Sastojci:
- 500 g kukuruza šećerca
- 500 g krompira
- 350 g šargarepe
- 250 g kiselih krastavaca
- 250 g praške šunke
- 1 kašika susama
- 250 g majoneza
- 2,5 dl pavlake
- so, biber
Priprema:
1. Šargarepu, prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa kuvanjem. Kada šargarepa omekša, dodati kukuruz šećerac te kuvati dok povrće ne omekša. Na kraju ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i začine po ukusu.
5. Sjediniti krompir, kukuruz šećerac, prašku šunku, šargarepu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mešavinom, dodati
susam i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)