Tri vrste sreće

Tri vrste sreće

Autor: | 30/07/2013

0

Veliki majstori Feng Šuija kažu da postoje tri vrste sreće: nebeska, zemaljska i čovečanska...

NEBESKA SREĆA je poput karme, jer nad njom nema kontrole. Sve što se dešava, rođenje, sam život, i sve do kraja života je pod uticajem neobjašnjivih okolnosti, i najčešće neshvatljivih zakona. Na primer, vaša velika naučna dostignuća, veliki svetski ugled, veličina vašeg bogatstva, zavisi od vaše Nebeske sreće.

ZEMALJSKA SREĆA je rezultat načina života, odnosno života u skladu sa prirodom i okruženjem u kome se nalazimo.

ČOVEČANSKA SREĆA je rezultat naših aktivnosti, mudrosti. Na čovečansku sreću možemo delovati i držati je pod kontrolom.

"Ji djing - Knjiga promena kaže da u svakoj sreći postoji zrnce nesreće, koja se može javiti i nadvladati, postajući totalna nesreća. Takođe tvrdi i da u svakoj nesreći istovremeno postoji i seme velike sreće" L.Tu.

Kakva god da je vaša situacija, izračunajte vaš KUA BROJ i primenite male "tajne" formule za poboljšanje sreće. Kua broj se izračunava tako da se zbroje zadnje dve brojke vaše godine rođenja.

NAČIN IZRAČUNAVANJA KUA BROJA ZA ŽENE:

Na primer, rođeni ste 1. maja 1986. godine.
Tada: - zbrojite dve zadnje brojke vaše godine rođenja: 8+6=14
- dobijeni broj ponovo zbrojite: 1+4=5
- dobijenom broju dodajte 5.
- 5+5= 10, opet zbrojite i na kraju dobijete broj 1, a to je vaš kua broj.
ZA ŽENE: Uvek se na jednocifreni broj dodaje 5

NAČIN IZRAČUNAVANJA KUA BROJA ZA MUŠKARCE
- zbrojite dva zadnja broja godine rođenja: 8+6=14
- dobijeni broj ponovo zbrojite: 1+4=5
- dobijeni broj oduzimate od 10 i dobijete vaš kua broj, a to je u ovom slučaju broj 5.
ZA MUŠKARCE: Uvek se dobijeni jednocifreni broj oduzima od broja 10.

Nakon utvrđivanja vašeg KUA broja, na tabeli možete videti da li pripadate istočnoj ili zapadnoj grupi, zatim koji je vaš pozitivan pravac i koje elemente treba pojačati da bi vaše aktivnosti bile uspešne:

VAŠ KUA BROJ       VAŠA NIJEN JEN LOKACIJA

1 istočna grupa      jug
2 zapadna grupa    severozapad
3 istocna grupa      jugoistok
4 istocna grupa      istok
5 zapadna grupa    zapad za žene, severozapad za muskarce
6 zapadna grupa    jugozapad
7 zapadna grupa    severoistok
8 zapadna grupa    zapad
9 istocna grupa      sever

U nastavku pročitajte koje elemente treba da pojačate u odnosu na vaš kua broj i vašu nijen jen lokaciju:
1 vatra i drvo
2 metal i zemlja
3 drvo i voda
4 drvo i voda
5 metal i zemlja za žene, metal i zemlja za muškarce
6 zemlja i vatra
7 zemlja i vatra
8 metal i zemlja
9 voda i metal

Ovi podaci i formule korišćeni su iz knjiga Lilijan Tu. Izračunajte ih i saznaćete koji su vaši pozitivni pravci za spavanje, sedenje, kretanje i odlazak na razne destinacije.


FENG ŠUI SIMBOLI
Bilo bi nemoguće opisati sve simbole koji se od pamtiveka koriste u raznim urođenickim plemenima, prastarim civilizacijama, do savremenih uslova života, i to u svim državama i na svim kontinentima. Čovek koristi simbole da sačuva porodicu, svoj život, imovinu, za makar mali korak napred, za velike letove, da dosegne nebo itd, itd. Feng Šui simboli se dele na nekoliko skupina, ali ovde će biti reči samo o najpoznatijim simbolima.

ZMAJ "označava najuzvišeniju duhovnu moć, ono natprirodno, večnost, vetrove promene, nebesku snagu i transformaciju, ritmove prirode, zakon stvaranja, moć, sunce, svetlost i život. Zmaj je gospodar kuće, pomaže za prilike u karijeri, ali figuru ili sliku zmaja nikada ne bi trebalo držati u spavaćoj sobi" E.T. Kamnings. Ako su na slici zmaj i feniks onda to simbolizuje večnu povezanost, zajednički život. Ovaj motiv je često naslikan na raznim dekoracijama jer predstavlja večnu povezanost.

FENIKS je" čarobna ptica, car svih ptica, jedna od četiri duhovno blagoslovena, odnosno sveta bića, univerzalan je simbol uskrsnuća i večnosti, smrti i ponovnog rođenja i obnove. Uz sliku feniksa dobija se snaga za bolje napredovanje kroz teška vremena. Bilo bi dobro držati sliku feniksa u sektoru 9 (sektor ugleda ) u vašem domu".E.T. Kamnings. Ako ne možete naći sliku feniksa, možda nije loše staviti sliku sokola, je po predanju "Soko se rađa iz ničega" P. Arbutina, književni kritičar.

BUDA nije ukras u domu, već predstavlja simbol produhovljenog bića. Njegov lik varira, ali se može koristiti bilo koji. Figuru Bude držati podignutu od poda 40-80 cm, s tim da je udaljen od kuhinje i kupatila. Ispod figure Bude obavezno postaviti podmetač ili milje neke zemljane ili zlatne boje. Veruje se da nasmejani Buda nosi zlatne poluge i donosi bogatstvo.

YIN-YANG: simbol međusobne povezanosti, a kada bi se razdvojili nastupila bi smrt.

yin - noć yang - dan

yin - mesec yang - sunce
yin - voda yang - vatra
yin - mokro yang - suvo
yin - pasivan yang - aktivan
yin - hladno yang - toplo
yin - usporeno yang - brzo

Yin-yang simbol se može postaviti u bilo koji deo stana, može se nositi u tašni, držati u automobilu - obesiti na retrovizor, itd.

SLON je moćna zaštita za stambeni prostor, ali surla slona uvek mora biti podignuta, a okrenuta tako da uvek "gleda" u prostor. Kažu Feng Šui majstori da svakog 29. u mesecu treba staviti jednu novčanicu slonu u surlu, a sledećeg 29. je zameniti novom novčanicom. Mali ritual se primenjuje za bolji priliv novca.

BROD predstavlja Element Vode, treba ga napuniti novčanicama i metalnim novčićima, zatim raznim dragocenostima i držati ga na severoistoku. Pramac broda treba da je malo podignut na gore i da uvek "gleda" prema sobi. Ako brod držite u ulaznom prostoru, treba da gleda prema stanu.

VO LU, tikve kruškastog oblika, najčešće se drže iznad kreveta najstarijih osoba, za dug život, ali se takođe mogu držati bilo gde u prostoru. Ove tikve su specijalan blagoslov bogova, drže se u paru povezane crvenom trakom. Ako u bašti nemate ove tikve, možete ih vero- vatno kupiti na sajmovima cveća, ili kupiti u trgovinama, od porcelana. Dobro je ove tikve držati i u dvorištima, baštama. "Nošenjem zlatnih minijaturnih privezaka u obliku tikve oko vrata, odbićete štetne uticaje i nesreće, pošto je toliko moćan simbol dugovečnosti". L.Tu

MANDARINSKE PATKE, izuzetno moćan simbol ljubavi. Mogu se kupiti u raznim knjižarama, ali isto tako, kao simbol za pojačavanje zajedništva mogu poslužiti dve ptice u letu, s tim da lete u istom pravcu.

"POLJUBAC", slika Gustava Klimta je savremeni simbol ljubav i i zajedništva.

FONTANA Pretpostavljam da mnogi imaju fontanu u svom radnom ili stambenom prostoru, potrebnu za priliv novca, ali nikada ne zaboravite ubaciti u fontanu novčiće za sreću.

METALNA CINIJICA za novac. Možete je držati na radom stolu ili u stanu na bilo kom mestu, ali najbolje je u sektoru novca. Obično se u te činijice stavlja sitniš, ali bi svakako bilo bolje staviti krupnije novčanice, lepo složene, da privuku veći novac, jer sitniš privlači sitniš. Ako skupljate poštanske marke, ne stavljajte ih u činijicu za novac jer bi vam mogle doneti puno pošte, ali i pošte s računima...
Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još