Praznici sa princezama: Mihailo i Ljubica Karađorđević predstavljaju ćerke Nataliju i Isidoru FOTO

Praznici sa princezama: Mihailo i Ljubica Karađorđević predstavljaju ćerke Nataliju i Isidoru FOTO

Autor: | 02/01/2023

0

Mihailo i Ljubica Karađorđević predstavljaju ćerke Nataliju i Isidoru

Princezu Isidoru, koja je na svet stigla u maju, već smo imali prilike da vidimo na porodičnim fotografijama dok osmatra svet iz maminog naručja, a prvo zvanično predstavljanje njeni roditelji, princ Mihailo i princeza Ljubica Karađorđević, ekskluzivno su namenilli za HELLO!. Period slavlja u njihovom domu počinje s prvim danima decembra, kada krenu da se ređaju porodična slava, Mihailov rođendan, pa starije ćerke Natalije, koja je napunila četiri godine... I tako sve do Božića.

Pročitajte:Princ Mihailo i princeza Ljubica Karađorđević za HELLO! otkrivaju kako provode tople letnje dane u Šumadiji (video)

Boško Karanović

 

‒ Decembar i januar su u našem domu uvek najveseliji. Sve je u znaku proslava koje se nižu jedna za drugom. Ja obožavam Božić i sve što ide uz to: običaje, vreme provedeno sa porodicom, spremanje đakonija, ukrašavanje... Svake godine potrudim se da tih nekoliko nedelja budu zaista posebne. Natalija je sada dovoljno velika da može da učestvuje u pripremama, što mi je donelo još veći užitak. Zajedno smo mesile slavski kolač, dekorisale kuću, pomoći će mi i u pripremi badnje večere, a Mihailo i ja se naročito radujemo otvaranju poklona za Božić. Ta radost na licu deteta preliva se i na nas ‒ kaže lepa princeza.

Predstojeći novogodišnji doček za njih će biti izuzetan budući da je porodica bogatija za još jednog člana. Mlađa devojčica tek što je napunila pola godine, a već uživa u prazničnoj atmosferi.

Isidora se najviše raduje svetlucavim ukrasima, pa je sam čin dekorisanja kuće za nju bio praznik. (smeh) Trudimo se da ne preterujemo sa poklonima, a za obe devojčice biramo ih tako da stimulišu njihov razvoj i maštu. Isidora je još mala da bi sama otvarala paketiće, ali ne sumnjamo da će joj Nata svesrdno pomoći ‒ šale se mladi roditelji, pa otkrivaju Natalijine ideje kako bi kuća trebalo da izgleda.

‒ Da se ona pita, sve bi bilo prekriveno pink šljokicama. (smeh) Morali smo malo da pravimo kompromise, ali smo na kraju svi uživali u ishodu. Praznici su, ujedno, odlična prilika da podstaknemo decu na kreativne aktivnosti, tako da smo sa Natom pravili razne ukrase.

Natalija Karađorđević krajem decembra napunila je četiri godine. To je bio prvi rođendan koji je proslavila sa drugarima iz vrtića

‒ Sve je bilo u znaku jednoroga, a torta po njenoj zamisli stigla je od naših dragih prijatelja iz Pančeva. Dekoraciju je sama birala, kao i svoju haljinicu. Porasla je i već sada ima vrlo jasan ukus, ne ustručava se da kaže šta joj se dopada, a šta ne. Ne suzbijamo njen slobodan duh, jer smatramo da je važno negovati to samopouzdanje i otvorenost. Usmeravati, a ne pokušavati da menjamo, naš je stav u vaspitavanju.

Na fotografisanju smo se uverili da je Natalija predivna starija sestra, pa nas je zanimalo da li je od prvog dana bila oduševljena prinovom

‒ Da, od početka je veoma nežna prema bebi. Često je noću nađem kako drži Isidoru za rukicu, a kada se vrati iz vrtića, prvo se pozdravi sa sekom. Pri tom je Isidora njome opčinjena. Natalija je stalno zasmejava, a beba obožava sve što ona radi. Prelepo je gledati ih kako rastu zajedno i grade sestrinski odnos – ističe Ljubica.

Pročitajte: Ekskluzivno za HELLO! Mihailo i Ljubica Karađorđević otkrivaju zanimljive detalje iz života kraljevske porodice

Boško Karanović

 

Koliko su svi za njenu sestru od prvog dana govorili da je preslikani tata, za Isidoru bi se moglo reći da jako liči na mamu, konstatujemo. Princ Mihailo nam otkriva:

‒ Meni Isidora veoma liči na Nataliju kada je bila beba, mada su po temperamentu dosta različite. Natalija je uvek bila svoja, kada joj nešto nije bilo po volji, to bi ubrzo saznao svako ko se nađe u blizini, dok je Isidora veoma mirna beba. Ako je sita i naspavana, retko ćete čuti bilo kakvo negodovanje. Najviše voli kada joj se neko obraća, pogotovo deca. Kada vodimo Nataliju na folklor, Isidora se potpuno ozari dok gleda dečicu kako igraju, pa počne da mlatara i rukama i nogama. Za vikend smo bili na novogodišnjem koncertu KUD “Oplenac” u kome i Natalija igra. Isidora je čitavih sat i po budno pratila šta se dešava na sceni i cupkala zajedno sa decom koja su nastupala.

Pročitajte: Ljubica Karađorđević, princeza u sedlu - Pamtim da sam dugo molila roditelje da me puste na jahanje

Boško Karanović

 

Na pitanje kako su izabrali ime za drugu devojčicu odgovara:

‒ Napravili smo spisak od šest, sedam imena, i predstavili ih Nataliji, da ona izabere. Dugo se vodila borba oko imena Elsa zbog jednog od njenih omiljenih crtaća, tako da smo odmah prihvatili kada se odlučila za Isidoru. Ime znači “dar od Boga”, i ona to zaista jeste.

Šest meseci posle porođaja princeza Ljubica može da se pohvali perfektnom figurom, a brzo se vratila i uobičajenim obavezama.

‒ Da budem iskrena, smršala sam malo više nego što bih volela, baš zbog brojnih obaveza koje nisam želela da zapustim. Nisam imala klasično porodiljsko odsustvo, samo nekoliko nedelja sam napravila pauzu sa poslom. Mesec dana posle porođaja počeli smo i sa organizacijom Dečjeg festivala „Oplenac“, pa nisam imala mnogo vremena za sebe. Ipak, pravilna ishrana mi je važnija nego ikada, kako bih ispunila sve obaveze i pri tom imala energiju da se posvetim svojim devojčicama, tako da aktivno radim na tome da se vratim u formu. Najvažnije mi je da budem zdrava, imam mnogo energije tokom čitavog dana i osećam se snažno, a izgled dođe kao uzgredni rezultat takvog načina života.

Pročitajte: Razvela se i udala za princa: Ovo je prvi muž Katarine Karađorđević

Boško Karanović

 

Devojčice imaju privilegiju da odrastaju okružene bakama i dedom, a tu su i prabaka i pradeda sa mamine strane

‒ Moji baka i deka sa svojih osamdeset i kusur godina još čuvaju Nataliju i uspešno se bore sa njenom neograničenom energijom, što je prelepo videti. Čini mi se da ih je Nata čak podmladila. (smeh) Odrastanje u velikoj porodici je blagoslov. Koliko samo sigurnosti dobije dete koje ima par desetina ljudi u svom životu na koje može da se osloni i čiju ljubav dobija svakodnevno... Moja porodica je u Beogradu, mi u Topoli, ali ne dozvoljavamo da se oseti ta udaljenost. Natalija ih sve često posećuje i neretko provede po nekoliko dana sa bakom, dekom, prabakom i pradekom i ujakom.

Retrospektivu 2022. godine bračni par Karađorđević ostavio je za 1. januar.

‒ To je dan koji namenimo za odmor, analizu prethodne godine i plan za narednu, prelistavanje porodičnih albuma i “kopanje” po uspomenama. Ovu godinu je, svakako, obeležilo Isidorino rođenje, ali prisetićemo se i sjajnog petog Dečjeg festivala sa više od 7.000 posetilaca, zatim pokretanje sajta naše Fondacije “Koreni”, rođenje najmlađeg člana u našoj ergeli, ždrebenceta Feniksa. Mnogo je lepih događaja koji su nam poslužili kao podstrek da naredne godine još posvećenije radimo na našim projektima. Imamo mnogo planova, više nego što bismo ovom prilikom mogli da nabrojimo. Bez ciljeva ne znamo kuda idemo, niti zbog čega radimo sve što radimo, tako da kod nas nikada nema praznog prostora. Čim se ostvari jedan, odmah nastavljamo dalje.

Boško Karanović

 

U godini za nama, priznaju, nisu imali vremena da se konjima i jahanju posvete onoliko koliko bi voleli, a to im je, porodično, velika ljubav

‒ Od proleća imamo velike planove, tako da se radujemo lepom vremenu i novoj sezoni jahanja po predivnim krajolicima oko Topole. Natalija je u međuvremenu mnogo napredovala u sedlu, pa ćemo uskoro moći da zajedno jašemo. Tome se neizmerno radujemo.

‒ Nadamo se da ćemo u narednim godinama početi više da vrednujemo ono što imamo, srčanije da se borimo za ono što su nam ostavili preci i neumoljivo čuvamo ono što ćemo mi ostaviti svojoj deci ‒ uputili su na kraju razgovora Ljubica i Mihailo Karađorđević novogodišnju poruku našim čitaocima.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović

Pročitajte još