Prvi glas Srbije: Odabrano trinaest finalista

Prvi glas Srbije: Odabrano trinaest finalista

Autor: | 12/11/2012

0

Novo suočavanje, nova borba i teške odluke. To je ono što je čekalo kandidate i žiri u drugom polufinalu Prvog glasa Srbije. Muzički šou je u subotu dobio prvih šest finalista, a večeras, u duelima za ulazak u top 12 takmičili su se: Dejan Krstović i Marko Ribić, Saša Dimitrijević i Sara Jovanović, Anđela Stojadinović i Vesna Pavlović, Sanja Dimitrijević i Jelena Vlahović, Mirna Radulović i Nevena Božović i Jelena Potkonjak i Zoran Stanić.
Žiri je uz pomoć svojih kolega, Kikija Lesendrića, Maje Sar i grupe “Beauty Queens” pripremao takmičare. Svi polufinalni parovi dobili su pesme koje im, po Vladovom, Aleksandrinom i Maretovom mišljenju, ‘leže’, pa je tako prvi duel bio uz hit Halida Bešlića “Miljacka” a pevali su ga Dejan Krstović Medo i Marko Ribić. Oni su publiku digli na noge, dok ih je žiri slušao ozarenih lica. Zaključili su da je Medo u ovoj pesmi bio ‘svoj na svome’ a i Marko je bio dosta uspešan. Mare, kao njihov mentor, imao je veoma težak zadatak, kako je rekao „dlanovi su mu se znojili i tresla ga je trema za obojicu“. Ali samo je jedan mogao dalje a to je Dejan Krstović.
Sledeće su nastupile Saša Dimitrijević i Sara Jovanović iz grupe Aleksandre Radović, uz pesmu “Domino” Džesi Džej. Devojke su se odlično snašle u ovom veseloj i zahtevnoj kompoziciji, a Vlado je posebne komplimente dodelio Sari koja je po njegovim rečima ‘i stilom i izvođenjem bila na najvišem nivou do sada’. Slično su reagovali i ostali članovi žirija, a Aleksandrina doluka je bila da u finale ide Sara Jovanović.
Anđela Stojadinović i Vesna Pavlović iz grupe Vlada Georgieva pevale su Zanin hit “Dodirni mi kolena”. Njihov mentor je rekao da su zvučale mnogo bolje nego u radionicama, da je Anđela više napredovala, ali da je Vesnin performans bio bolji.
- Verovali smo ti dok pevaš. To je jako bitno - zaključio je Barba, a to je izgleda i presudilo jer je upravo Vesna Pavlović postala deveti finalista.
Sledeći okršaj imali su Vladov vokal, Jelena Vlahović i Sanja Dimitrijević, koja je završila školu pevanja Aleksandre Radović. One su shodno svom iskustvu i glasovnim mogućnostima dobile izuzetno jaku pesmu “Njujork” Ališe Kiz. Od njih dve žiri je mnogo očekivao, ali… Na polovini pesme obe su ‘ispale iz matrice’ i do kraja, da citiramo žiri, ‘nisu uspele da se vrate’.
- Znaš onaj osećaj kad od nekog očekuješ najviše, a dobiješ najmanje? Ja se sad tako osećam. Kad bih mogla, obe bih vas izbacila - prokomentarisala je vidno razočarana Aleksandra Radović.
- Vi ste bile perjanice moje grupe i zato razumem njhove rakcije. Sad moram da biram onu koja je bila manje loša - rekao je mentor Saša Milošević i doneo odluku da dalje ide Sanja Dimitrijević.
A onda su Mirna Dimitrijević i Nevena Božović pokazale šta znači oduševiti i žiri i publiku! Njohov nastup s pesmom “Hurt” Kristine Agilere sve je ostavio bez teksta, ali bukvalno. Žiri im je nakraju izvođenja aplaudirao stojeći.
- Ja sam potpuno bez komenatara! Ne znam kako ovo može da se zove duel?! Ovo je bio duet dva vrhunska vokala i hvala produkciji što je dozvolila da obe idete dalje - izjavio je predsednik žirija i izazvao opšte oduševljenje kolega, takmičara i publike u studiju. A onda je ustao, prišao devojkama, izgrlio ih i poljubio. Toliko je bio presrećan i zadovoljan!
Tako je finale Prvog glasa Srbije nenadano dobilo jednog finalistu više, a za trinaesto mesto u finalu na kraju su se borili Zoran Stanić i Jelena Potkonjak. Oskarovska kompozicija “Time Of my Life” iz filma “Prljavi ples” je bila njihov zadatak. Iako je Zoran na pripremama delovao neubedljivo, najviše zbog toga jer nije znao tekst, kada je izašao na scenu bio je veoma siguran i opušten. Vlado ih je oboje pohvalio, izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom, a za finale izabrao Zorana Stanića.
Sledeće subote 17. novembra od 21h na Prvoj televiziji gledaćemo 13 kandidata u prvoj finalnoj emisiji.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti