Otkriven datum: Krunisanje kralja Čarlsa baš na ovaj dan, Megan Markl oduševljena

Otkriven datum: Krunisanje kralja Čarlsa baš na ovaj dan, Megan Markl oduševljena

Autor: | 13/10/2022

1

Krunisanje kralja Čarlsa iščekuje se sa velikim nestrpljenjem

Konačno smo saznali kada će kralj Čarls III biti krunisan. Iz Bakingemske palate stiglo je zvanično saopštenje u kome stoji datum – 6. maj 2023. godine.

Pročitajte: Neverovatna simbolika cveća na kovčegu kraljice Elizabete rasplakala Britaniju, venac načinjen po želji kralja Čarlsa (foto)

Getty Images

 

Pored Čarlsa, koji je titulu princa od Velsa preneo starijem sinu Vilijamu, krunu ćemo videti i na glavi njegove supruge Kamile. Kako navode britanski mediji, ceremonija će biti skromna, a Čarls između ostalog planira da skrati spisak zvanica. Raskoš će izostati jer želi da pokaže solidarnost sa narodom zbog krize i povećanja troškova života. No, on je čovek modernih shvatanja pa mu je jasno da monarhija, ako želi da opstane, mora da uhvati korak s vremenom i društvom.

Krunisanje kralja Čarlsa dogodiće se na proleće sledeće godine 

Interesantan je i datum krunisanja. Iako se više od dve godine priča da nije u dobrim odnosima sa princom Harijem, Čarls će zvanično postati kralj na dan kada su mu mlađi sin i njegova supruga Megan Markl podarili unuka. Naime, mali Arči, sin vojvode i vojvotkinje od Saseksa, rođen je 6. maja 2019. godine.

Pročitajte: Nju će od sada svet zvati kraljicom - Kamila u pratnji Čarlsa stigla u London, njen izraz lica sve govori (video)

Getty Images

 

U isto vreme, „Daily Mail“ navodi da je upravo Čarls, na dan smrti kraljice Elizabete, rekao da Megan nije dobrodošla u dvorac „Balmoral“. Međutim, princ Vilijam je dva dana kasnije pozvao brata i snaju da se pridruže njemu i Kejt u „Vindzoru“.

Da li su, posle svega, ipak zakopali ratne sekire? Da li datum krunisanja nosi posebnu simboliku? Saznaćemo u narednom periodu.

Komentari (1)

Loading
marta 20:02 13.10.2022
Odgovori

Kralj Čarls zbog svog oca, poštuje pravoslavnu veru. Možda ga Đurđevdan podseća na neki posebno drag događaj..Možemo nagađati, ali je sigurno da će se saznati.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još