Prvi glas Srbije: Audicije pred žirijem

Prvi glas Srbije: Audicije pred žirijem

Autor: | 03/07/2012

0

Nova sezona muzičkog šoua “Prvi glas Srbije”, koja će se na Prvoj TV emitovati od jeseni, uveliko se priprema. Kandidati su prvo popunili prijave i ovih vrelih letnjih dana izlaze pred žirijsku trojku (Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare) na prvu proveru glasovnih mogućnosti.
- Kastinzi su prethodnih meseci održavani u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, a broj prijavljenih kandidata željnih dokazivanja i uspeha potvrdio je uspeh prve sezone muzičkog takmičenja, budući da se prijavilo 5.000 učesnika - rekli su nam sa Prve TV.
- Šou okuplja najveće srpske talente od 15 do 30 godina starosti. Svi su imali iste želje: da pokažu svoje vokalne mogućnosti profesionalcima i širokoj publici i da postanu slavni. Konkurencija je u svim gradovima bila velika. U ovom, po mnogo čemu jedinstvenom takmičenju, zastupljeni su svi muzički žanrovi pa su i kandidati na kastinzima mogli da pevaju ono što im najviše “leži”, bilo da je to pop, rok, narodna ili etno muzika, kako bi se najbolje predstavili.
Ali, svetla pozornice ipak nisu toliko velika, pa je u prvi krug izbora ušlo njih 500. Audicije pred žirijem su počele pre pet dana i u narednom periodu će takmičari pokazati šta znaju, nadajući se da će krajem godine krenuti stopama prošlogodišnjeg pobednika Davora Jovanovića.
Sudeći prema komentarima članova žirija, nakon samo nekoliko dana, biće oštra konkurencija za pobednika “Prvog glasa Srbije”, ali i dosta smeha i zabave tokom emitovanja audicija.
- Danas je praznik za uši. Došlo je mnogo talentovanih ljudi, koji zaslužuju pažnju i uspeh - napisao je Georgiev na svom “Tviter” nalogu.
I nova članica žirija Aleksandra Radović odlično se uklopila i važan zadatak uspešno savlađuje, uz veliku podršku svojih već iskusnih kolega, mada se, očigledno, nije nadala “rudarskom” poslu.
- Prođe četvrti dan kastinga za “Prvi glas Srbije” - napisala je u ponedeljak na “Tviteru”.
- Od jutra do mraka - mrtvi smo umorni. Danas mnogo bolji kandidati, konačno.
Pravila za drugu sezonu ovog muzičkog šoua su ista kao i 2011: kandidati će svojim glasom i harizmom pokušati da Aleksandri, Vladu i Maretu dokažu kako imaju ono nešto što ih izdvaja od ostalih, a oni koji to ne uspeju biće eliminisani propadanjem kroz rupu.
Osim dobro poznatih lica žirija, u novoj sezoni naći će se i šarmanti prošlogodišnji voditelji Marija Kilibarda i Andrija Milošević.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin