Veliki dan male princeze: Mihailo i Ljubica Karađorđević krstili mlađu ćerku na Oplencu FOTO

Veliki dan male princeze: Mihailo i Ljubica Karađorđević krstili mlađu ćerku na Oplencu FOTO

Autor: | 06/06/2023

1

Isidora, mlađa ćerka princeze Ljubica i princa Mihaila Karađorđevića, 17. maja proslavila je prvi rođendan, a nekoliko dana kasnije krštena je u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Uz ekskluzivne fotografije sa svečane ceremonije, bračni par podelio je sa nama i utiske vezane za dan koji će svi dugo pamtiti.

Nenad Jakovljević

 

- Oplenac za našu porodicu ima ogroman značaj, kako istorijski, tako i emotivno. Ćerke nisu imale priliku da upoznaju svog deku, kraljevića Tomislava, pa nam pruža utehu to što su obe krštene na mestu gde on počiva, mestu koje je sanjao od kada je kao dete proteran iz otadžbine - kaže princ Mihailo prisećajući se svog oca, i dodaje:

- Isidoru je krstio episkop šumadijski gospodin Jovan, uz sasluženje sveštenstva iz Topole i okoline, i mi smo veoma zahvalni na dirljivoj službi. Isidora je bila prilično mirna, čak je i zaspala, sasvim se umirila u rukama svog kuma. Obred smo obavili u krugu porodice i najbližih prijatelja. Želeli smo intimnu proslavu i čini mi se da smo i mi i gosti uživali u tome.

Pročitajte: Princeze Natalija i Isidora su nešto najslađe što ste videli, najnovije fotografije porodice Karađorević oduševile FOTO

Nenad Jakovljević

 

- Za Isidorine kumove smo odabrali Marka Jokića i Džoanu Vilson, dve osobe koje će joj biti sjajni uzori, oslonac i podrška u budućnosti - jasna je princeza Ljubica.

- Marko i Mihailo su prijatelji još iz detinjstva, a druženje sa porodicom Jokić smo obnovili prilikom preseljenja u Topolu. Deca su nam sličnog uzasta i delimo iste vrednosti, pa se nismo mnogo dvoumili. Ostaće mi u sećanju divan momenat sa Markom i Isidorom, kada mu je ona zaspala na ramenu slušajući pojanje. Bilo je prelepo videti ih tako spojene. Džoana je ćerka moje dugogodišnje prijateljice, izvanredna devojka koju sam posmatrala kako iz devojčice stasava u sposobnu i samopouzdanu mladu ženu, koja je na tom putu morala da savlada ozbiljne izazove. Takvi uzori su dragoceni za devojčice.

Pročitajte: Na Dvor nisu dobrodošli - U ovom stanu su Filip i Danica Karađorđević sa sinom Stefanom pronašli svoju sreću FOTO

Nenad Jakovljević

 

Ljubica, Natalija i Isidora blistale su divnim belim haljinama koje je za njih izradila Dragana Ognjenović.

- Obožavam njen stil, jednostavnu eleganciju svedenih krojeva, i već godinama naša porodica uživa u njenim kreacijama. Natalija je bila naročito ponosna na svoju haljinu, svim gostima je pokazivala kako se “dobro vrti”, a morala sam da se izborim za svoj rajf pošto je odlučila da joj se “baš lepo slaže” - otkriva nam uz smeh majka dve male princeze i prepričava anegdotu sa porodičnog skupa.

- Natalija je sa svojim kumićima pažljivo pratila službu, čak je razumela reči, pa sam je uhvatila kako peva zajedno sa sveštenicima. Vladika Jovan je bio oduševljen. Kasnije, na proslavi, poručila je “Marširala kralja Petra garda” i otpevala svaku reč, plešući sa mojom mamom. Svi smo ostali pod utiskom. (smeh)

Pročitajte: Nažalost, nije od dijete - Princeza Katarina progovorila o drastičnom gubitku kilograma

Nenad Jakovljević

 

Veselo je bilo i nekoliko dana ranije, kada je Isidora proslavila prvi rođendan.

- Rođendan smo obeležili na našem imanju kod Topole. Deca su jahala konje i igrala se u pesku, a Isidora je uživala što je u centru pažnje. Samo par dana ranije je prohodala, pa je bila sva važna dok je gostima pokazivala šta je naučila. Bio je to jedan opušten dan, s obzirom da smo bili usred priprema za krštenje. Prijalo nam je da se porodično družimo u prirodi. Inače, Natalija je veoma nežna i pažljiva prema bebi. Baš joj pristaje uloga starije sestre. Isidora je u svemu kopira, a Nati to prija, oseća se važnom i odraslom. Naročito je ozbiljno pristupila otvaranju poklona. (smeh) Iskoristili smo priliku da učimo koliko je važno da sve dele, a i dogovorile smo se da igračke sa kojima se više ne igraju poklonimo dečici kojoj će značiti.

Nenad Jakovljević

 

Nenad Jakovljević

 

Komentari (1)

Loading
Građanin Oplenca 02:54 24.06.2023
Odgovori

Još više vas sram bilo, Oplenac gotovo u mraku bez svetla od kapije do crkve čak i kod vile Kralja Aleksandra!

hellomagazin.rs Nenad Jakovljević

Pročitajte još