Severina Vučković: Milan je Aleksandru izvadio pasoš bez njenog znanja

Severina Vučković: Milan je Aleksandru izvadio pasoš bez njenog znanja

Autor: | 05/10/2013

0


Salve optužbi sa svih strana krenule su na Severinu Vučković kada je tražila da njihovog zajedničkog sina Aleksandrov otac Milan Popović viđa samo u Hrvatskoj. Hrvatskoj pop-ikoni deo javnosti to je zamerio, jer je ispalo da želi da isključi oca iz detetovog života.
Koliko god se ona sve vreme dramatičnog raskida čvrsto drži odluke da ne raspreda o prljavom vešu u javnosti, upravo imajući na umu dobrobit svog deteta, teško je u tim okolnostima ostati emotivno netaknut. A da ima razloga za strah od mogućeg odvođenja sina iz Hrvatske dokazala je srpskim pasošem deteta, koji se naknadno pojavio.
Za taj pasoš Severina do pre dve nedelje uopšte nije znala, jer ju je Milan Popović napravio bez njenog znanja i saglasnosti. Večernji list došao je u posed fotokopije tog pasoša, koju je u aprilu ove godine na ime Severininog i Popovićevog sinčića izdala Policijska uprava Pančevo.
Fotografija deteta na ovom pasošu ni u jednoj drugoj zemlji ne bi nikako prošla, potvrdili su u Hrvatskoj policiji. Naime, na njoj se ne vidi vrh detetove glave. Hrvatski granični policajac takav pasoš bi, pri eventualnom pokušaju izlaska deteta iz zemlje, ocenio sumnjivim i kod kolega sa srpske strane proverio da li je legalna, tražio bi dokaz o starateljstvu, saglasnost drugog roditelja, s kojim bi kontaktirao i proverio da li je prijavljena otmica.
– Milan je nakon raskida pretio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihovog sina viđa samo kada je ona prisutna, jer se bojala da će ga u suprotnom odvesti van Hrvatske i da neće hteti da ga vrati. Dokaz Milanovih loših namera je pasoš koju je napravio Aleksandru ilegalno, bez Severininog znanja. Severina je za pasoš saznala tek pre otprilike dve nedelje i to je bio ključni dokaz da Milan te pretnje nije izrekao samo u afektu, već da je i planirao da ih izvrši – ispričao je Tomislav Petrović, Severinin menadžer.
Prema Zakonu o putnim ispravama Republike Srbije, za maloletnu osobu zahtev za izdavanje putne isprave podnosi jedan od roditelja, uz pismenu saglasnost drugog overenu u opštini ili na sudu. Izuzetno će se pasoš izdati bez saglasnosti drugog roditelja ako je taj drugi nestao, ako mu je nepoznato prebivalište ili boravište ili je umro, ako je jednom roditelju sudski dodeljeno starateljstvo, ili posebnom odlukom suda, potvrdili su nam iz pravnog tima Autonomnog ženskog centra u Beogradu.
Severina je Milanu potpisala saglasnost na zahtev za državljanstvo njihovog deteta, i za prijavu boravka kada bi bila u Beogradu, ali za pasoš nikada.
Pasoš je predat Severini krajem septembra, nekoliko dana pre ročišta na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, gde je, kako su mediji potom izvestili, sud doneo privremenu meru po kojoj otac može da viđa dete svakog drugog vikenda, ali u Hrvatskoj. Petrović veruje da je na predaju pasoša Popovića nagovorio njegov advokat.
- Time su stvoreni uslovi da Milan može da viđa svog sina i bez Severinog prisustva. Ona je sve vreme za to da se dete i otac viđaju, to nije sporno, kao majka svesna je da detetu njegov otac treba, ali ne želi da joj sin bude odveden. O odlukama suda ne mogu da govorim, mogu samo da kažem da je Severina ročištem zadovoljna i da je srećna što će Milan i Aleksandar nastaviti da se viđaju, jer su odluke bile očekivane – zaključio je Tomislav Petrović.
Bitku za starateljstvo nad dvadesetomesečnim Aleksandrom Popovića započeo je njegov otac. On se u julu obratio Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu sa zahtevom da se razreši status starateljstva nad detetom. Nakon toga je isti zahtev sudu predala i Severina.
Nakon nekog vremena Milan Popović svoj zahtev je povukao uz obrazloženje da ne želi da komplikuje situaciju i da je nepotrebno da se na sudu vode dva posebna procesa oko istog predmeta.
Svog sina u tom periodu nije video više od dva mjeseca, prvi susret nakon jula bio je sredinom septembra u Centru za socijalnu zaštitu u Zagrebu. Sledeće ročište na kojem bi trebalo da bude doneto trajno rešenje u slučaju starateljstva nad malenim Aleksandrom zakazano je za decembar. Do tada Milan Popović dečaka viđa vikendima, ali ne smeju da napuste Hrvatsku.
Predstavnica za medije Milana Popovića Tatjana Vojtehovski potvrdila je da je on napravio pasoš za njihovog sina, ali tvrdi da je kao i u pitanju državljanstva deteta imao saglasnost majke. No, dokument o saglasnosti o izdavanju srpskog pasoša nije ustupila novinarima. Severina navode da je dala saglasnost za vađenje srpskog pasoša kategorički demantuje.
Hrvatski pasoš Aleksandra Popovića izvađen je u Splitu još u oktobru prošle godine. Iz njega je jasno da je to pasoš koji je korišćen, budući da je ispunjen pečatima sa graničnih prelaza. Srpski pasoš izrađen je krajem aprila ove godine u Pančevu. Tada su, prema Severininim tvrdnjama, ona i Milan još bili zajedno. On, pak, tvrdi da je njihova ljubavna veza prekinuta još pre rođenja deteta. Aleksandar Popović ima oba državljanstva, i hrvatsko i srpsko, te boravište prijavljeno i u Hrvatskoj i u Srbiji. U Hrvatskoj mu je boravište i adresa stanovanja u Zagrebu, a prebivalište u Splitu gde je i rođen. Severina kaže da je Popoviću potpisala saglasnost na zahtev za državljanstvo njihovog deteta, i za prijavu boravka kada bi bila u Beogradu, ali za pasoš nije.

PASOS hr svetlogo

PASOS sr svetlogo

Autor: Life Content
Izvor: Večernji.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti