Prvi glas Srbije: Ispao Ivan Petrović

Prvi glas Srbije: Ispao Ivan Petrović

Autor: | 30/12/2012

0


Ivan Petrović je šesti finalista koji je napustio šou “Prvi glas Srbije“. Tema ove emisije bila je filmska muzika, a svako od kandidata pevao je po jednu domaću i jednu stranu numeru. I ovu finalnu emisiju, kao i prethodnu, otvorila je zajednička numera svih osam finalista, a ovog puta otpevali su hit “Aquarius” iz filma “Kosa”, kao i muzičku temu iz domaćeg ostvarenja “Montevideo Bog te video”.
Na početku ove finalne večeri Aleksandra Radović požalila i istakla da je nezadovoljna ishodom prethodnih finalnih večeri.
- Mnogo je dobrih pevača koji su ispali a nisu zaslužili. Nadam se da ćemo do kraja zaista dobiti “Prvi glas Srbije” – rekla je članica žirija.
Takmičenje je otvorio Ivan Petrović, i to numerom Željka Joksimovića “Nesanica” iz filma “Ivkova slava”.
- Intinonativno je bilo dobro, ali tvoj glas nije za ove pesme – rekao je Vlado Georgiev na njegovo izvođenje.
Ivan je dobio pohvalu i od, uz konstataciju da mu treba malo više iskustva za pevanje ove kompozicije. Slično zapažanje imao je i Saša Milošević Mare.
Druga takmičarka je bila Mirna Radulović. Mlada Subotičanka izvela je pesmu “Skyfall” iz istoimenog filmu o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu, koju u orginalu peva Adel.
- Večerašnjim nastupom nisi otišla ni korak napred, ni korak nazad. Standardno si bila odlična – rekla Aleksandra Radović, uz zamerku da previše posvećuje pažnju koreografiji, a ne pevanju.
Mare je takođe bio zadovoljan Mirnim izvođenjem ove numere. Vlado je takođe imao reči hvale, istakavši da je bila odlična. On se podsetio i prošle emisije i rekao je da mu je žao što Saška nije među finalistima.
Zoran Stanić iz Inđije je zapevao odmah posle Mirne. Ovog puta, on je izveo numeru grupe “Piloti” “Zaboravljeni” iz istoimenog domaćeg ostvarenja. Mare mu je zamerio da je bio nesiguran u refrenu, uz primedbu da treba da bude koncetrisan od početka do kraja pesme.
- Ovo je bilo prosečno. Kao da si spavao, nisi mi držao pažnju – iskren je bio Vlado Georgiev. Aleksandra je Zoranu rekla da mu nije bio dobar tonalitet, pri čemu je istakla da joj se više njegovo izdanje iz prošle emisije nego iz današnje.
Sara Jovanović je nastupila kao četvrta po redu, a otpevala je pesmu iz svog omiljenog mjuzikla “Flashdance”, a u pitanju je bila numera “Maniac” Majkla Sembela.
Vlado je ponovio da Sara Jo ima fenomenalan scenski nastup i da mu mogla da pravi karijeru na osnovu njega. Međutim, koreografija je ovog puta zasenilo pevanje, koje je po Georgievu bilo u drugom planu.
- Ti harizmatično biće, umeš da držiš pažnju. Što se tiče pevanja, delim mišljene Vlade Georgieva – pohvalila, ali i zamerila je mladoj koleginici Aleksandra Radović. Mare je takođe pohvalio scenski nastup Sare Jovanović.
Peta je nastupila Nevena Božović. Devojka iz Kosovske Mitrovice je pevala pesmu Bilje Krstić “Puče puška” iz filma “Zona Zamfirova”.
- Nemam ni pohvalu ni pokudu za tebe. Sve je bilo OK – rekla je Aleksandra Neveni. Slična mišljenja imali su Vlado i Mare. Žiri je takođe pohvalio njen stajling.
U stilu svog rodnog mesta Žitišta, Boris Petrović je otpevao hit iz filma “Roki” “Eye of The Tiger”, koji u orginalu izvodi grupa “Survivor”. Mare je naglasio da nije primetio nijedan falš kod simpatičnog pumpadžije, ali je primetio da postoji mali pad u energičnosti.
- Bilo je tu falševa. Šarm ne može da ti bude oslonac. Obrati pažnju na pevanje –
rekao je Vlado Georgiev. Aleksandra je podelila mišljenje kolega iz žirija, uz želju da Boris “ubrza korak”.
Sanja Dimitrijević je istakla da je ljubitelj romantičnih filmova, pa je izvela numeru Jadranke Stojaković “Sve smo mogli mi” iz filma “Cirkus Kolumbija”.
Vlado je istakao da ga je pesma i Sanjino izvođenje uspavalo, i da ovaj hit nije baš za ovaj šou. Aleksandra se složila sa kolegom iz žirija, ali generalno, dopalo joj se kako je mlada Beograđanka to otpevala. Mare rekao da se nada da će Sanjina naredna numera pokazati nju u pravom smislu.
Potom je nastupio i drugi blok pesama. Kao i na početku, prvi je nastupio Ivan Petrović, a Čačanin je izveo latino numeru grupe “Los Lobos” “Beautyful Maria”, koji pesma iz filma “Kraljevi mamba”.
Aleksandra je rekla da mu ovaj hit više leži i da je njegov nastup bio korektan. Pohvale na Ivan račun izneli su i Mare i Vlado.
Posle Ivana svoje muzičko umeće pokazala je Mirna. Njena druga numera bio je hit Silvane Armenulić “Noćas mi srce pati” iz serije “Kamiondžije”. Subotičanka je nagrađena gromoglasnim aplauzom, a Mare i Vlado su istakli da je ona dobro otpevala, ali da joj fali malo iskustva u izvođenju narodnih numera. Aleksandra je podelila mišljenje kolega, ali je na kraju pohvalila Mirnu. Zoran Stanić je pevao numeru “After Dark” iz filma “Od sumraka do svitanja” grupe “Tito i Tarantula”. Za razliku od prvog, njegov drugi nastup je bio mnogo bolji što je žiri potvrdio. Posle Zorana svoju drugu pesmu za večera otpevala je i Sara Jovanović. Talentovana devojka je izvela numeru “Tango smrti” iz filma “Balkan ekspres”, koji izvodi Tanja Bošković. Vlado je ovog puta pohvalilo popularnu Saru Jo, što su učinili i Aleksandra i Mare. Nevena Božović je u drugom bloku otpevala hit Vitni Hjuston “I Will Always Love You”, a u pitanju je muzika iz filma “Telohranitelj”.
- Bilo je previše svega. Moraš da koriguješ vibrato – rekla je Aleksandra Neveni. Mare je bio istog mišljenja kao i njegova koleginica iz žirija. Svoje kritike na Nevenim račun izneo je i Vlado Georgiev, ali ju je pohvalio da je hrabra.
Posle hita “Eye of The Tiger”, Boris Petrović je izveo pesmu “Indexa” “Život je jedan ona bacila”. Momak iz Žitišta opet nije oduševio žiri, koji ga je kritikovao. Mare, Vlado i Aleksandra su istakli da ovo nije bilo na nivou TOP 7.
Drugi krug je završila Sanja Dimitrijević pesmom “Lovefull” od grupe “The Cardigans”. Vlado Georgiev je naglasio da je ovo izvođenje bilo prosečno, što neće tolerisati u sledećoj emisiji. Aleksandra se složila sa kolegom, i rekla je da je Sanja bila “bleda”. Isto mišljenje imao je i Mare. Kao specijalan gost nastupila je Biljana Krtić i “Bistrik”, koji su izveli kompoziciju “Jovano Jovanke”.
Odlukom publike, u duel su ušli Ivan Petrović i Zoran Stanić. Mladi Čačanin se opredelio za pesmu “Living On My Own” grupe “Queen”, a mladić iz Inđije je otpevao hit “It Must Have Been Love” benda “Roxette”.
Žiri, koji je opet kritikovao publiku, je nakon dogovora eliminisao Ivana Petrovića.

Izvor: Telegraf
Foto: Life Content 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti