5 Feng Shui saveta za vaš vrt

5 Feng Shui saveta za vaš vrt

Autor: | 28/04/2015

0

Feng Shui (Feng Šui) može pomoći da poboljšate energiju u bilo kom prostoru, bilo da je kuća, kancelarija ili vrt…

Ako imate mogućnost da kreirate vrt oko svoje kuće, bez obzira koliko mali bio, samo napred. Lepa bašta će stvoriti jaku Feng Shui (Feng Šui) energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću. Iako umetnost baštenstva treba savlađivati godinama, upotrebite Feng Shui (Feng Šui) za početak i budite strpljivi.

Definišite Feng Shui (Feng Šui) bagua element i koristite se odgovarajućim, a jednog dana ćete shvatiti kako imate prelepu baštu.

1. NAPRAVITE VIZIJU VAŠEG VRTA

Dobar dizajn Feng Šuija u vašoj bašti će pomoći da privučete hranljivu, vusokokvalitetnu energiju na vašu kućnu adresu. Kada je u pitanju dobar Feng Shui (Feng Šui) vrt, veličina nije glavni kriterijum. Naravno da je divno biti okružen velikim, bujnim vrtom, ali ako imate mali prostor, opet možete napraviti dobar Feng Shui vrt.

2. DEFINIŠITE MAPU ENERGIJE U VAŠEM VRTU

Da li je vaša kuća bagua ili mapa energije isto kao i vaše dvorište? Kada definišete baguu vašeg doma, da li i vaš vrt spada u kućnu baguu? Postoji jedan važan Feng Shui faktor za razmatranje kada definišete Feng Shui baguu vašeg vrta. Uključujte vaš vrt sa vašom kućnom baguom radi lakšeg čitanja, ali ne i kao deo vaše kućne bague. To znači da nećete imati bilo koji od vaših bagua područja van kuće samo zato što je vrt okružuje. Vaš vrt je samo dodatak vašoj kućnoj bagui, a ne i njen deo.

3. FUNKCIJA VODE

Ako planirate da vaš vrt ima funkciju vode, postoje neke osnovne smernice Feng Shuija kako biste poboljšali energiju. Prvi korak je znati bagua zone vašeg vrta. Jednom kada znate, kao i kad imate razumevanje 5 elemenata, locirajte najbolju bagua oblast za vaš vodeni akcenat. Na primer, vodeni element je veoma koristan u oblastima: istok, jugoistok i sever. Dakle, izaberite najbolju poziciju u jednoj ili svim oblastima i tu postavite fontanu ili šta god ste imali na umu.

4. KORISTITE SE NAJBOLJIM FENG SHUI DEKOROM

Dobar Feng Shui (Feng Šui) u vašoj bašti će doneti dobru energiju u vaš dom, to je tako jednostavno. Lepa bašta će oduševiti vaša čula i osvežiti energiju. Ako imate dovoljno prostora iskoristite sve bagua zone i dekorišite sa odgovarajućim elementima. Dodajte dekor kao: fontanu, statue, hranilice za ptice, kamene gazilice i sl… a pazite da je vaš dekor od kvalitetnog materijala.

5. PROVERITE VAŠ VRT

Veoma je lako reći da li vaš vrt ima dobar Feng Shui ili ne. Kako se osećate u vašoj bašti? Da li vam se sviđa da provodite vreme tamo? Da li ide uz vas i da li uživate u njemu? Bez obzira da li govorimo o vašem domu, bašti ili kancelariji, lako se možete povezati sa kvaliltetnom energijom u bilo kom prostoru.

Primenite ove savete i vaš vrt će blistati dobrom energijom koja će se širiti i na vaš dom. Lako je i jednostavno, a mi vam želimo sreću u radu.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još