opuštenom razgovoru sa prijateljima koji nisu izmuzičkogsveta.Najradije sedimo u kafanama, ali, što sam stariji, sve više izbegavam zadimljene i zagušljive prostorije. Iako ne pušim, mogu da sedim na mestima gde drugi puše i ne smeta mi kad neko zapali cigaretu. Danas je to regulisano pušačkim i nepušačkim delom u restoranu, ali moram da priznam da zbog društva najčešće sedim u pušačkom delu - kaže pevač kome sreću pričinjava da kćerkama Uni i Lari pokazuje ulice rodnog grada i mesta na kojima je odrastao. Tako je bilo i prošle nedelje kada se sa porodicom šetao po Sarajevu, gde se video sa prijateljima i familijom. I pored toga što putuje na zakazane nastupe po Evropi i u zemlji, na kojima i dalje promoviše pesme sa aktuelnog albuma „Kad pogledaš me preko ramena“, muzički superstar kaže da njegova starija kćerka Una nije do sada tražila da je slavni otac vodi na koncerte.
- Za sada mi to nije tražila. Vrlo je disciplinovana i dobra devojčica. Ako bih i hteo da je negde povedem, bilo bi vrlo nezgodno zbog njene nastave u školi. Ne bi valjalo da poremeti ustaljeni ritam, a malo je vremena preko vikenda. Do sada, zbog svega toga, to nismo praktikovali - kaže Zdravko koji je stariju kćerku Unu, koja je odličan đak, vodio više puta na jahanje na beogradski hipodrom jer je i sam zaljubljenik u konje.
- Kao dečak voleo sam da jašem konje kod dede, blizu Trebinja, ali to više ne činim jer nemam vremena. Kada bih živeo negde na selu, verovatno bih imao konja.Vodio sam Unu na jahanje na hipodrom, ali nije to zaživelo kod nas kao neka redovna razonoda. Ona je skoncentrisana na učenje i voli muziku - raspoloženo zaključuje pevač koji sledećih mesec i po dana ima zakazane koncerte u Novom Pazaru, Zaječaru, Beču, Cirihu, Novom Sadu i Ljubljani.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin