Aleksandra Radović: Bolno je rušiti nečije snove

Aleksandra Radović: Bolno je rušiti nečije snove

Autor: | 03/10/2012

0

Aleksandra Radović priznaje da je nestrpljiva pred beogradski koncert, koji je zakazala za 20. oktobar u Sava centru. Pop pevačica otkriva kakav muškarac može da je osvoji i na koga liči njena kćerka i tvrdi da je iskrena i objektivna u "Prvom gasu Srbije", u kome je članica žirija.
- Nikad se nisam pokajala zbog nekog komentara, što ne znači da mi nije žao kandidata koji su bili iznenađeni ili uvređeni. To je razumljivo, jer ih niko nije pripremio za mogućnost da nemaju zadovoljavajuće vokalne sposobnosti i ono što se zove talenat. Svi moji komentari su dobronamerni i u njihovom najboljem interesu. Verujem da sam iskrena, a i pravična. Uvek je najbolje reći istinu, a istina često zna da zasmeta i zaboli. Ja sam na prvom mestu svoj najveći kritičar, pa tako pokušavam da budem i sa svim kandidatima otvorena i iskrena po pitanju njihovog talenta i trenutnih sposobnosti, što ne znači da im neko drugi nekad možda neće reći da su odlični pevači. Moje mišljenje i stav tu nisu bitni za onoga ko stvarno misli da je rođen za to da bude pevač. Samo imam potrebu i obavezu da takvim kandidatima kažem da mislim da nisu za ovaj posao, jer smatram da mogu svoje snage i novac da usmere na nešto u čemu će zaista biti dobri.
Da li ti je žao kada nekome moraš da kažeš da ne ume da peva?
- Naravno. U tim situacijama rušite nečije snove i to je uvek bolno i neprijatno, kako za njih, tako i za vas. Međutim, po nekim statistikama, ti ljudi se iznova vraćaju na audicije, što govori da i dalje veruju u to da su talentovani.
Kako ti podnosiš kritike i poraze?
- Mislim da dobro podnosim kritike. Naravno, ne može uvek da mi bude pravo, ali ih prihvatam kada su od dobronamernih ljudi. Što se tiče poraza, kroz život sam naterala sebe da kada padnem, brzo ustanem. Naravno, to nije uvek lako.
Uspevaš li da izađeš na kraj sa druga dva člana žirija - Vladom Georgievim i Sašom Miloševićem?
- Sa njima je zanimljivo jer često imaju onu strategiju dobar policajac - loš policajac. Super se zabavljamo, družimo i radimo.
Koliko ti ovaj šou oduzima vremena i energije od tvog matičnog posla - pevanja?
- Da budem iskrena, mnogo. Pogotovo što želim u potpunosti da se posvetim kandidatima čiji sam mentor i da im što više stvari pokažem za kratko vreme. S druge strane, imam mnogo neodložnih obaveza u vezi sa izlaskom novog singla, albuma i pripreme koncerta u Sava centru.
Imaš li tremu pred koncert?
- Osećam veliku odgovornost prema publici i fanovima. Želim da im priredim noć za pamćenje i u zvučnom i u vizuelnom smislu. Zbog toga sam sebe prilično opteretila organizacijom i planiranjem svakog detalja. Uložila sam mnogo energije, ljubavi i rada u ovaj koncert i verujem da ih neću razočarati.
Na koga liči kćerka Nina i da li je muzikalna?
- Evo, već dve godine pokušavam da ustanovim na koga liči i još uvek ne znam. Možda najviše na svoje bake i moju sestru.
Hoćeš li joj dozvoliti da krene na estradu? Šta ćeš joj prvo reći u vezi s tim poslom?
- Podržaću je u svemu što odluči i izabere, pod uslovom da zaista ima dara za to. Ne bih volela da izabere estradu, ali bože moj. Trebalo bi da zna da će dati jedan dukat da uđe, a nuditi dva da izađe jer estrada je loše mesto.
U kojim situacijama se kaješ što si izabrala muziku kao poziv?
- Nikada se ne kajem zato što sam izabrala muziku kao svoj poziv, ali mi je žao što sam sticajem okolnosti "upala" na estradnu scenu jer definitivno nisam deo tog sveta. Kada vidim neke naslove u novinama, iskonstruisane priče koje nemaju nikakve veze sa istinom i slične stvari, naravno da zažalim.
Da li te je i čemu naučio rastanak od oca tvoje kćerke?
- Iz svakog rastanka čovek nauči ponešto novo o sebi, kao i o tome šta ne želi u životu.
Jesi li zaljubljena i imaš li želju da se udaš?
- Nisam zaljubljena. A što se tiče udaje, nedavno sam pročitala super komentar koji definiše udaju kao trenutak kada ženska osoba odluči da zameni pažnju svih muškaraca za nepažnju jednog. Zar nije tako?
Kakav muškarac može da te osvoji?
- Muškarac sa stavom, manirima i šarmom.
Kakva je Aleksandra bez scene i šminke?
- Kao i svaka druga devojka iz komšiluka.
Mnogi smatraju da si vrlo hladna i zatvorena osoba.
- Odlično! Ti mnogi neka nastave da to smatraju. Time ostavljaju mnogo prostora u mom životu onima koji smatraju suprotno, što me čini veoma srećnom.
Kako bi u jednoj rečenici opisala sadašnje stanje na srpskoj muzičkoj sceni?
- Bez promene, što bi rekla Ivana Negativ u jednoj svojoj pesmi.
Da li bi ikada prešla u narodnjake?
- Mislim da ne, jer bih time pogazila sve u šta verujem i za šta sam se ovolike godine borila.

Izvor: Pressonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti