Više ih ništa ne vezuje: Hari i Vilijam podelili čak i Fond princeze Dajane

Više ih ništa ne vezuje: Hari i Vilijam podelili čak i Fond princeze Dajane

Autor: | 08/07/2020

0

Prinčevi Hari i Vilijam napravili su još jedan korak kako bi prekinuli svoje veze. Naime, prinčevi su bili nadležni da upravljaju humanitarnim fondom princeze Dajane, koji je osnovan posle njene smrti. Novac je zvanično bio preusmeren u kraljevski fond, a pravo da njime upravljaju imali su prinčevi Hari i Vilijam.

Njih dvojica su se aktivno bavili humanitarnim radom, ali sada je došao trenutak u kome obojica imaju potpuno drugačije vizije.

Prinčevi Hari i Vilijam kreću svako svojim putem

Princ Hari ostao je bez humanitarnog entiteta u Velikoj Britaniji kada je odbacio titulu vojvode od Saseksa, a sa suprugom Megan sada se bori za finansijsku samostalnost i radi na organizaciji „Archewell“.

Da bi podržao brata, princ Vilijam odlučio je da se njih dvojica dogovore o načinu podele novca koji je ostao kao humanitarna zaostavština u fondaciji njihove majke. Rešeno je da se godišnji prihod iz fondacije Lejdi Di ravnopravno podeli na dve humanitarne organizacije. Do prošle godine Fond je bio pod okriljem organizacije „Sussex and Cambrige“, ali sve se promenilo posle „Megzita“.

Pročitajte: Odluka je konačna - Posle Harija i Megan, Kejt i Vilijam napuštaju dvor

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) дана 15. Сеп 2019. у 12:10 PDT


Iako fondacija princeze Dajane više ne zarađuje aktivno, povremeno dobija značajne finansijske prihode, koji će naročito dobrodoći Hariju i Megan da svoje namere za novi početak sprovedu u delo.

Vilijam i Kejt neće dozvoliti da se porodica „raspadne“

Od kada su Hari i Megan napustili kraljevstvo, spekuliše se o lošem odnosu među braćom, što su prinčevi demantovali još početkom godine.

– Uprkos jasnom negiranju i demantijima, danas se u britanskim medijima pojavila lažna priča u kojoj se nagađa o odnosu vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža. Za braću koja se toliko brinu o problemima i pitanjima u vezi sa mentalnim zdravljem ovakvi navodi su uvredljivi, ali i potencijalno štetni – piše u saopštenju, prenosi „BBC“.

Pročitajte: Prinčevi Vilijam i Hari u šoku - Smrt pogodila kraljevski dvor

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) дана 4. Авг 2019. у 1:01 PDT


Kako taj demanti nije bio dovoljan da se medijskim napisima stane na kraj, Kejt i Vilijam daće i opipljiviji demanti, jer planiraju da posete Harija i Megan u Americi kada se situacija sa virusom korona smiri.

‒ Kejt i Vilijam odlaze sa decom na odmor u Los Anđeles da bi se videli sa Harijem i Megan. Pošto su proteklih meseci bili zatvoreni unutar „četiri zida“, raspadali se od kraljevskih dužnosti i školovanja dece od kuće, odmor je upravo ono što im je potrebno ‒ otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, Instagram

Slične Vesti