Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević: Nadamo se da beba neće doći baš za novogodišnju noć

Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević: Nadamo se da beba neće doći baš za novogodišnju noć

Autor: | 15/11/2018

0

Princeza Ljubica Karađorđević sa suprugom, princem Mihailom, čeka prvo dete. Dane do porođaja odbrojava u Topoli, u Beogradu planira da se porodi, pa da se vrati u šumadijski gradić gde će živeti s bebom.

Vest o prinovi stigla je dve godine nakon venčanja na Oplencu, prvog kraljevskog posle 1922, kada su se na večnu ljubav na istom mestu zakleli kralj Aleksandar I i kraljica Marija. Cela porodica je bila veoma uzbuđena zbog toga.

– Potrebno je vreme da se to prihvati kao realnost, da se prihvati ideja da se u vama stvara nov život. Meni je to bilo potpuno fascinantno.

Ništa manje nije fascinantan ni podatak da se beba očekuje 1. januara 2019.

– Da smo zakazivali porođaj, odabrali bismo bolji datum. Nadamo se da neće baš biti za novogodišnju noć, ali videćemo, kako priroda odluči.

Mihailova odluka da prisustvuje rođenju deteta došla je, kako kaže Ljubica, prirodno.

– Biće uz mene na porođaju. Ako ja prolazim kroz to, zašto ne bi i on? Zajedno smo celu trudnoću, pa zašto bi samo porođaj bio moj. I kasnije ćemo biti podjednako uključeni u odgoj i negu bebe, tako da će i ono ponoćno menjanje pelena biti na smenu – kaže s osmehom.

Ljubica i Mihailo Karađorđević: Rode sleću na oplenac

 

– Mihailo i ja živimo normalan život. Viđaju me ujutru kako šetam psa na Oplencu. Ljudi su velikodušni, srdačni, ljubazni. Ćaskaju s nama opušteno, bez ikakvih stega. Čim smo došli u Topolu, osećali smo se kao kod kuće.

Mesto u Šumadiji smatra idealnim za odrastanje deteta – tu će ono moći da se isprlja, razvija fizički i mentalno. A kad malo poraste, krenuće na jahanje sa mamom, koja je zbog trudnoće morala da pauzira od svoje omiljene aktivnosti ili, kako kaže, svoje velike strasti.

hellomagazin.rs Miomir Milić