Kraljevska porodica na meti medija: Rastrošnost prinčeva i princeza je za svaku osudu! (video)

Kraljevska porodica na meti medija: Rastrošnost prinčeva i princeza je za svaku osudu! (video)

Autor: | 25/06/2019

0

Britanski mediji su ovih dana prepuni članaka o troškovima kraljevske porodice koje plaćaju poreski obveznici. Porodica je poreske obveznike prošle i ove godine koštala više od 22 miliona evra, a plaćala su im se, između ostalog, putovanja i renoviranja njihovih luksuznih domova.

Britanski novinar Pirs Morgan žestoko je osudio rastrošnost prinčeva i princeza, a najviše se obrušio na troškove koje je stvorilo renoviranje rezidencije Frogmor Kotidža koja je Britance koštala više od dva miliona evra.

- Kotidž na engleskom jeziku znači kućica, ali je Frogmor daleko od kućice. To je palata u koju su Megan i Hari utukli 2,4 miliona funti. Britanski poreski obveznici platili su uređenje toga samo zato što Megan ne voli Kejt i što ona i Hari ne žele da budu u njihovoj senci - kaže Morgan.

Osvrnuo se i na činjenicu da Hari i Megan nikada neće postati kralj i kraljica i da nisu bitan faktor iako ih mediji tako predstavljaju. Obnova dela Kensingtonske palate u kojoj sada žive Vilijam i Kejt bila je još skuplja, kaže Morgan, ali to je potpuno prihvatljivo jer se radi o budućem kralju i kraljici.

 

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Slične Vesti

Pročitajte još