5 feng šui principa kako da uredite terasu

5 feng šui principa kako da uredite terasu

Autor: | 08/07/2014

0

Bez obzira na veličinu vaše terase ili dvorišta, taj deo svog doma možete urediti kao skladan prostor gde ćete uživati. Neki feng šui principi mogu vam pomoći u tome...

Prema feng šui načelima, zemljište na kome se nalazi kuća energetski je bitno kao i ona sama. Plac koji pripada vlasnicima kuće energetski utiče na njih, jer svako mesto na zemlji pamti događaje koji su se na njemu odvijali.

Loša vegetacija, suva trava, mahovina, pojava krtica, biljke koje ne napreduju - samo su neki pokazatelji loše energije zemljišta.

Vrlo često je loše zdravlje ukućana posledica loše energije zemlje. Zemljište se leči posle kupovine placa (svejedno da li kuća već postoji), pre izgradnje nove kuće, pre useljenja, posle loših događaja, pri nemogućnosti prodaje parcele, ali i pre sadnje biljaka.

I najmanju terasu ili dvorište možete urediti po feng šuiju da postane prijatno mesto za opuštanje i druženje.

1. Biljke simbolišu rast i razvoj, ali predstavljaju i dobru zvučnu barijeru od buke s ulice. Takođe, mogu da zaklone kutak na terasi od nepoželjnih pogleda. Prilikom izbora cveća za terasu feng šui kaže da pazite da nema trnje i iglice i da mu lišće bude zaobljeno. Izbegavajte kaktus i biljke oštrih listova koji izgledaju poput sablje, kakva je palma.

2. Svaki dan na 20 minuta otvorite prozor ili vrata od terase, bez obzira na vremenske prilike, da bi sveža energija ispunila prostor.

3. Staru policu ili nameštaj na terasi obnovite novim premazom boje i postavite biljke i ukrase. U žardinjere posadite biljke niskog rasta i začinsko bilje.

4. Ako imate dvorište, postavite saksije sa cvećem, a u ćoškove posadite tuje da bi se uskladio energetski tok. Staru policu ili nameštaj na terasi obnovite novim premazom boje i postavite biljke i ukrase. U žardinjere posadite biljke niskog rasta i začinsko bilje.

5. U četvrtastom ili pravougaonom dvorištu na sredini posadite cveće ukrug i u sredinu postavite veliki kamen, za koji ćete vizuelizacijom zamisliti da je srce bašte.

Izvor: lisa.rs

Foto: Profimedia

Sandra Drinčić
međunarodni Qi Mag Feng Shui stručnjak i predavač,
osnivač Centra za obrazovanje Qi Institute - Feng Shui home designing

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još