Feng šui i sreća

Feng šui i sreća

Autor: | 17/02/2015

0

Kinezi veruju da sreća pojedinca zavisi od pet faktora, koji su svrstani pod kategorije nebeske, ljudske i zemaljske sreće.

- Nebeska kategorija bavi se sudbinom i srećom

- Ljudska sreća se odnosi na akumuliranje svih dobrih namera i kontinuiranog učenja

- Zemaljska sreća je zapravo feng shui.

Po tradicionalnom kineskom učenju, nebeskom srećom upravlja Bog ili ono što neki nazivaju višm silom. Koja je razlika između sudbine i sreće? Zamislite da je cilj puta koji treba da pređete u stvari svrha vašeg života. Sudbina je vrsta nebeskog automobila kojim putujete.

Sudbina nekih ljudi je da voze luksuzne automobile, a drugi se zadovoljavaju manjim i skromnijim. Bez obzira na to koji auto vozite, sreća je zapravo pronalaženje prečica, vožnja na otvorenom putu bez gužve u saobraćaju, po lepom vremenu. Povremeno se sreća izgubi, pa zađete na puteljke koji su puni rupa i prašine.

Za sreću ste zaduženi vi. Prema drugim ljudima treba da se ponašate kao što biste voleli da se oni ponašaju prema vama, treba da pomažete one koji imaju manje sreće od vas, da se uzdržavate od širenja glasina, kao i da održite svoj um oštrim. Ljudska sreća je u stvari vaša slobodna volja. Pozitivne misli i dela donose dobre rezultate. Negativne misli i dela donose loše rezultate.

Zemaljskom srećom upravljaju vidljive i nevidljive sile koje nas okruzuju, a odnose se na prostor u kome radimo i živimo. Izučivanje i primena ideje kako nevidljive sile mogu da unaprede vaše zdravlje, finansijsku situaciju i međuljudske odnose jeste feng shui.

Izvor: opusteno.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin