Izabrani polufinalisti šou programa "Prvi glas Srbije"

Izabrani polufinalisti šou programa "Prvi glas Srbije"

Autor: | 05/11/2012

0

Takmičari za polufinale muzičkog šoua „Prvi glas Srbije“ su odabrani! Članovi žirija su posle mukotrpnih muzičkih vežbi odabrali ko iz njihovih grupa ima priliku da ostvari svoj san i postane prvi glas Srbije. U polufinalu ovogodišnjeg takmičenja idu njih 24: Vesn Pavlović, Borisa Petrović, Katarina Gardijan, Jelena Potkonjak, Maja Milovanović, Jovana Živković, Nikola Planka, Zoran Stanić, Anđela Stojadinović, Ivan Petrovića, Saša Dimitrijević, Jelena Vukojević, Snežana Vušović, Žarko Šinković, Mirna Radulović, Sara Jovanović, Nevena Božović, Dejan Krstović, Saška Janković, Jelena Vlahović, Sanja Dimitrijević, Marko Ribić, Dragana Cvetković i Ivana Bojanović.
Kandidati Prvog glasa Srbije koji nisu propali kroz rupu u prvoj fazitakmičenja, njih 170, došli su u Dom garde Vojske Srbije gde su kratkim predstavljanjima pokušali proći još jednu prepreku i ući među onih 36 koji će se kroz radionice boriti za ulazak u polufinale. Takmičare je dočekala raspoložena Marija Kilibarda i poželela im dobrodšlicu i sreću.

Svako je imao samo 30 sekundi, što je značilo da su morali izabrati refren pesme i oduševiti žiri za tako kratko vreme. Nekima je pola minuta bilo sasvim dovoljno, nekima i ne, a iskusni žiri je svakako uspeo da u tih 30 sekundi zaključi koga želi opet da čuje. Kada su odlučili kojih 36 ide dalje, Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare izabrali su po 12 kandidata u svoje grupe.
-Trudiću se da u mojoj grupi budu što umerenije osobe, one skojima se može raditi i koje su spremne i na poraz - rekao je Vlado i prviizabrao svojih 12.
Kada su saznali kom mentoru su pripali, takmičari su se uputili u hostel, ali to nije značilo da će se odmarati i spavati jer su ih u sobama čekali muzički zadaci. Našle su se tu razne pesme, sve domaće i iz regiona, odhitova predsednika žirija Georgieva, grupa "Miligram", "Jinx", "Sevdah baby", do Čole i Željka Vasića. Ali neočekivano problem je napravila jedna od kandidatkinja iz Vladove grupe, kojoj se nije dopala raspodela soba,tačnije nisu joj se dopale cimerke, jer je očekivala da bude s nekim od muških kandidata pošto, kako je rekla, "više voli da peva s muškarcima". Umesto nje šansu je dobila Maja Milovanović, koja je "za dlaku" ispala prethodnog dana.

Međutim, problemima tu nije bio kraj. Neki od kandidata su u toku noćiosetili sve simptome stomačnog virusa, pa je bilo pod znakom pitanja da liće nastaviti takmičenje. Reagovala je i Hitna pomoć, pa je nakon ukazane medicinske nege svima bilo mnogo bolje. Posle svih ovih turbulencija došlo je vreme za izlazak pred žiri.

- Kod mene ne postoji: ne mogu, neću i ne znam - odlučno je rekla Aleksandra Radović svojoj grupi, dok je Mare svojim pulenima naglasio da od njih osim talenta očekuje da pokažu i kolegijalnost.
- Dokažite da sam u pravu, da sam izabrao najbolje kandidate! -bodrio ih je.
Prva četvorka koja se predstavila Georgievu odmah je imala kiks:zaboravili su tekst. Vlado im je dao još jednu šansu, ali ni drugi put nisubili mnogo bolji, pa je Barba čak troje eliminisao. I kod Aleksandre su čak dve grupe zaboravile tekst svojih pesama, što je koštalo upravo one kandidate koji su najviše i grešili. Za razliku od njih, prva Maretova trojka, koje su činile devojke, bila je perfektna u izvođenju pesme "Bol do ludila". Imale su i performans, pa su sve tri prošle dalje. I Georgiev je bio potpuno oduševljen četvorkom koja je pevala "Celu noć i celi dan", kao i Aleksandra kandidatkinjama sa hitom "Ljubi me brzo, žurim".
Pre poslednjeg kruga odlučivanja svaki član žirija vežbao je sa svojom grupom i dao im poslednje savete. Kad je i to bilo gotovo, takmičari su još jednom izašli pred žiri. Iz svake grupe ispao je po jedan kandidat. Na kraju ih je ostalo 24.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti